Header Ads


REFERANDUM YALANLARI VE PAYLAŞILANLAR

Bu sözler doğru mu?

 #ReferandumYALANLARI  diye açılan hashtag'den sonra dikkatimizi çeken aşağıda ki görüntü üzerinden yalan mı gerçek mi olduğuna bakmak için ufak çapta bir araştırma yapalım istedik. 

Bu araştırmanın amacı birbirlerine söylenmiş bu sözlerin HAYATIMDA NUMAN GİBİ YALANCI BİRADAM GÖRMEDİM. CHP'NİN PEŞİNE TAKILMIŞ GİDİYOR ve ERDOĞAN BİZE CHP'NİN VAGONU DİYOR SEN DE AMERİKA'NIN İSRAİL'İN VAGONUSUN ne kadar doğru olduğu üzerine yapılmıştır. 


Çünkü Hayır diyenler de maalesef bazı bilgileri ve görüntüleri tam araştırmadan yayınlama yapıyorlar. Belki böyle yapmalarının bir amacı vardır ve bilerek, "Evet" diyenlerin demiş mi dememiş diye aratacaklarını düşündükleri içinde olabilir. 

Bizim için önemli olan ise verilen bilginin kesin doğruluğu çünkü bu haberi yaparken fark ettik ki sözlere sahip olanlar kayıtlı olmasına rağmen çok rahat ben böyle demek istemedim ki diyebiliyorlar iken bu tür görsellerin altında yazan yazıların bütün söylenen sözlerden sonra yorumlanarak başlık olarak kullanılmasına ise "bu yazılanlar yorumdur biz böyle bir şey söylemedik bulabilen bulsun ispatlamayan şerefsizdir" diyerek kendilerini haklı çıkaracaklardır. 


Çünkü o kadar az insan vardır ki bu yorumun ve başlığın neden yapıldığına bakacak o yüzden bu sözleri kaynaksız yayınlamak ancak ve ancak karşı tarafın işine yarayacaktır. Biz belli oranda kendimizi internet kurdu olarak düşünürüz ama biz bile bu sözlerle ilgili kesin söylenmiştir ya da söylenmemiştir diyemiyoruz hala araştırmaya devam ediyoruz ama konu sadece Numan Kurtulmuş ile sınırlı olmadığı için yazımızı yayınlıyoruz.


Bu sözler doğru mu?

Bu görüntüde yazan haberlerin aslı var mı yok mu diye interneti didik didik ettik gün gün kelime kelime aradık ama  Vagon lafı ile ilgili kaynak gösterebileceğimiz bir şey bulamadık, hala da aramaya devam ediyoruz. Bir ihtimal Erkan Tan'ın 14 Nisan 2011 tarihinde konuk olarak çağırdığı programda söylemiş olabilir diye düşündük ama o programında tamamına ulaşamadık. Bu arada Erkan Tan'ında o dönemde Adalet ve Kalkınma Partisine karşı tutumu bize ilginç geldi. 

Bu program da Numan Kurtulmuş'un söylediği çok önemli sözler var İsrail ile ilgili ve Kalbi Ali dili Muaviye gibi vagonu bulamadık ama söylediklerini yorumlarsanız görselde ki yazı doğru çıkıyor ama yorumlamak maalesef işimize yaramıyor hukuk önünde. Hukuk size sorar böyle mi dedi? Dedi ise kanıtlarınız nerede?

İnterneti didik didik ettiğimizde daha vahim sonuçlarla karşılaştık. Yani vagondan daha sert eleştiriler var ve söylediği o zamandan bu yana değişen hiçbir şey olmadığı gibi İsrail konusunda da Numan Kurtulmuş artık olayın içine dahil olmuş görünüyor.

Bulduğumuz kaynaklarda,Vagon lafı Numan Kurtulmuş için söylenmemiş ama Recep Tayyip Erdoğan Milliyetçi Hareket Partisi için söylemiş. Zaten MHP ve Devlet Bahçeli'ye söylemedikleri ve etmedikleri hakaret kalmamış.

Konuyla alakalı olarak daha sert hatta hakaret olarak nitelendirilecek bir konuşmayı. AK Partili Süleyman Soylu: Bahçeli, partisini CHP'ye metres yaptı  açıklaması vardır. Hakaret içerikli bu açıklamanın  kaynağı olarak Kanal7 adresini aldık çünkü kendilerine yakın bir yayın kanalında yayınlanmış olması hayır bu haber yalandır taraflıdır yorumlarını kaldırmak içindir. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Süleyman Soylu Karabük İl teşkilatının organize ettiği programda yaptığı konuşmada bu sert eleştiriyi yapıyor. Şuan ise Devlet Bahçeli sayesinde bu referandumu gerçekleştiriyorlar. 



Biz şunu öğrendik ki bunları bir vatandaş bir vatandaşa söylese hukuk önünde çok büyük ceza alır ama politikacılar söylediğinde ve daha sonra çıkarları ortak noktaya geldiğinde biz her şeyi ülkemiz için, aziz milletimiz için yapıyoruz diyebiliyorlar.

