Header Ads


MARKALARI KARALAMAK İÇİN ÇIKAN YALAN HABERLER



Dünya genelinde bilerek markaları kötüleme veya karalama haberleri yapılıyor ve bu karalama veya yalan haberler en masumları, bu yalan ve karalama haberlerinden daha kötü haberler ise insanlar birbirlerini inandıkları bir tane Allah olmasına rağmen senin dinin, benim dinim adı altında insanları katlediyorlar, yani bir meyve suyu ve küf olayından çok daha derin aslında bu haberler. Bizim saflığımızı, insanlığımızı bozuyorlar.


Konu Cappy Meyve suları ve Küf olayı

Yazının amacı: 

Belki Coca Cola bizim yazdığımız bu yazıyı görür de bize sponsor olur biz de onlara yapılan karalama kampanyalarına karşı yardımcı oluruz. Şaka şaka( olursa da fena olmaz). 
Gündemde olduğu zamandan bu yana aklımızda olan bir konuydu çünkü daha önce ki yazılarımızın başlıkları size ilgi çekici gelip okuduysanız sürekli bu tür konulardan bahsedip durmuşuzdur. Haber değeri olması için her şey mubah yazımız gibi ama bunlardan siteyi karıştırırsanız  rahat on tane bulabilirsiniz. Site içinde ki arama kısmına coca cola yazın o da size sonuçları versin. 

Bu kadar reklam ve SEO kasma yeterli sanırım şimdi gelelim asıl konuya ve Cappy Meyve suları ve küf sorunu hakkında ki yaşanan veya yaşanıldığı savunulan haberleri nerdenduyduğumuz kısmına bakıp daha sonra bu olayın gerçek olup olamayacağı konusunda yaptığımız araştırmaları sizinle paylaşacağız.

Bu sıkıntıyı yaşayanlar ilk önce twitter adreslerinden bu durumu paylaşmayı seçmişler doğal olarak elimize böyle bir fırsat geçse bizde aynısını yapardık sonuçta bir blogumuz var hem bedavadan da reklam yapmış olurduk ama Cappy de başımıza gelmedi ama onun haricinde bu tür olayların başımıza geldiği olayları ve firmaları size sayalım ve bu olaylardan sonra ne kadar zengin olduğumuzu siz hayal edin.



Mc Donalds Big mac ekmeğinden koca bir bez parçası çıkma olayı yıl 1997 o zaman çok uğraştık hatta o dönemlerde internet bu kadar yaygın değil gazetelerin yaptığı abartı haberlere kanıp ohhh artık Big Mac ömür boyu bize bedava gelecek hayalini çok yaşadık ama o dönemin Mc Donalds Müdürü Bülent Yüzbaşıoğlu bakın adamın adını bile unutmamışız en son bize bir güzel fırça attı ve bizde konuyu kapattık.

Pepsi içinden sinek ama bunu ispatlayamadık çünkü 250 ml'lik şişenin kapağını açtıktan sonra müşteriye vermiştik o içerken fark etti ama kapak açılmış olunca birde sene 1998 olur böyle şeyler deyip konuyu kapattık.

Süper Fresh severek tüketiğimiz patates kroketin içinden plastik bir parça çıktı bu sefer tecrübeliydik fotosunu çektik hemen müşteri hizmetlerine mail attık, geri dönüş sağlandı . Elimizde ki parçanın ne olduğu araştırılması için bölge müdürü geldi adını maalesef hatırlamıyoruz bir kutu bize çeşitli ürünlerden paket yapılmış özür dilendi ve gidildi. Plastik parça üretim hattı sırasında paketleme bandı ile ilgili bir şeylermiş cevabı geldi ve biz konuyu yine kapattık.

Burger King çıtır tavuktan çıtır olmayan kemik parçası çıktı doktor tanıdığa verdik ben hallederim dedi sanırım konuyu kapatarak halletti.

Eti Maximus ve taş ile kemik, kemik ile ne idüğü belli olmayan cisim yine müşteri hizmetlerine bildirdik onlar da sağ olsun bize 3 top kek 2 balık kraker ve hatırlamadığımız bir ka ürünü göndererek sonradan da yabancı partikül olduğunu ve teşekkür ettiklerini bildiren bir konuşma ile konu kapandı.

Milupa Aptamil devam süt tozunda partiküller çıktı ve tamda Milupa'nın haberleri çıktığı dönemde hemen yine müşteri hizmetlerine haber verdik onlar da bizi çok yordular ama en sonunda gönderdiğimiz mamanın kapalı yeni kutusunu bize göndererek konuyu kapattılar.

CAPPY MEYVE SULARINDAN ÇIKAN PARTİKÜLLERİN SIRRI ÇÖZÜLDÜ.

Gelelim yine Cappy olayına bu yaşananlar yaşanmış mıdır yaşanmıştır, doğru mudur olabilir ama linç hareketi şeklinde bu durum böyle paylaşılır mı kesinlikle paylaşılır bize ne insanlar bunu tercih ediyorlar herkes bizim gibi saftirik mi? Değil tabii ki...


Konunun en son haberleşmiş hali ise Coca Cola Türkiye'yi zehirliyor haberi ile http://redaktif.net/2017/02/06/cocacola-turkiyeyi-zehirliyor/ redaktif netten geldi bütün twitleri bulmuşlar ve haber yapmışlar bakmak isteyen oradan bakabilir detaylara. 

