Header Ads


DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: Mart Ayının 2. Perşembesi


Mart ayının ikinci Perşembesi Dünya Böbrek Günü olarak takvimlere işlenmiş. 


Dünya Böbrek Günü olarak takvimlere işlenmiş bugün aynı zamanda Türkiye'de nüfusun  yaklaşık %15'inden fazlasını birebir ilgilendiren bir gün. Bu kadar büyük bir rakam bizi çok fazla şaşırttı ve bunun üzerine böbrek hastalıkları ile araştırma yaptık ve karşımıza çıkan rakamlar dikkati çekecek boyutta oldu. 


Böbrek hastalıkları veya böbrek fonksiyon bozuklukları sadece böbreği etkilemediğinden kaynaklı büyük bir dikkat istediği ortaya çıktı. Çünkü tuz su dengesini böbrek sağladığı için hipertansiyon böbrek ile birlikte ele alınıyor ve bu yüzden birçok rahatsızlık böbreğin işlevini eksik yerine getirmesi sonucunda ortaya çıkmakta.
Dünya Böbrek Günü


Çok uzun zamandır, tuzun zararları ile ilgili abartılı denecek kadar haberlerden tutunda olması gereken tuz tüketimlerinin haberlerini hem okuyor hem izleyip dinliyorduk. İşin aslı bugün bile böbrekleri koruma adlı başlık halinde birçok bilgi yazılabilir.

Tehlikenin asıl boyutu ise tuz tüketimi değil tuz tüketimi ile birlikte aldığımız su tüketimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğer normal olarak bir insan günlük tuz ihtiyacı olan 6 gramın üzerinde bir tuz tüketimi varsa ve su tüketimi normal günlük su tüketiminin 3 litre altında kalması durumunda büyük bir tehlike olmakta.
Son olarak terleme yoluyla da tuz ve suyu vücudumuzdan attığımızı bildiğimizden tuz tüketiminde spor yapmanın da dengeleyici bir unsur olduğunu unutmamak lazım.

Böbrek ve tuz ateş ve barut gibi

Sağlık bir hayat için birçok uzmanın dediği gibi düzenli beslenme, spor ve su tüketimine dikkat etmek birçok hastalığı önlemenin tek yolu olarak görünmekte.

Dünya Böbrek Günü iyileşmeler adına başarlara vesile olması dileğiyle.

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.