Header Ads


HUNAN EYALETİ: MAO, AIZHAI KÖPRÜSÜ, VE DÜNYANIN EN TEHLİKELİ YÜRÜYÜŞ YOLU

Haritada Hunan Eyaletinin yeri Kırmızı ile boyanan yer.

Çin ana karasının güneyinde yer alan Hunan Eyaletinin  doğal güzellikleri uzun süredir bilinmektedirHunan Eyaleti üç yönü dağlarla çevrilidir  ve kuzeyinde ise Yangtze Nehri vardır. Dağlar ve Nehirlerin karışımı Hunan Eyaletini  Çin'in en güzel illeri arasında yapar

İnternette gördüğümüz bir fotoğraftan sonra araştırmaya başladık, bu cliffside steps denilen yeri, karşımıza Çin'de Hunan Eyaleti diye bir yer çıktı ve arkasına her zaman ki gibi çok daha ilginç başka bilgiler buyurun internetten derleyip, çevirip sizlerle paylaştığımız

HUNAN EYALETİ YAZIMIZA...




Binlerce yıldır Hunan Eyaleti tarımda üretimi artan pirinç, çay ve portakal  ürünleri ile Çin tarımının önemli bir merkezi, olmuştur . Hunan nemli subtropikal iklime sahiptir. Muson yağmurları çoğunlukla Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında düşer. Temmuz ve Ağustos rahatsızlık verecek kadar sıcak ve nemlidir.  


HUNAN EYALETİ, Çinli lider Mao’nun memleketidir. Lider Mao: şehir merkezinin yaklaşık 130 km. uzağındaki Shaoshan köyünde doğmuş. Shaoshan köyü, günümüzde Çin halkı tarafından ,bir anıt yeri haline getirilmiş. Köyde, Mao'nun bir heykeli vardır ve yaşadığı evler korunmuştur. Mao’nun eşyalarının sergilendiği bir de “Mao Müzesi (Mao Zedong Tongzhi Jinianguan) ” bulunuyor. Bu müzenin ilginç bir özelliği bulunmaktadır, sergilenen eşyaların 360 derece görülebilmesi için, özel bir ayna düzeneği kurulmuştur. 


cliffside steps denilen uçurum kenarı adımlar


Nehrin içinde de, uzun ve ince bir ada var. Adanın ismi: Portakal (Juzizhou) adası. Çünkü: ada üzerinde, birçok portakal bahçesi var. Adaya gidilebiliyor ve gidildiğinde özellikle, güneydeki pavyondan: ırmaktaki kayıkları ve gemileri seyretmeniz öneriliyor.

Adanın ismi: Portakal (Juzizhou) adası. 
Hunan Eyaletinde aynı zamanda insan eliyle yapılmış sıradışı yapılarda bulunmaktadır, İngilizce cliffside steps olarak adlandıralan uçurum kenarı adımlarının ilham kaynağı olan  ve dünyanın en tehlikeli yürüyüş yoluna sahip bu yürüyüş yolu 3. yüzyıldan kalmaymış, dönemin insanları Qinling dağlarının etrafından günlerce dolanıp ulaşacakları yerlere daha kestirmeden ulaşmak için 1614 metre yüksekliğe yapılmış ahşap yürüyüş yolunu yapmışlar. Yolculuk sırasında sadece yol değil bazen ömürler de kısaltmış oluy. Şimdilerde korkuluklarla ve zincirlerle tehlike bir nebze düşürülmüş ama zaten ahşap patikanın manzarası tek başına tehlike hissini arttırıyor.




Changsha Xiang Nehirinin resmi,

Aizhai Köprüsü müthiş bir manzara
Aizhai Köprüsü Yapım Aşaması
Hunan eyaletinde ki bir başka sıra dışı  yapı ise Aizhai Köprüsüdür. Dehang Vadisi üzerine kurulmuş bu köprü 355 metre yüksekliği ile dünyanın yerden en yüksekte olan 6. köprüsü unvanına sahiptir. Uzunluğu 1146 metre olan köprüden, yayalar da özel bir yoldan geçiş yapabiliyor. Ayrıca 1888  ampulle aydınlatılan köprü, görüntü şöleni yaratarak, gece de farklı bir görüntü sunuyormuş.
Bu arada ülkemiz de bulunan Dünyanın En Büyük 3. Mağarası yazımızı da okuyabilirsiniz.


Aizhai Köprüsü gece görünümü


Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.