Erdoğan: MHP, CHP‘nin vagonu oldu


HAS Partiye CHP'nin Vagonu suçlaması yapılıyor ama iktidara yakın bir Twitter takipçisi tarafından anlaşılan genel başkanlarının Vagon benzetmesini sevmiş o da bende kullanayım ne olacak canım demiş gibi görünüyor. Deniz feneri davası için açıklama yapan o dönemin Halkın Sesi Partisi Genel başkan yardımcısı  Mehmet Bekaroğlu'na Cumhuriyet Halk Partisi ve Vagon lafını Twitter takipçisi söylemiş


CHP'ye Vagon oldunuz suçlaması Numan Kurtulmuşa değil


Bekaroğlu, davaya ilişkin görüşlerini twitter'dan takipçileriyle paylaştı: "Deniz Feneri davası dolu dizgin ilerliyor! Önce savcılar görevden alındı, sonra zanlılar tahliye edildi, daha sonra savcılara dava açıldı. Yeni savcılar, 'örgüt ve nitelikli dolandırıcılık yok' dedi, sanıklara evrakta sahtecilik ve emniyeti suistimalden dava açıldı. Zahid Akman ve arkadaşları hakkında 3 yıl 9 aydan 14 yıl 6 aya kadar hapis isteniyor. Sonuç ne olursa olsun bu dava tarihe geçmeyeceğim aday. Dava 'yargıya müdahale' örneği olarak akıllara kazındı. "

 "Bu sizin sorumluluğunuz" diye mesaj atan takipçisine, "Bu işin ve benimle bir ilgisi yok; Insanların topladığı paralarla kurulan Kanal 7'yi birileri sahiplendi "diye karşılık veren Bekaroğlu," CHP'ye vagon oluyorsunuz "diyen bir başka takipçisine de," Öyle mi? Deniz Feneri, CHP'ye vagon oluyoruz, öyle mi dedik; Milletin malına sahip çıkmak CHP'nin işi, biz susalım, öyle mi? "Itirazında bulundu. Bekaroğlu, "1994'ten bu yana iktidar imkanlarını kullanarak haksız yere kim bir kuruş almışsa zehir zıkkım olsun" mesajı da attı. Kapatılan Fazilet Partisi’nin milletvekili ve yöneticilerinden, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu, Deniz Feneri iddianamesine, “Bu dava yargıya müdahale örneği olarak akıllara kazındı” diye tepki verdi.



Aşağıda yazdığımız ve paylaştığımız bağlantılar ise Numan Kurtulmuş'un HAS partinin başına geçtikten sonra meydanlarda ve televizyon programlarında yaptığı sert eleştiriler vardır. Bu eleştiriler ise şuan bulunduğu konum gereği artık kendisine dönmüş durumda özellikle ekonomi ve İsrail konusunda ki bu yazıyı yazdığımız sırada Cumhurbaşkanı sözcüsü İsrail ile normalleşme süreci üzerinde basın toplantısı yapıyor. 

22.02.2017 Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın basın toplantısı

Kurtulmuş CHP ve Ak Parti'ye yüklendi
Videousu aşağıda ki bağlantıdadır.
Yeniden oynamak 02:1902:19 Has Parti Lideri Kurtulmuş Bingöl Mitinginde Konuştu | 14.05.2011

Numan Kurtulmuş: İsrail en büyük zaferini AKP sayesinde kazandı, Başbakan'ın kalbi Ali, dili Muaviye söylüyor!
Videosu aşağıda
14 Nisan 2011’de Tv8 kanalında Erkan Tan ile yaptığı program


Numan Kurtulmuş - Ak Parti'nin Dış Politikası Ancak Rüyadır | izlesene.com

Benzer başka bir video


Sonuç olarak görselin tam olarak doğruluk payı olmamasına rağmen bütün kaynaklar tarafsız ve kesilmemiş şekilde incelendiğinde dönemin ateşi ile Numan Kurtulmuş maalesef eleştirilerinin arkasında durmadığı ve şuan  klasik politikacı cevapları ile o eleştirileri geçiştirdiği görünüyor.

Bizler için sorun yok çünkü kendisi Müslümanlık üzerinde çok fazla bilgisi var bu konular üzerinde gönlü rahat ise zaten inancı gereği öldükten sonrada çok rahat bir şekilde cevabını verebilecektir. Yanlış ise yine kendi inancına göre Türkiye vatandaşları sınırlı bir süre bu yanlışların hesabını ödeyecekken, kendisi bu yanlışları ahiret inancına göre  sonsuz bir yaşamın sunulduğu Allah katında çok fazla çekecektir.


Bu araştırmalarımız şuan için Hayır cephesinin kullandığı argümanların ne kadar doğru ne kadar yanlış olduğu üzerinde gidecektir.


Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.