Header Ads


Öğrendiklerim,Pekiştirdiklerim

Pekiştirdiklerim:
Nevşehirin,çömlek yapımcılığıyla ünlü ilçesinin Avanos olduğunu,
Nevşehirin,çömlek yapımcılığıyla ünlü ilçesinin Avanos olduğunu,
Kripton gezegeni Superman'in  doğum yeri olduğunu ve oradan geldiği düşünülen kriptonit taşıyla güçsüzleştiğini,

Ran”, "Ağustos'ta Rapsodi", "Yedi Samuray" filmlerinden tanıdığımız yönetmenin 
 
 Akira Kurusova  olduğunu,ama Ran ve Yedi Samuray filmlerini hala izlemediğimi:) 
 
Das Kapital adlı eserin yazarının  Karl Marx 
olduğunu ve hala sıkıştıkça kullandığımı:)
 
 Otonomi kişinin kendi durumunu bilme ve koşullarını ona göre 
kendi rızası ile ayarlayabilme ve denetleyebilme hakkı olduğunu
  


Etiyopya'nın eski adının Habeşistan olduğunu,
Etiyopya'nın eski adının Habeşistan olduğunu,

 Mısır'ın başkentinin Kahire olduğunu

Atatürk'ün 1923 yılında kurduğu partinin CHF yani Cumhuriyet Halk Fırka'sı olduğunu,Halk Fırkası, TBMM'de "Birinci Grup" milletvekillerinin çalışmaları sonucu 9 Eylül 1923'te kurulduğunu.
Atatürk'ün 1923 yılında kurduğu partinin CHF yani Cumhuriyet Halk Fırka'sı olduğunu,
Talimin  uygulamalı eğitim ve Tatbikatın olmasi mümkün bir olayı önceden gerçek olmayan şekilde yapmak olduğunu.

Uluslar arası polis teşkilatının adının INTERPOL olduğunu

Öğrendiklerim:

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay'nın Kurucusunun Üsteğmen İsmail Hakki Tekçe olduğunu ve 18 Temmuz 1920'de Atatürk'ün emniyetinin sağlanması amacıyla kurulduğunu.

  1. The World Bank(Dünya Bankası) web sayfasından Türkiye ile birlikte dünyadaki tüm ülkelerin nüfus bilgilerinden tutunda,yaptıkları projelere kadar birçok bilgiyi öğrenebileceğimi.


Türkiye ile ilgili şu bilgilerin olduğunu:

  • Çeşitlilik sergileyen ekonomisi, Avrupa’ya yakınlığı ve Avrupa pazarları ile entegrasyonu, AB katılım çıpası ve uzun vadeli bir sağlam ekonomik yönetim ve yapısal reform performansı Türkiye’nin uzun vadeli beklentilerinin itici güçleri olduğunu.
  • Hem ticaret hem de finans kanalları yoluyla Türkiye’nin dünya ekonomisi ile yüksek derecede entegrasyonu, ülkeyi ekonomik resesyon etkilerine karşı kırılgan hale getirmiştir ve 2009 yılında ekonomisi % 4,7 küçülmüştür. Ancak, ekonomi artık toparlanarak kriz öncesi düzeylere gelmiştir ve 2010 yılında büyümenin yüzde 7’ye ulaşması beklendiğini.
Önemli Ülke İstatistikleri
2009
Nüfus, toplam (milyon)74.8
Nüfus artışı (yıllık %)1.2
Doğumda beklenen yaşam süresi, kadınlar(yıl)*74
Doğumda beklenen yaşam süresi , erkekler(yıl)*70
GSYİH (cari ABD$) (milyar)615.7
GSYİH artışı (yıllık %)-4.7
Kişi başına GSYİH, Atlas yöntemi (cari ABD$)8710
Enflasyon, tüketici fiyatları (yıllık %)6.5
Yabancı Doğrudan Yatırım, net giriş (GSYİH’nın %’si olarak)1.0
İşsizlik, toplam (toplam işgücünün %’si olarak)14.0
Bir iş kurmak için gereken süre (gün)6
İnternet kullanıcıları (100 kişide)*33
*WDI 2009’dan alınan 2008 istatistikleri


 2. İskoçya’nın,en eski viski imalat atolyesinin Highlands yöresindeki Strahisla olduğunu,ve buranın Chivas Regal'in evi olduğunu, devamı için tıklayınız
Chivas Regal Bu imalathanede strathisla'da üretiliyormuş,Ne gereksiz şeyler öğreniyorum.


