Header Ads


NERDE BİR YOBAZA SAYGI DUYAN GÖRÜRÜM KORKARIM BALA KORKARIM

Allah'a inanan ve onun varlığına teslim olma İslam ve  inanlara Müslüman denir*. 


Bu yüzden Kuranı Kerim'de "İbrahim, ne yahudi, ne de hıristiyan idi; fakat o, Allah’ı bir tanıyan dosdoğru bir müslüman idi; müşriklerden de değildi. "** yazar. Peki buna rağmen hala nasıl oluyor da birkaç tane tek tanrılı din var. 



İSLAMOFOBİ NASIL BAŞLADI? yazımızı okuyabilirsiniz.

İlk İslamiyete inananlar bu yüzden İslamiyetin son din olduğunu kendinden önceki peygamberleri tanıdığını kabul eder. Yıllar sonra ise Müslümanların çoğuna sorun size diyecekleri Muhammed Peygamberin Allah tarafından insanlara gönderilmiş bir din olduğudur. Yani Peygamber Muhammedin dini olmuştur.



Gelelim bu ufak açıklamadan sonra yobazlık konusuna; kavgaların ve savaşların çıktığı kardeşin kardeşi öldürdüğü bu dünya da aslında benim düşüncem ya da benim inancım en doğrusu bu yüzden de buna inanmayanlar ya saygı duyacaklar ya da cezalarını çekecekler düşüncesinin hakimiyeti vardır.
Halbuki tek bir yaratıcı güç olduğuna inanıyor bu insanlar ve hepsi onun için birbirlerini öldürüyorlar, yasaklıyorlar veya eziyorlar.

Başka düşünceleri bilmez isen
 kendi düşünceni doğru bilirsin

Yobazın dini, dili, ırkı ve ideolojisi aynıdır. Yobaz her daim yobazdır.


Yobaz saplantılı derecede inandığı ne varsa ona körü körüne bağlı olan bireydir. İnsan kelimesi kullanılamıyor çünkü Yobaz düşüncesine saplantılı bir şekilde bağlı olduğu için insanlığından kopmuştur. Bu yüzden bireydir. 

Namı diğer, holigan, fanatik bu bireyler kendi düşüncelerine uymayan her düşünceye düşmanca yaklaşır ve sonuna kadar savaşır, öldürmekten ve ölmekten çekinmez peki bir insanı yobazlığa iten nedir? 


İlk Önce Sosyal Çevresi


Sosyal bir varlık olan insan yalnızlığından kurtulmak ve daha güçlü olduğuna inandığı için kendini cevaplayamadığı sorulardan ve sorunlardan kurtarmak adına aklındaki düşüncelerin aynısının ya da benzerinin bir başkasında olduğunu gördüğü anda ona yakınlaşır işte bu sosyalleşme denilen birlikteliğin ilk adımlarını oluşturur bu adımlar eğer sorgulamadan kendi düşüncesinin doğruluğu üzerine yoğunlaşır ise ve bulunduğu toplum, cemaat, sosyal ortam da onu desteklediği anda artık kırılması zor düşünce yapısına geçer ve belli süreden sonra sadece kendi ve toplumunun inandıklarının doğru olduğunu düşünerek hareket eder.


Penguen bu kapağı ile
 Hristiyanlardan tepki almış
Modern toplumlar bile yobaz olabilirler bu yobazlığın adı da yobazları insan olarak ele alarak onlara göre hareket etmeye çalışır yeri gelir yasaklamalarla onları destekler yeri gelir saygı duyuyoruz diye başka bir düşünceyi engeller. Kendi düşüncesinden başka düşünceye saygısı olmayanlara saygı duyma yobazlığı hoş bu bildiğimiz yobazlara göre çok masumane kalıyor ama keşke bu kadar masum olsaydı her şey.

Neden bu düşünce masumane değildir?

Siz yanlış düşünen bir topluluğun ve bu yanlış düşüncelerinde seni bile yok edebilecek bireylerin düşüncelerine saygı duyuyoruz demeniz masumanedir ama o düşüncelere göre kendini engellemen masumane değildir. Çünkü hata yapanın hata yaptığını ona bir şekilde anlatamaz isen o hep doğru olduğuna inanacaktır. Peki sonra ne olacaktır bu sefer senin düşüncene senden daha acımasız saldıracaktır. Bu yüzden kendi kitaplarında tek bir tanrı vardır yazmasına rağmen hala inatla yok ben İsa'nın yolundayım, yok Musa'nın ya da Muhammed'in yolundayım diyerek birbirlerini sindirme ya da yok etme peşindelerindeyse demek ki bunlar yanlış yoldalar. Ama der ki ben Yaradanın (Allah, Tanrı,Yehova) gönderdiği bütün elçilere inanırım, ona teslim olurum ve bunun yüzünden kimseye savaş açmam gelecek kötülüklerde ona sığınır ona güvenirim diyorsa zaten bu insana kimse saygısızlık edemez çünkü bu insan kimin neden saygısızlık yaptığını bilir.


Kaldı ki dünyanın hala büyük çoğunluğu tek tanrılı dine veya yaradan olduğuna bile inanmıyor. 

İşte Modern düşünce bu yüzden her türlü yobazlığa sesleri çok çıkıyor diye yanlışlarını yasaklarla, engellemeyle katkı sağlar ise insanlar daha çok terörle uğraşmak zorunda kalacaktır. Çünkü terör yobazlardan beslenir. Çıplaklığa tahammül edemeyenlerle, tamamen örtünenlere tahammül edemeyenler, kendi dinini kutsal sananlarla, dinlere inanları ahmak görenlerle, beslenir. Çünkü bunlar yobazdır ve çok çabuk galyana gelirler.

Yobazlık sadece iktidarın işine yarar

Gırgırın başına gelenler işte yine yobazlara destek vermekten başka bir işe yaramaz. Bakara Suresinde zaten bahsetmez mi Musa Peygamberin kendi halkı tarafından nasıl sınandığı? O zaman Kuranı'da yasaklayalım. 



Buradan çok sevdiğimiz bir Türkü olan Korkmirem Türküsünü sizlerle paylaşalım




Aybalaaaam
Tek başıma çıkıram men
Dağlara bala dağlara bala dağlara
Yangını volkan görirem
Cin görirem can görirem
Mezerde hortlak görirem
Bin türlü tufan görirem
Gulllibi yaban görirem korkmirem
Korkmirem bala korkmirem
Korkmirem bala korkmirem 
Aybalaaaam
Şafak vakti düşirem men
Çöllere bala çöllere bala çöllere
Kükremiş aslan görirem
Kan giyen sırtlan görirem
Dalgalı umman görirem
Cin görirem can görirem
Mezerde hortlak görirem
Bin türlü tufan görirem
Gullibi yaban görirem korkmirem
Korkmirem bala korkmirem
Korkmirem bala korkmirem
Aybalaaaam
Bu korkmamazlığım ile
Bu korkmamazlığım ile
Vallahi bala billahi bala tillahi bala
Harda bir yobaz görirem
Harda bir softa görirem
Harda bir molla görirem
Korkirem bala korkirem bala korkirem
Korkirem bala korkirem
Dalgalı fikirlerinden
Riyakâr zikirlerinden
Korkirem bala korkirem bala korkirem
Korkirem bala korkirem
-Mirza Alekber Sabir-

*(http://www.etimolojiturkce.com/kelime/islam)
** ÂLİ IMRÂN suresi 68. ayet

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.