Header Ads


Bu Telefon Numarası Taşındı mı?

BU NUMARA TAŞINDI MI TAŞINMADI MI YA DA HABERİM OLMADAN  ADIMA GSM HATTIMI AÇTILAR İLE İLGİLİ PAYLAŞIMIM.
Bu adres neyin nesi diye soracak olursanız bende derim ki bir numara var elinizde ve o numaranın taşınıp taşınmadığını merak ediyorsunuz artık merak etmeyin diye size bu yazıyı hazırladım. Ayrıca bu yazım da haberiniz olmadan sizin adınıza GSM hattı alınıp alınmadığınıda nasıl öğreneceğinizi paylaştım.
Yukarıda verdiğim linke tıkladığınız vakit o numaranın taşınıp taşınmadığını göreceksiniz çünkü o bağlantı BTK'nın kendi sitesi bu BTK da neyin nesi diye sorarsınız onun da cevabı bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu diye açıklama yaparım peki bu BTK ne iş yapar diye sorar iseniz adı üstünde bilgi teknolojileri ve iletişim konusuyla ilgili yani bilgisayardan tutun cep telefonuna oradan tutun sabit telefonlara ve aklınıza gelebilecek tüm iletişim (mektup ve telgraf hariç) kanallarının uygulama esesları ve yapılması gerekenlerle ilgilinen kurumdur.

NTS' çıktığından bu yana da baya revaçta oldu kendileri,kısa adıyla nts uzun adıyla Numara Taşıma Sistemi tüm mobil ve sabit telefonlar için geçerli biliyorsunuz,işte artık bu sayfadan öğrenebilirsiniz numaralar nts den faydalanmış mı faydalanmamış mı?


Ayrıca artık adınıza sizden habersiz mobil hat alınıp alınmadığınıda kontrol edebileceksiniz. Malesef ülkemizde  bazı gsm hattı satan kuruluşlar bizim onlara verdiğimiz evrakları kullanarak bizim adımıza gsm hattı alıyorlar ve bizim bundan kesinlikle haberimiz olmuyor. Özellikle kampanyaları düşündüğünüzde eğer yaşınız, mesleğiniz bu kampanyalar için uygunsa düşünün sizin yerinize birkaç tane hat açılıp satılıyor. İşte Bilgi Teknolojileri Kurumu bu durumdan insanların haberdar olması için böyle bir hizmeti uygulamaya sokmuş. https://hat-sorgulama.btk.gov.tr/ adresinden kimlik numaranız ve aktif olarak kullandığınız bir mobil hat ile sorgulama yapıyorsunuz. İlerleyen zamanlarda sadece kimlik numarsı ile sorgulama çalışmlarınıda hayata geçireceklerini belirtmişler.

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.