Header Ads


Memleket Meseleleri: Bilmem neyin sunduğu dizi keyfi devam edecek.

Dünyanın gelişmekte olan birçok ülkesinde olduğu gibi bizim ülkemizde paranın namı diğer kapitalin etkisi altında yalanlar ya da yanıltmalarla kendine rant elde etmeye çalışıyor. İşin ilginç tarafı ise bu sistemin tutuyor olması. Televizyon kanallarında yayınlanan diziler reklamları izletmek için dizi bitmesine rağmen bilmem neyin katkılarıyla sunduğu bilmem ne dizisi devam edecek on beş dakika süren reklamdan sonra tekrar aynı sahneler ve bir dakika sonra tekrar bilmem neyin katlarıyla sunduğu bilmem ne dizisi devam edecek. Devam eden tek şey ise reklamlar, reklamlar. 

Tamam haklısınız reklamlar olmazsa bu dizilerde olmaz illaki gelir elde edeceksiniz edin de ama lütfen artık devam edecek demeyin bir ara ne güzel yeni bölümden ilk sahne diyordunuz ona devam edin birkaç sahne gösterin zaten doldurma motifi ile doksan dakikayı doldurduğunuz karelerden kesip kesip yayınlayın. Artık bu milleti kandıranlardan olmayın bari siz olmayın. 


Seçimler bitti bundan önce ki seçimlerde Yüksek Seçim Kuruluna toz kondurmayanlar seçimlerin güvenliğini sağlayan bu kurumdur diyenler kendi yarattıkları ve palazlandırdıklarının arkasına sığınarak hile hurda usulsüzlük var nidalarıyla daha önce ki seçimlerde bütün saygınlığını yitirtdikleri devletimizin bir kurumuna şimdi kendileri kendi çıkarları için hukuksuzluğa devam etmelerini istiyor. Bu cesareti nereden alıyorlar sorusunun cevabı ise aslında biten dizelerin hala devam edeceğini söyleyenler nasıl utanmadan kendi çıkarları için bu yanıltmaca yöntemlerini kullanmasında saklıdır.

Yanlı haber yapan medya kuruluşları yanlışlarını bile kabul etmeyerek baskın basanın, yavuz hırsız ev sahibini bastırır, minareyi çalan kılıfı hazırlar, atı alan üsküdarı geçer, ata sözlerimizin yaşayan timsalleri olma görevlerine birde timsah gözyaşlarını ekleyerek kendilerinin yüzsüzlüklerini mağdur edebiyatı ile kaldıracaklarını sanma gafleti içine giriyorlar. İşin ilginç tarafı tarihten ders almayan bu para ve güç için vatan ve millet kavramanın ne olduğunu bilmeyen tayfalar bugün haksız yere karaladıkları,yarın haklı ve güçlü olduklarında yine utanmadan saf değiştirerek bugün haksızlık yaptıklarına methiyeler düzecektir.

Ülkemiz ciddi anlamda kaygan yamaçların ucuna getiriliyor. Yıllarca görmek istemedikleri tabloyu bu seçimlerde kendi hataları olan ittifak ile görenler kendi elleriyle kendi iplerini kestiklerini fark etmenin acısıyla her türlü usulsüzlüğü kendilerinde hak görmeye başlamaları bu kaygan yamaçlara bizi daha fazla itmekte olduğununda farkında değiller. İstanbul, Ankara hiçbir zaman size %49 dan fazla oy vermedi. Hiçbir zaman bu şehirlerin yaşayanları sizi büyük çoğunlukla kabul etmedi. Bu seçimlerde siz içini ve haysiyetini boşalttığınız ortağınız ile yüzde elliyi geçeriz sandınız ama yanıldınız. Bu yanılgınızı bu beceriksizliğinizi bu millete ödettirmek istiyorsunuz yapmayın. Tarihten ders alın almaz iseniz tarih sizi ders almayanların hazin sonu olarak tarihten ders alacaklara ibret hikayesi olarak yazacaktır. 

Ben bunları yazdım diye birden sihirli bir el değmişcesine her şeyin değişeceğini zaten beklemiyorum. Sizin hırstan kör olmuş gözleriniz, beyinleriniz ve yüreklerinizin açılmayacağını da biliyorum. Nafile bir çabanın içinde olduğumu ise hiç düşünmüyorum. Düzeleceğine dair bir nokta inancımın ifadesidir bunlar. Düz bir çizgi için gerekli noktayı koymaktır bütün derdim. Dünya tarihi var olduğundan buyana kendi hırs ve çıkarlarını toplum çıkarları diye savunanların sonu net bir şekilde bellidir aynı zamanda toplum çıkarlarını kendinden üstün tutanların da eninde sonunda büyük acılar çekse de onurla ve gururla o sayfalarda birer abide gibi yer aldıklarını biliyorum. 



Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.