Header Ads


BİR İNSAN HARCAYABİLECEĞİNDEN ÇOK FAZLA PARAYA SAHİPSE


BİR İNSAN HARCAYABİLECEĞİNDEN ÇOK FAZLA PARAYA SAHİPSE O FAZLA PARA İLE NE YAPAR? 

DAHA ÇOK KAZANMAK İÇİN DAHA FAZLA YATIRIM VE ÇALIŞMA TABİ iKİ, ARADA SIRADA VİCDANI RAHATLATMAK ADINA VAKIFLARA DERNEKLERE BAĞIŞLAR HEPSİ O KADAR. BU KADAR KESİN YARGILARLA NASIL YAZABİLİYORUZ


ÇÜNKÜ HARCAYABİLECEĞİNDEN FAZLA PARASI OLANLAR DÜNYANIN GERİ KALANI İLE ÜRETİM İLE BİRLİKTE PAYLAŞSAYDILAR DÜNYADA BU YAZININ YAZILMASINA GEREK KALMAZDI. 1 İLAÇ YA DA TEDAVİ 3 MİLYON LİRA OLMAZDI.

DÜŞÜNSENİZE BİR TEDAVİ NASIL BU KADAR PAHALI OLABİLİR?



Birkaç aydır Fransa ile başlayan zenginlerden vergilerin arttırılması üzerine oluşan haberler üzerine bizimde  aklımızda olan ve anlamlandıramadığımız bu durumu paylaşalım istedik.

Aslında bizim şöyle bir sıkıntımız yok zenginin ne kadar malı varmış niye bu kadar çokmuş gibi. Bizim sıkıntımı başta yazdığımız gibi bu kadar çok para ne işe yarar onun cevabını vermeye çalışmak. Aslında bu kadar çok para evrimleşmeyi sağlar, doğanın ve evrimleşmenin kanunu olan eksik ve kötü (ahlaki anlamda değil) genlere sahip olanlar elenmeye mahkumdur. Kısaca büyük balık küçük balığı yer durumudur.
İşte insanlar güzel bir şekilde istediklerine ulaştıklarında evrimleşmeleri için ön şartları gerçekleştirmeye başlar, ama burada bahsedilen güzel bir şekildeyi de açmak gerekirse ilk zamanlar her türlü kötülükle de dahil  elde edilen zenginlik bir sonra ki nesile aktarılırken daha merhametli aktarılmaya başlanacak bu sayede de daha sonra ki nesillere bu evrimleşme olarak dönecektir. Haliyle zenginleşme onlardan sonra ki nesiller için gereklidir. O nesiller zenginleştikçe sosyal olabileceklerdir. En son olarak devlet zenginleştiği anda savaş ve yokluklar bu zenginlik sayesinde ortadan kalkabilecektir. Şuan ki devletlerin bireyleri yeterince zengin olmadığı için hala zenginleşmek için savaşlardan gelecek ganimetlere ihtiyaçları vardır.

ZENGİN OLMAK GEREK SONRAKİ NESİLLER EVRİMLEŞSİN DİYE

Acımasız bir gerçek olan  doğanın ve evrimleşmenin kuralı bizlerin kamil toplumlar olabilmemiz için gerekli olan şartın güce kavuşabilmekten geçtiğini söylemektedir. Besine en kolay yoldan ulaşabilmek için gerekli olanı yapmak. 

İşte zenginlik böyle bir şey bu yüzden kimse zengine kızmasın, bizde zengin olsak yapacağımız çokta farklı bir tutum olmayacaktır. Tabii ki içimizden birkaç insan  hariç olacak; çünkü hiç bilmedikleri en eski atalarının zenginliği ve güce sahip olmaları nesillere aktarılmış ama daha sonra yeni gelen güçlüler içinde kaybolmuş bir neslin çocukları olduklarını bilmeden yaşadıkları için, zenginlik onlar için gerekli olmayacaktır. İşte bu tezden dolayıdır ki onlar, bu savaş ve yoklukla uğraşan, dünyaya barışın ve huzurun güçle gelemeyeceğini düşünmelerinin nedenidir.


Eğer içinizde güce ve paraya karşı bir ilginiz yoksa bilin ki daha önce sizin atalarınız çok güçlü ve zenginmiş, bu yüzden siz bu dünya toplumuna aykırısınız. 



Yazı nereden nereye geldi, başta yazıyı yazma sebebimiz olan Fransa'nın zenginlerden alıp sosyal devlet olmaya çalışan bu düşüncesi maalesef çökmekle sonuçlanacak. Devlet vatandaşına boşta dursa bile harcadığı parayı verir ve vatandaşı da üretmeden kazanıp o kazandığı paraya sahip çıkmadığı gibi bir şeyler üretip kazananların da çok büyük tepkisine neden olacaktır. Sosyal bir devlet olmak için zenginden daha fazla almak çözüm değildir, o aldığınız vergileri eğer üretim araçlarına çevirirseniz o zaman bir çözüm gelir. Ya da bir şekilde parayı verdiklerinizi toplum yararına çalıştıramaz iseniniz isetediğiniz kadar zenginden alıp fakire verin durun...
Yoksa çalışmayan insana yardım et dur...Hazıra dağ dayanmaz dedikleri olay olur işte...

Son sözümüz aslında bu kadar debelenmeye de gerek yok ama başta dediğimiz gibi evrimleşme ve doğanın kanunu gereği biz insanlar daha çok savaşacağız ve bir kısım yiyecek lokma bulamazken, diğer kısım kusup kusup tekrar yiyebilecek imkanlara sahip olmaya devam edecektir.
8 01 2013 13:21 güncelleme 17.02.2017
2017 yılı asgari ücret
Bir öğün 2 kişinin harcadığı adisyon



Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.