Header Ads


BİR ASKER NEDEN İNTİHAR EDER?

 ASKERLİKLE İLGİLİ HABER DİKKATİMİ ÇEKTİ, SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM. GENEL KURMAY BAŞKANLI İNTİHAR EDEN ASKERLER İÇİN HAREKETE GEÇMİŞ, ASLINDA HEP HAREKET HALİNDELER AMA SORUN ŞURADA Kİ İNTİHAR EDEN ASKERLER ÖLDÜKLERİYLE KALIYORLAR. 

BİR ASKER NEDEN İNTİHAR EDER? ÇÜNKÜ BASKILARA DAYANAMIYORDUR, ÇÜNKÜ YAPMAK İSTEMEDİĞİ BİRÇOK ŞEY YAPTIRILIYORDUR, ÇÜNKÜ ELİ KOLU BAĞLIDIR, ORADA YAPILAN YANLIŞLARI DÜZELTEMİYORDUR. VEYA KOMUTANLARA GÖRE ZAYIFTIR ÇÜNKÜLER UZAR GİDER. BİRDE ASKERLER İÇİNDE İNTİHAR ETMEYİP CİNNET GEÇİRENLER DE VARMIŞ, BUNLARDA ÇARESİZ KALDIKLARINDA KOMUTANLARINA VEYA ASKER ARKADAŞLARINA ZARAR VERİYORLARMIŞ. ASKERLİK KUTSAL BİR GÖREV OLMASINA RAĞMEN BASKISI YÜKSEK ZORUNLU BİR GÖREV VE ŞU BİR GERÇEKTİR,BUGÜNE KADAR GELMİŞ ASKERLİK SİSTEMİDE ADALETSİZTİR ÇÜNKÜ TÜRKİYEDE HERKES EŞİT ŞARTLARDA VE SÜRELERDE ASKERLİK YAPMIYOR. İNSANLAR İŞLERİNDEN GÜÇLERİNDEN KOPARALIP ASKERE ALINIYORLAR, ASKERE GİDEN VATANI MI DÜŞÜNECEK YOKSA ÇIKITIĞINDA İŞİNE DEVAM EDEBİLECEĞİNİ Mİ? ASKERE ALINMADAN ÖNCEKİ FİZİKSEL VE PİSKOLOJİK TESTLER VE MUAYENELER ÇOK YETERSİZDİR. İŞTE BANA GÖRE BU SORUNLAR ÇÖZÜLMEDİĞİ SÜRECE ÖLÜMLERİN ÖNÜNE GEÇİLEMEZ. ARAŞTIRMA YAPMAYA GEREK YOK, GÖRÜNEN KÖY KILAVUZ İSTEMEZ.
ASKERLİK YAPTIĞIM KARAKOLDA BENDEN BİR YIL ÖNCE BİR ER İNTİHAR ETMİŞ, İNTİHAR ETMESİNE SEBEP OLAN SORUNU İSE O ASKERDEYKEN SEVGİLİSİNİ BAŞKASI İLE EVLENDİRMEYE ÇALIŞMALARIYMIŞ, ELİ KOLU BAĞLI OLAN ER SONUNDA DAYANAMAYIP MAKİNE ODASINDA KENDİNİ ASMIŞ. TABİ SORUŞTURMALAR AÇILMIŞ, AMA BELLİ BİR SÜRE SONRA KAPANMIŞ. ORADA BULUNAN ASTSUBAYLARIN VE UZMAN ÇAVUŞLARIN SİCİLİNDE BU OLAY GÖRÜNÜYORMUŞ AMA SONUÇTA ÖLEN ÖLDÜĞÜ İLE KALDI.
SON OLARAK BANA GÖRE ASKERLİK POLİSLİK GİBİ BİR MESLEK OLMALI, POLİSLERİN VE ASKERLERİN(ÖZELLİKLE UZMAN ER) MADDİ KAYGILARI OLMAMALI AKILLARINDA Kİ TEK ŞEY ÜLKENİN GÜVENLİĞİ VE HUZURU İÇİN ÇALIŞMAK OLMALI.

DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK DİLEĞİYLE...
Genelkurmay Başkanlığı, intihar eden askerler için harekete geçti Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in talimatıyla özel bir ekip kuruldu. CHP, konuyu TBMM'nin araştırmasını istedi. Ekip, son intiharların yaşandığı Şırnak, İzmir ve Kayseri'ye gitti. Bu üç ilde incelemelerde bulunan ekip, rapor hazırlayacak. Son 10 yıl içinde, intihar eden asker sayısı, şehit olan asker sayısını geçti. Bu dönemde 934 er intihar etti, 818 er şehit oldu.
      CHP, MECLİS ARAŞTIRSIN İSTEDİ

CHP de harekete geçti. Asker ve polis intiharlarının nedenlerinin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırması açılmasını istedi. CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ve milletvekili arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, son 10 yılda güvenlik güçleri arasında intihar eğiliminin artış kazandığı vurgulandı. Gerekçede, Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun yaptığı belirlemeye göre, iç güvenlik olaylarında 818 şehit verilirken, aynı dönemde kışlada 934 er ve erbaşın intihar ettiğine işaret edildi. 2000 yılından bu yana 600'den fazla polisin intihar ettiği belirtilen gerekçede, şöyle denildi: ''Bunun en az üçte biri kadarının da intihar girişiminde bulunduğu ifade edilmektedir. Yani, her yıl ortalama 50 polis çeşitli nedenlerle canına kıymaktadır. Uzmanlara göre, dikkatlerin üzerine çevrildiği intihar vakalarını uyku, yemek, nöbet ve iş şartları tetiklemektedir. Gerek asker, gerekse polis intiharlarının önüne geçilmesi için gerekli psikolog ve sosyolog desteği de yeterince sağlanamamaktadır. Keza, kötü muamele uygulandığı gerekçesiyle özellikle er ve erbaş sınıfındaki askerler arasında intiharı seçen, sakat kalanların olduğu da bilinen acı bir gerçektir. Son yıllarda intihar edenlerin sayısının, şehit sayısının üzerinde olduğuna dair açıklamalar, intihar eden asker ve polislerin aile ve arkadaşlarının yaşadığı acılar, asker ailelerinin şikayetleri görmezden gelinemez. Şüpheli bazı ölümler ve ölümlerden sonra yapılan açıklamaların tatmin edici olmaması, gerekli adli ve tıbbi inceleme yapılmadığı iddiaları kamuoyunda kuşkuyla karşılanmaktadır. Yukarıda açıklanan nedenlerle, Emniyet ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nde son dönemde artan intihar olaylarının çok yönlü olarak Meclis tarafından incelenmesi ve araştırılması bir zorunluluk halini almıştır.''
KAYNAK:http://www.trtturk.com.tr/haber/genelkurmay-baskanligi-intihar-eden-askerler-icin-harekete-gecti.html

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.