Header Ads


Allah bile kullarına yaranamamış,kula kulluk edenler nasıl yaranacaklar birbirine...

Sev beni Seveyim mi Seni (Ne iyilik ne kötülük aslında bizi bozan kendimizi tanıyamamak ve amacımızı bilememek,neye kime hizmet ettiğimizi görememek.) İnsanların hepsine kendinizi sevdirmeniz, beğendirmeniz imkansız... 


Allah bile kullarına yaranamamış,kula kulluk edenler nasıl yaranacaklar birbirine... 

Ne iyilik ne kötülük aslında bizi bozan kendimizi tanıyamamak ve amacımızı bilememek, neye kime hizmet ettiğimizi görememek. Geçenlerde Fettullah Gülen'in bir konuşmasını tesadüfen denk geldiğim de aklıma gelen bir düşünceydi bu yukarıda yazdığım. Bakarsanız Fettullah Gülen büyük bir tarikatın lideri olarak toplumda yer etmiş(Temmuz 2016 dan sonra ise canavar oldu artık. Bu da yazımın zaman içinde doğrulandığını göstermekte) bir insan dini vecibelere göre konuşmaları var, yaptıklarını bilemeyeceğim çünkü birebir kendisi ile görüşme durumum olmadığı için sadece basından takip edebiliyorum.

Basında da bir taraf yere göğe sığdıramazken diğer taraf yerin dibine sokup nasıl çıkaramasak diye uğraşmak ta o yüzden kişiliği beni alakadar etmiyor. Ben tesadüf denk geldiğim konuşması sonrasında aklıma takılan soru ve cevapla uğraşmayı daha çok ilgi çekici bulduğum için ona yoğunlaştım...

Konu yukarıda yazdığım insanlara kendinizi beğendirme ve sevme olayının tüm insanlık adına imkansız olduğu kısmı.

Siz melek gibi olsanız, yada çok iyi bir yönetici olsanız toplumları yönetseniz veya hani derler ya sümme haşa Peygamber bile olsanız ki bırakın biraz daha abartayım Allah olsanız yine de Dünyada ki tüm insanların sevgisini ve saygısını alamazsınız. 

Tam tersi bir durum ele alalım bu sefer: 
Tam bir kötülük timsali olsanız, toplumları yöneten acımasız diktatör olsanız ve milyonlarca insanı öldürmüş olsanız bile, hatta Şeytan bile olsanız mutlaka sizi seven ve sayan birileri de vardır.
Bu ne yaman çelişki anne  diyesi geliyor insan, işte çelişkiler yumağı olan bu dünya da eğer insanlara göre hareket etmeye karar verirseniz gideceğiniz ve yapacağınız hiç bir yol ne tam doğru olacaktır, ne de yanlış ama baktığınız da Dünyada ki yöneticilerin, ünlülerin, sanatçıların, eğitimcilerin,öğreticilerin bu kaygıyla yola çıktığını görmek çokta şaşırtmıyor.

En yakın sevdiklerimiz bile öyle değil mi?
En inançlımız bile veya bize öğretilen dini bilgiler de Allah bile insanlar için hep bir şeyler yapıyor hatta şeytan bile insanlar için bir şey yapıyor ama yaranamıyorlar ya da yaranıyorlar.

Ne iyilik ne kötülük aslında bizi bozan kendimizi tanıyamamak ve amacımızı bilememek,neye kime hizmet ettiğimizi görememek. 
23 Tem 2012 17:52
Düşünmek Ve Paylaşmak Dileğiyle...

3 yorum:

  1. Bence insanları sevip sevmemek değil mesele. Yaptıklarını taktir edip etmemek. Bu Fetullah meselesine zamanında pek kafa yormuştum. Ama mesele ondan başlayıp tüm insanlar hakkında bir yargıya varmamı sağladı. Objektif olmak ! Bu bey amcayı araştırdığım bir dönemde televizyonda bir program vardı bilirsiniz türkçe olimpiyatları, velhasıl kelam izledik izledik babamın pek hoşuna gitti. Kendisi bu amcadan hiç haz etmez programın bu amcanın işlerinden biri olduğunu da bilmiyor olacak ki ağzından ''kim yaptıysa bu işi helal olsun'' diye bi laf çıktı. Baba Fetullah... diye lafa girdim bitirmeme kalmadan şerefsizler diyip kanalı değiştirdi. Aslında mesele şu:
    Dünya görüşün farklı olabilir, çoğu yaptığını tasvip etmiyor olabilirsin hatta ve hatta nefret ediyor bile olabilirsin ama takdir edilecek bir iş varsa ortada hakkını vereceksin. Bu tüm insanlar için böyle, sevmiyorum o halde bu insanın yaptığı hiçbir işten hayır gelmez. Yok abicim bu yanlış ! Ön yargılar yanlış ! Subjektif olmak baştan sona yanlış !

    Ha ben kendilerini çok mu severim? Hayır. Türkiyede torpil dedin mi benim aklıma ilk bu amcanın ismi gelir. Ama takdir etmek gerekirse de edecek kadar açık görüşlü bir insanım.

    Bize okulda öğrettikleri en güzel şeydi ''GRİ DÜŞÜNMEK''

    Yazınız beni pek düşündürmüş değil mi :) Çok konuştum.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle sağlam düşündürmüşüm ama bir o kadar da paylaşmanız beni çok mutlu etti onun için çok konuşun lütfen...

    Bugün komşumuzla konuşurken bu yazının özlü sözünü buldum." Allah bile kullarına yaranamamış,kula kulluk edenler nasıl yaranacaklar birbirine...

    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

    YanıtlaSil
  3. Aradan dört yıl geçmiş siyaset bilimi okuyan genç bir bayan olayın özünü yazmış"Türkiyede torpil dedin mi benim aklıma ilk bu amcanın ismi gelir. " bu kadar aleni olarak bilinen bir kişi ve toplumu ortada fink atıyor ve bugünün düşmanlarını onu yere göğe sığdırılamıyorken birden o günün dostları tarafından katli vacip canavar oldu. Yarın kahraman ilan edilmesinde yoksa vay halimize. Bu yazımda ne anlatmak istemişim:Biz insanların bilmecesidir, İyiden kötü yaratmak, kötüden iyi yaratmak. Kim ne zaman iyidir, kim ne zaman kötüdür. Cevap ise bence Çıkar dünyası diye boşuna dememişler.

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.