Header Ads


Zorunlu askerlik gerekli mi?

 Zorunlu askerlik gerekli mi?

Askerliğimi yeni bitirdim 32 yaşıma sınırda görev yaptığım karakolun yemekhanesinde girdim. Askere gitmemin iki sebebi vardı birincisi üzerimde ağır bir yük ve engel olan bu durumu kaldırmak, ikincisi de askerlik yapmadan yapılan yanlışlar hakkında yorum yapmamak içindi. 6 ay askerlik yaptım ama elimden geldiğince 15 ay askerlik yapan arkadaşların yaptıkları bütün işleri yapmaya çalıştım.


Onlara elimden geldiğince yardımcı oldum yardımcı olmak isterken vatan haini bile ilan edildim(tek sebep sizlerin burada dedikleriniz ile örtüşen konuşma yapıp yapılan yanlışı bir şekilde değiştirme isteğimden dolayı) ama hiçbir şekilde vazgeçmeden askerliğimi bitirdim ve ortaya tek bir sonuç çıktı oda aşağıda yazdıklarım.



Zorunlu askerlik gerekli mi?
Yazılan yorumlardan özellikle Anayasa ile ilgili bölümleri okudum ve herkesin bir eşitsizlik olduğu konusunda hem fikir olduğunu gördüm ama burada kaçırılan bir durumu belirtmek isterim herkes ayrı ayrı kendi durumuna göre yorum yapmış fakat kimse şu konuyu açık ve kesin bir dille yazamamış arkadaşlar askerlik öyle bir hale gelmiş ki sınıfsal ayrım,kültürel ayrım,sosyal ayrım,öğretim ve eğitim ayrımcılığı ve daha bir çok konuda ayrımcılığa iten bir noktada eğer siz okuyabilmiş iseniz ya 6 ay yada maaşlı 12 ay(ilk 3 ay hariç)okuyamadıysanız 15 ay, ülke dışında çalıştıysanız 1 ay (yaklaşık 12 bin lira karşılığında) şimdi bu nasıl bir zihniyettir ki kendi anayasanızı çiğneyeceksiniz kendi vatandaşınızı ayıracaksınız ve bu uygulamalarının bu ülkeye ne kadar çok zarar vereceğini görmeyeceksiniz ve sonra bizleri birbirimize düşürüp bizim halimizi izleyeceksiniz,bizlerde onların ekmeğine yağ süreceğiz bal süreceğiz kaymakları kendi ellerimizle yedireceğiz.

Arkadaşlar bu durumu düzeltmek için kaç kişi oturup bir dilekçe yazdı kaç kişi anayasa mahkemesine başvurdu ve kaç kişi askerden çıktıktan sonra askerlik hayatını baştan sona yazıp gerekli yerlere gönderdi. Son olarak ortada görünen bir yanlış açık bir şekilde var ve bu yanlışı kişisel durumumuza göre değil bu güzel ülkemiz için çözmenin yolu da açık.

6 01 2011 21:57
Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

2 yorum:

  1. tabiki gerekli değil, bunlar eski cahillerin işleri..

    gerekliliği ise daha fazla acemi çaylakla hizmet erliği geleneğinin bağnazca sürdürülmesi, bağnazlık askeriyede doğal bir oluşum. Böylece bilimsel temellerle ve yeni uygulamalarla Atatürk ün önerdiği en üst medeniyet ve teknoloji halkasının son ürünleri ve gelişmişliğinden faydalanmaktan uzak kalmaktayız.

    YanıtlaSil
  2. Sorunun temel noktalrından biri hakkında yorumunuz çok doğru,umarım artık askerlik bir meslek olur ve mesleği olanların mesleğini öldürmez 15 ay gidip.

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.