Header Ads


OSSSS NEDİR? BUYRUN SİZE YENİ BİR SINAV...

Tekrar gündeme gelen  oy kullanma nasıl olmalıdır ya da ben çok okudum sen az okudun o yüzden benim oyum seni döver  tartışması alevlenince  aklıma bu yazımı güncellemem gerektiği  geldi  Erol Evgin  tekrar Aysu Kayacı'nın  çıkardığı  tartışmayı  farklı bir şekilde  ele aldı  ve haliyle tekrar  insanlar tartışmaya başladılar  Bundan 3 yıl önce  bu yazıyı  kalem alıp sizlerle paylaşmıştım  haa,  Çok etkili oldu mu bence   olmadı  nereden biliyorum çünkü bu yazının üzerinden  üç tane seçim geçti. Yine  aynı insanlar yine  aynı nitelikte olarak   seçimlerde bizlere  milletin vekili olarak  sunuldu haliyle   bu düzen bu seçim sistemi  bütün dünyada değişmediği sürece  maalesef  bu tür tartışmalar  ve yanlış yönetimler  bütün dünyayı etkileyecektir  o yüzden  keşke  burada  Şaka gibi  yazdıklarım  ciddi anlamda  düşünülüp tartışılsa  Hem bizim için  hem de dünya için  inanın  çok iyi  işler açılacaktır. 

     Ülkem için yeni bir sınav çıkartıyorum ve oylamaya sunuyorum ama bu oylamaya katılmak için de küçük bir testten geçer not almanız gerek, 

Ülkemizin iç borç dış borç toplamı nedir? Bu borçlanma nerelerde kullanıldı? 
Ülkemizde işsizlik oranı nedir? 
Kendi üretimi olan ürünler ve patentleri nelerdir? 
Bunların ülke ekonomisine katkısı nelerdir? 


Bir zamanlar Aysu Kayacı benim hatırladığım kadarı ile mankendi daha sonra Müjde Ar ile NTV de bir programı vardı internetten şimdi arattırırım ama şahıslar burada konu için önemli onun haricinde ne iş yaptıkları çokta önemli değil zaten ülkemizde birçok vasıfsız vasıflı işlerde birçok vasıflı da vasıfsız işlerde ya da işsiz olduğu için ne iş yaptığı ve sıfatı da çok önemli değil. Neyse diyelim ve bu Aysu Kayacı'nın meşhur sözlerini ben de yazıya dökeyim tekrardan ne demiş benim oyum ile dağda ki çobanın oyu bir olmamalı gibi anlamlara gelecek bu cümleyi kurduktan sonra büyük tepki almış yuhlanmış, kınanmış, tebrik edilmiş falan filan seven kadar sevmeyen de olacaktır.

İşte bu yazılanlardan sonra modern yaşam içindekilerle modern yaşam dışındakilerin çatışmaları ve bu çatışmalardan nemalanan kesimler demokrasi ve insan haklarından bahsedenlerin ağızlarına yapışmış bir halde seçim alanlarında kullanılıyor.

Benimde aklıma milletvekilleride kpss ye girmeli olayından sonra OSSSS sınavını ülkemize kazandırmalıyız diye düşünüp sizlerle paylaşayım dedim. 

Peki bu OSSSS nedir? Oyunu Sahiplenebilen Seçmen Seçme Sınavı adında ki bu sınav her seçimden 6 ay önce yapılacak ve Seçmen yaşına gelmiş ve geçmiş olanlar katılacak katılım isteğe bağlı olacak ve sınava katılmayanlar Seçimlere de katılamayacak. Sorular ülke gündemi, vatandaşlık hakları, sosyal haklar ve kullanımı, ekonomik durum ve demokratik haklar ile onların kullanımı ile ilgili olacak. Okuma yazma bilmeyenlere gözetmenler soruları okuyacaklar. 100 soru ve 100 puan üzerinden değerlendirilecek standart sapma uygulanacak. 100 sorudan 70 ve üzeri alanlar seçmen olabilecekler.

Peki sınavın amacı ne diye sorarsanız kısaca cevaplayayım, aşiret ağaları, toprak ağaları, para babaları, ileri gelenler ile geri gidemeyenleri vekil olarak atanmasını engellemek ve oyuna sahiplenebilen seçmenler yaratmak için.
20 07 2012 22:38
Düşünmek Ve Paylaşmak Dileğiyle...

2 yorum:

  1. bir parti adına sandık görevlisi olmuştum. 6-7 tane akıl sağlığı yerinde olmayan kişi oy kullandı bizim sandıkta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef bir şekilde kazanmak için yapılan uygulamalar düzelmesi çok basit ama uygulama için çok uğraşmak gerek maalesef

      Sil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.