Header Ads


7500 SEÇMEN TRAFİK KAZASINDA ÖLDÜ,ÖLÜYOR,ÖLECEK

Bugün(11.11.2015) bir arkadaşım ile seçimlerden konuşuyorduk, milletvekili olabilmek için neler gerektiği üzerineydi konuşma, Türkiye'de milletvekili olabilmek için maddi anlamda kuvvetli olmak ve sağlam bir çevreniz olması gerekmektedir.
Demokrasinin kendine demokrasi olduğu bizim gibi ülkelerde şaşılacak bir durum değildir aslına bu seçim süreci bu arada milletvekili nasıl olunur sorusunun güzel bir cevabını şu bağlantıdan okuyabilirsiniz http://www.nasilolunur.net/milletvekili-nasil-olunur.html neyse konu konuyu açtı derken konu duble yollara geldi ve işin kötü tarafı olan trafik kazalarına
Türkiye de her yıl ortalama 4000 can trafik kazasının olduğu anda bir ay içinde ise sayı toplam 7500 vatandaşımız trafik kazalarında yitip gitmektedir. Terör lanetine bile bu kadar çok kayıp verilmedi. hoş verilse bile bir anlam ifade edecek ve infial yaratabilecekken sessiz sedasız her yıl 7500 can yitip gitmektedir.
İsrail bile Filistin'de bu kadar can katletmemişken biz her yıl güvenlik tedbirleri en düşük arabalar, mühendislik hatası olan yollar, sürücü hataları, yetersiz yol bakım çalışmaları yüzünden eksik uyarı levha ve yol çizgileri canların yitip gitmesine sebep olmaktadır. Ne ilginçtir ki biz bu duruma alışmışız
Çözüm bana göre çok basit ama gelinde yaptırın

ABS, ASR, Hava yastığı, Çelik bariyerler, darbe emici kasaları olmayan tüm araçlar acilen hurdaya ayrılmalıdır.

Güvenlik tedbiri tam olan bütün araçlardan vergilerin tümü her 3 yılda bir sıfırlanmalı

ikinci el araç finans aracı olmaktan çıkmalı araç yaşı arttıkça fiyatı düşürülerek daha güvenli araçların alımı kolaylaştırılmalı

Sürücü kurslarının denetiminden bahsedemeyeceğim çünkü bindiğiniz aracın güvenliği ne kadar düşükse sizin doğru araç kullanmanız çokta önemli değil yanlış araç kullanan birisi sizin güvenliksiz arabanıza çarptığında olanları düşünmek bile istemiyorum.

O yüzden 2015 yılında benim oyum bu dediklerimi yapabilecek partiyedir.

o yüzden lütfen artık çok basit değişiklikler ile canlar yitip gitmez bu kadar basiretsiz yönetimleri basiret sahibi yapmak bizim elimizdedir bu yüzden seçimlerimizi yaparken oyumuza sahip çıkalım.
Oy verirken kıymetli değildir verdikten sonra sahip çıkabilirseniz kıymetli olur. Kötü olaylardan destek almak yerine onlardan ders çıkarmak lazım.

Oyuna sahip çık ki oyuna gelme...
11 08 2015 20:39

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.