Orada ki fotolarda olan tanımlanamayan partiküllere benzer partiküller ile bizim tanışıklığımız ise şu şekilde oldu. Bir hafta dışarıda bile bırakmadığımız dolapta duran dimes, tamek, meysu, pınar ve daha bilumum kullandığımız diğer meyve sularının da başına gelmiştir hele bazen dalıp ne zaman açıldığını da unutmuşsanız bardağa dökerken lop diye bir sesle kendinize gelirsiniz bu nedir diye Çizi reklamı gerçek oldu konuşuyor lan bunlar.
Olan olay ispatlaması zor bir durumdur açmadan öğrenemezsiniz açtığınızda da görüntü hoş değil. Bu konu doğası gereği çok tehlikeli bir konu firmalar son noktaya kadar kalite kontrol yapsalar da insan faktörü denilen bir olay vardır ve bir şekilde gözden kaçma siz ne kadar sağlıklı ve otomasyonu tam sistemlerde kursanız eninde sonunda salak bir sinek şişenin, teneke kutunun içine düşebilir, tam kapanamayan kapaklar hava almaya sebep olabilir ya da raflara konmadan önce yanlış istif yüzünden hasar almıştır gözden kaçacak bu liste uzatılır daha ama önemli olan böyle bir durum sizin başınıza geldiğinde ortalığı velveleye vermeden önce muhattaplar ile görüşmek gereklidir. Yok be verin velveleye abartın ulusal basını hatta uluslar arası basını da ayaklandırın bizim gibi yapmayın keriz olmayın desek de karar sizin olsun.

Dünya genelinde bilerek böyle haberler yapılıyor ve bunlar en masumları, bunlardan daha kötü haberler ise insanlar birbirlerini inandıkları bir tane Allah olmasına rağmen senin dinin, benim dinim adı altında insanları katlediyorlar, yani bir meyve suyu ve küf olayından çok daha derin aslında bu haberler. Bizim saflığımızı, insanlığımızı bozuyorlar.

Sonuç olarak bu haberler sayesinde bizim de Gıda Güvenliği Derneğimiz olduğunu öğrendik ve onlar Şehir Efsaneleri: Küf ve Meyve suyu ilişkisini incelemişler ve konuyu kapatmışlar. 


Şehir Efsaneleri
Küf ile Meyve Suyu
İnternette dolaşan "küf ile meyve suyu"  fotoğrafının yanlış algılamalara yol açtığı bir gerçektir. Görüntünün doğru algılanması arkasındaki gerçeğin bilinmesine bağlıdır:
Meyve suyu, içerdiği besin ögeleri ile mikroorganizmaların gelişmesi için de oldukça elverişlidir. Meyve suyunun çabuk bozulma nedeni budur ve  raf ömrünün uzatılması için uygun bir  muhafaza yöntemi uygulanması gereklidir. Kimyasal yöntem, sağlık açısından duyulan kuşku nedeni ile yasaklanmıştır. Günümüzde ise fiziksel bir yöntem olan ısıl işlem uygulanmaktadır.
Bu yönteme göre  meyve suyunda bozulmaya yol açan  mikroorganizmalar ısıl etki ile(belirli sıcaklıkta belirli süre tutularak) öldürülmekte, uygun bir ambalaja konularak hava ile teması kesilmekte ve  mikroorganizma bulaşması önlenmektedir. İşlemin ve ambalajın yeterliliği otomatik olarak kontrol edilmektedir. Ambalaj olarak karton, cam,  metal veya PET kullanılabilmektedir.  Hangisi olursa olsun,ambalaj açılmadığı ve hava almadığı sürece meyve suyunun  küflenme ve bozulma  olasılığı bulunmamaktadır.
Küf oluşması için ambalajın açılması ve belirli süre geçmesi yeterlidir.  Açılan kapak yeniden kapatılsa bile artık ambalaja hava girdiği  ve mikroorganizma bulaştığı için  süreye bağlı olarak küflenme ve bozulma kaçınılmazdır .Bundan geri dönüşü yoktur ve  çoğu tüketicinin bilmediği gerçek budur. Bozulma süresi buzdolabında daha uzun, oda sıcaklığında daha kısadır.
Olgu, herhangi bir markaya ya da her hangi bir ambalaja özgü değildir. Hangi markadan olursa olsun ve hangi malzeme ile ambalajlanırsa ambalajlansın, ısıl işlemle muhafaza edilen ve  kimyasal koruyucu içermeyen her meyve suyu için geçerlidir. Bu nedenle ambalajı açıldıktan sonra meyve suyu mutlaka  buzdolabında muhafaza edilmeli ve en iyisi iki gün içinde tüketilmelidir.
Bu  gerçeği bilmeyen tüketici,eğer  başka bir kasıt yoksa,  meyve suyunun kusurlu olduğunu düşünmekte ve kusuru üretici firmada aramaktadır. Oysa olayın gerçek nedeni, meyve suyunun doğallığı ve  tüketicinin "bilgi eksikliği"dir.
Ancak, söz konusu fotoğraftaki görüntünün oluşması için  meyve suyunun ambalajı açıldıktan sonra  çok uzun süre beklemiş olması gerekir.Ambalajın kapağı tekrar kapatılınca meyve suyunun bozulmayacağı düşünülmüş ya da meyve suyu bir köşede unutulmuş olabilir. Ya da  olayın arkasında  "çıkar sağlama" veya " marka karalama" gibi bir  kasıt  vardır.



Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.