3. Ötanazi terimi tarihte ilk kez 17. yüzyılda İngiliz filozofu Francis Bacon (1561-1621) tarafından ortaya
atılmıştır. Bacon'a göre "Hekimin görevi sağlığı geri vermek ve acıları azaltmaktır. Acıları azaltmak görevi  yalnız hastayı iyileştirmekle değil, gerektiğinde ona kolay ve rahat bir ölümü sağlamakla da olabilir."dediğini
 
Hitler Almanya'sı 1940 yılında ötanaziyi toplumsal plana dahil ettiğini. Hitler "yaşaması faydasız ve sağlıksız
 insanlar toplumdan çıkartılmalıdır" demiştir. 1946'da Nürnberg yargılamaları sırasında Hitler 
Almanya'sında  200.000 çocuğun bu şekilde öldürüldüğü ortaya konduğunu

4.Deontoloji ise Eski Yunanca deon (görev) sözcüğünden türeyen ve görev kavramının, sonuçların bir fonksiyonu olmadığını ileri süren görüş olduğunu,

 5.Utilitariyanizm Eski Yunanca Telos yani "son" sözcüğünden türediğini Bir hareketin iyi sonuçlar doğuruyorsa moral yönden doğruluğunu ileri süren bir görüştür. Sonuç amacı haklı çıkartır biçiminde özetlenebildiğini

6.Hz. Muhammed'in Ramazan haricinde Perşembe ve Pazartesi günleri oruç tutuğunu,

7. LP kısaltmasının Müzikle ilgili olduğunu,LongPlay olduğunu(iki tarafina da 23'er dakikalik kayit yapilabilen plak olduğunu. 1948 yilinda amerikanin columbia sirketinin  icad etmis olduğunu) aynı zamanda Linkin park'ın Kısaltması olduğunu,uzun adı latin percussion olan perküsyon gurubu müzik aletleri üreten firma adı olduğunu, Lomper Ponksiyon yani hekimlerin menenjit, lösemi ya da lenfoma ve multipl skleroz, nöropati, tekrarlayan nöbetler gibi nörolojik hastalıklar şüphesi ile beyin-omurilik sıvısı örneği elde etmek için başvurdukları girişim. yan yatırılan ya da oturtulan hastanın omuriliğin sona erdiği noktanın altından uyuşturulmuş beline batırılan ince bir iğne ile tatbik edilir. birçok yan etkisi vardır, şiddetle tavsiye edilmediğini ve bu lp kısaltmasının  alıp başını gittiğini:) ve bir lp kısaltmasından neler öğrenebilceğimi,




8. La Sagrada Familia (Kutsal Aile), İspanya'da ki Katalonya'nın Barselona şehrinde bulunan modern mimarinin öncülerinden sayılan Antonio Gaudi tarafından 1882 yılında yapılmaya başlanılan fakat Antoni Gaudi'nin 1926 yılında bir tramvayın altında kalarak ölmesi sonucu La Sagrada Familia'nın yarım kalan bir bazilika olduğunu,
 
La Sagrada Familia, Antonio Gaudio Barcelona


9.The North American Free Trade Agreement (NAFTA), Türkiye'de Kuzey Amerika Ülkeleri Serbest Ticaret Anlaşması olarak bilinen anlaşması olduğunu. Bu anlaşmanın tarafları Kanada, ABD ve Meksika'olduğunu, 1 Ocak 1994'te yürürlüğe girdiğini
Yurttaş Kane, (Citizen Kane) yönetmen Orson Welles'in ilk uzun metrajlı filmi olduğunu ve pek çok eleştirmen tarafından sinema tarihinin en iyi eseri olarak kabul edildiğini.

Yurttaş Kane, (Citizen Kane) yönetmen Orson Welles'in ilk uzun metrajlı filmidir.
11. CHF 
isviçre frangı`'nın kısaltması. chf
isviçre frangı`'nın kısaltması. Futbol literatüründe ceza anlamına gelmekte olduğunu ve modern futbolda bir golcüde aranan 3 özellik olduğunu.(bkz: control),(bkz: heading),(bkz: finishing)
 Larissa antik kentini aratırken google amcadan karşıma çıkan Paraguaylı fanatik taraftar Larissa Riquelmenin daha populer olduğunu.
12. Larissa Riquelme
Larissa antik kentini aratırken google amcadan karşıma çıkan Paraguaylı fanatik taraftar Larissa Riquelme'nin daha populer olduğu ortaya çıktı sebebini anlamak zor olmayacak sanırım larissa'nın poposunu pardon fotosunu gördükten sonra:)


13. Mısır'ın nüfusunun Türkiyeden çok olduğunu ve 82.999.393 - "2009 Kaynak: Dünya Bankası, Dünya Kalkınma Göstergeleri"


14. Eymir Gölü'nün Türkiyenin volkanik set göllerinden olmadığını ve Erçek,Çıldır,Balık Göllerinin volkanik set gölleri olduğunu.


15. Psikoloji de süblimasyonun yüceltmek anlamına geldiğini.


16. Ardıç kuşunun baykuşgillerden olmadığını ama yanı zamanda puhu,ishak kuşu ve kukumav kuşlarının baykuşgillerden olduğunu.


17. Ayın dolunay olma süresinin 29 ile 30 günde bir tekrarlandığını. 


18. Septe'nin Cebilitarık boğazının eski isimlerinden biri olduğunu ama malakka,bering ve Drake'nin olmadığını.
19.  1970 Dünya Kupası hangi ülkede düzenlenmiştir?
1970 FIFA Dünya Kupası, Dünya Kupalarının dokuzuncusu olan bu turnuva, Meksika'da, 31 Mayıs - 21 Haziran tarihlerinde düzenlenmiştir. Meksika Ekim 1964'te FIFA tarafından evsahibi ülke olarak seçildi.

2 yorum:

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.