Header Ads


Mayıs ayının ikinci pazar günü...

Bugün Anneler Gününü Kutluyoruz Mayıs ayının ikinci pazar günü bütün dünyada "Anneler Günü" olarak kutlanıyor.
Yurdumuzda 1956'dan beri uygulanıyor. Annelere şükran ve bağlılığı belirtmek .onlara sevgi ve saygı duygusunu sürekli canlı tutmak amacıyla okullarımızda da önemle işleniyor. Bu amaçla oyunlar sahneleniyor, konuşmalar yapılıyor. Yazı, resim, müzik ,fllm, sergi etkinliklerine yer veriliyor." "Anneler Günü'nün öyküsü şöyle sevgili okurlar: Amerikalı bir genç kız olan Jarvis, zamansız yitirdiği annesini ölüm yıl dönümünde anmaya başlıyor.Bu birdenbire ilgi görüyor. Jarvis'in önerisi üzerine de önce Teksas'ta daha sonra da tüm ABD eyaletlerinde kutlanıyor. Amerika'dan Avrupa'ya ve tüm dünyaya yayılıyor. Sevgili okurlar, herkesin karşılıksız olarak sevgisini verdiği kişiler vardır. Bu herkes için farklı olabilir. Ama anne denilince bu herkes için aynıdır. Herkes için anne sevgisi birdir. Bu sevgi yücedir, saygındır, içtendir...Sevgili okurlar, herkesin karşılıksız olarak sevgisini ver- diği kişiler vardır. Bu herkes için farklı olabilir. Ama anne denilince bu herkes için aynıdır. Herkes için anne sevgisi birdir. Bu sevgi yücedir, saygındır, içtendir... 
Her yıl daha içtenlikle kutladığımız bu "Anneler Günü" için küçük bir değerlendirme yapmanızı sizlere öneririz. Bu değerlendirmede bir "çocuk", bir "evlat" olarak nasıl davrandığınızı gözden geçiriniz. Annenize ne kadar yakın, ona ne denli değer verdiğinizi düşününüz. Bu, hiç kuşku yok ki sizi Anneler Gününde daha sevecen bir davranışa yöneltecektir. Annenize olan sıcaklığı sürekli canlı tutacaktır. Evet; bugün. Anneler Günü. Onları anmak, onları sevdiğimizi belli etmek için, düşündüğümüzü belirtmek yeterli. Düşündüğümüzü anlatmak İçin de uzaktalarsa mektup yazmak, gidip görülebilecek yerdeyseler, gidip görmek gerekir. Ellerini öpmek, onları kucaklamak yeter. Seni seviyorum anneciğim sözü yeter. .









Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

2 yorum:

  1. İyi günler,

    Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) olarak dijital ortamda kaliteli içerik üreten içerik yaratıcılarının sesini geniş kitlelere duyurmak amacıyla bir platform kuruyoruz. Sitenizde yer alan kaliteli içeriğiniz sebebiyle bu platformda sizinle de işbirliği yapmak istiyoruz. Konuya ilişkin bilgi paylaşımında bulunmak üzere size ulaşabileceğimiz elektronik posta adresiniz ve iletişim bilgilerinizi blog ismiyle birlikte bizimle paylaşırsanız memnun oluruz.


    Görüşmek üzere.

    T.C. Başbakanlık BYEGM

    www.facebook.com/BBYEGM
    twitter.com/byegm

    email:portal@byegm.gov.tr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler uzun zamandır bizde sizlerden gelecek haberi bekliyoruz umarım en kısa zamanda oluşacak platformda yerimizi alırız. Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.