Header Ads


Kişilik Tipleri 2 (Fizyonomik Tipolojiler)

Dikey ve yatay akslar içeren bu grafik, "emosyonelden" (kolayca hislerine kapılan) "soğukkanlıya", "değişebilirden" "sabite" değişkenlik gösterecek şekilde oluşturulmuştur Bireylerin kişilik eğilimlerinde (özelliklerinde] belli bir istikrarın söz konusu olduğunu kabul ediyor olsak da, Wundt'un tablosunu, herhangi bir insanın belli bir zaman dilimindeki duygu dağılımı grafiği olarak değerlendirmek mümkün. Sabah ne hissettiğimizle, akşamki ruh halimiz aynı olmayabiliyor ve buna göre davranıyoruz


Fizyonomik Tipolojiler
Kişilik testlerinde Dört Mizaç Teorisi sıklıkla kullanılmaktadır.
Nasıl mizaç teorisi bireyin kişilik yapısını açıklamaya çalışırken dört elementin vücuttaki dağılımından faydalanıyorsa, fizyonomi teorisi de danışanın öz benliğini ortaya çıkarmak için onun dış görünüşüne bakıyor. Aristo yüzün ve bedenin çeşitli fiziksel niteliklerini farklı mizaçlarla ilişkilendirerek, bunları diğer varlıklarınkilerle karşılaştırmıştır. Örneğin; "omuzlan tüylü olanlar asla azimli olmazlar ve kuşlara benzerler... Uzun çeneli insanlar enerjik olurlar ve köpeklere benzerler" gibi.
Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...
<<<<Kişilik Tipleri

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.