Header Ads


ÜLKENİN ŞARTLARINA GÖRE EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİ

Eğitim sistemlerinde siz eğer derseniz ki şu ülkede bu yaşta başlanıyor bu ülkede şu yaşta  başlangıçta doğru olarak görünen düşünceniz daha sonra yanlış olduğunu gördüğünüz de şaşırmayın çünkü gösterdiğiniz ülkeler ile sizin ülkeniz arasında ki sosyo ekonomik ve kültürel farkları kaçırdığınızdan dolayı başta ki düşüncenizin doğruluğu yanlışa dönmüş olur.


Eğer siz gayri safi milli hasılası yüksek,sosyo-kültür açısından modern ve demokrasiyi toplumun her kesimine yerleştirmiş bir ülke ile bizim gibi bir tarafı toprak ağalığıyla boğuşan,diğer tarafı aşiretler tarafından övülen diğer tarafta demokrasiyi sindirememiş çünkü gayri safi milli hasıladan kendine o kadar az pay alan bir kısım olup ayrıca azınlık olarak kalan durumu iyi insanların olduğu ülkede uygulayacağınız sistemi diğer ülkelerin yaş durumu ile değil yukarıda yazdığım sosyo-ekonomik ve kültürel açıdan örnek alıp bu seviyeye nasıl gelinebileceğine bakmak gerek.

Son olarak  yapılan değişikliklere karşı gelindiğinde ise yine ülkenin içinde olduğu duruma bakılarak muhalefet yapılması gerektiğini unutmamak lazım ve toplumun her kesimini kendileri gibi görerek hareket etmemelidir. Elitler topluluğu denmesinin sebebi toplumun geri kalanın sosyo-ekonomik ve kültür farklılığını görmek gerekmekte işte o toplumu eşit hale getiremezseniz şikayet ettiğiniz kişilerin iktidarına mahkum olacak ve mahkum ettireceksiniz.

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.