Header Ads


SOSYAL MEDYA BİLGİ KİRLİLİĞİ VE YALAN PAYLAŞIMLAR.

ERKEKLİK UZVUNU ANDIRAN YAPI VE NESNELERLE YALAN HABER KİME FAYDA SAĞLAR?

Sosyal medyada ki bir fotoğraf üzerine yine üşenmedik bakalım bu fotoğraf ne kadar gerçeği yansıtıyor diye internetin altını üstüne getirdik. Bu fotoğrafı hazırlayan kişi bir doğru iki yanlış seçimi kullanmış. Büyük ihtimal amacı iktidara saldırı gibi gösterip ters köşe yapmaya çalışmak çünkü bu görselde bulunan yapılardan iki tanesi zaten Türkiye'de değil bir tanesi ise şuan ki iktidar başa gelmeden tamamlanan bir yapı. Buradan durumun ne kadar vahim olduğunu siz anlayın artık. Bu fotoğraf Adalet ve Kalkınma Partisi ile dalga geçiliyormuş gibi gösterilirken aslında modernliği ve araştırmacılığı ilke haline getirdiğini söyleyen ama iş gerçekten araştırmaya geldiğinde sınıfta kalan bir çok Atatürkçüyüm diyen kişilerle dalga geçmek.

HEYKEL VE SANAT ESERLERİNE UCUBE DİYENLERİN ORTAYA ATTIĞI YALAN ASILSIZ GÖRSEL PAYLAŞIMI ÜZERİNE GERÇEKLERİYLE AÇIKLANAN BİR PAYLAŞIM.

Unuttukları bir şey var ise gerçek Atatürkçülüğü ve Türkiye Cumhuriyetini sevenler bu tür asılsız görselleri araştırmadan ya da araştırtmadan doğruluğunu kabul etmez.

Tamamen aldatmaca içeren bir paylaşım.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILAN ASILSIZ GÖRSELLER VE ASIL AMAÇLARI

Bu yazıdan sonra Nihat Zeybekçi İstifa Edecek mi? yazımızda asılsız haberlerin sadece sosyal medyada değil aynı zamanda siyasetçilerimizin de sıklıkla başvurduğu yöntemleri anlatıyor. İlginizi çekebilir.

Görselde karşımıza üç tane erkeklik organına benzeyen yapı gösteriliyor. bir tanesi Cumhurbaşkanlığı sarayı ya da yeni adıyla külliyesinin avizesi olarak gösteriliyor, bir tanesi İstanbul Esenler Otogar Camisi olarak belirtiliyor sonuncusu ise Ankara'da  yapılacak olan yeni maliye Bakanlığı binası olarak gösteriliyor.


Sırası ile bu üç yapıyı inceleyelim.

Birinci yapı maalesef ki Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde bulunan milyonluk avizelerden değil. Bu avize Hollandalı sanatçı Hans van Bentem , Madonna'nın bir zamanlar satın aldığı tabanca şeklindeki kristal avize de dahil olmak üzere, göz korkutucu şekillerde ki avizeleri tasarlayan kişiye ait. Hans van Bentem, 1965, Lahey. 1988'de Lahey'deki Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi'nden (KABK) mezun oldu. 1990'dan beri büyük ölçekli heykeller üretiyor. Sanatçı ilhamını dünyanın içinden buluyor. Bir pop şarkısı, Jingdezhen'de yerel yetenekler veya Batı Afrika'da eski bir davulcu olabilir. Eserleri yalnızca galerilerde ve müzelerde değil, kamusal alanda da sergilenmektedir, çünkü onun dileği, sanatın daha iyi bir izleyici kitlesine ulaşmasına katkıda bulunmaktır. Hans Van Bentem'in bu dileği yalan haberler sayesinde iyi bir izleyici kitlesine ulaşmasa da hatırı sayılır bir izleyici kitlesine ulaşmıştır. Bu fallus biçiminde ki avize olan fotoğrafın orijinal ise aslında şu şekildedir.

http://www.lostateminor.com/2011/04/12/outlandish-chandeliers-by-hans-van-bentem/

İkinci yapı ise gerçek olan ve ülkemizin neredeyse en farklı coğrafyalarından en çok geçiş yapılan bir mekana ait Esenler Cumhuriyet Cami Büyük İstanbul Otogarı'nda ibadete  5 Kasım 2002 yılında açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna döneminde belediye yaptırmış. Buradan belki Ak Parti zihniyetinin bir ürünü diyebiliriz. Cami 1 milyon dolara mal oldu.(İstanbulda ki bir evin fiyatı düşünülünce gayet ucuza mal edilmiş) Mimarlığını Prof. Dr. Mehmet Çubuk'un yaptığı camide aşevi, kütüphane, çayevi, sosyal amaçlar için salon, imamevi, spor ve taziye evi de var. 3 bin 590 metrekare üzerine kurulu olan camide aynı anda 1350 kişi ibadet edebiliyor. kaynak:https://www.milliyet.com.tr/pembenar/bir-milyon-dolarlik-cumhuriyet-camii-364556
Minarenin neden böyle seçildiği sanırım mimarı ve Allah'tan başkası bilmiyordur.

Gelim son yapımıza Ankara da yapılan yeni Maliye Bakanlığı binası olarak gösterilmeye çalışan bu yapı sadece bizim ülkemizi karştırmamış aynı zamanda bulunduğu ülkede de bu hali ile çok büyük yankılar uyandırmış. Türkiye'de ise Şaka habercilik sitesi zaytung tarafından yine espiri olsun diye yapılmış bir haberin gerçekmiş gibi algılanma veya algılatma çabasına kurban giden bu yapının çok ilginç bir hikayesi ortaya çıktı. Bu hikayeyi de ilk ağızdan okuyalım: Binanın tasarımının arkasında Çin'in en eski mimarlık okulu olan Güneydoğu Üniversitesi Mimarlık Okulu'ndan bir profesör ve mimar olan Zhou Qi, eleştirilere tepki olarak, bitmiş ürünün devasa bir altın penis gibi gökyüzüne doğru torpido atışına hazır bir şekilde gözükmeyeceğini söylemek için  Mimar Zhou Qi, China Daily gazetesinde bir röpartaj veriyor. "Bu, inşaatın bu kısmı özel açılımı ve açıdan dolayı böyle bir tesadüfü görüntü ortaya çıkmıştır, binanın üstündeki iskelelerin bu kadar uzun süre bu şekilde kalacağını hiç düşünmedim"  diyor ve sonrasında ise binanın bitmiş halinin çok farklı görüneceğini belirtiyor. Bina ilk yapıldığında belli bir açıdan baktığınız da size dolaysız bir şekilde fallus bu dedirtirken diğer açılardan baktığınızda binanın aslında böyle bir özelliği olmadığı ortaya çıkıyor. https://www.linkedin.com/pulse/formerly-mocked-its-resemblance-penis-peoples-daily-callan/

Fesatlık düşünmesek bile bir şekilde adamın aklına giriyor. 

Binanın asıl şekli ise bu aslında
Çin Halkının Günlüğü Merkez Binası(bu şekilde çevirebildim) 2008 Pekin Olimpiyat Oyunlarından sonra Pekin'deki en önemli binalardan biridir. 2009'da, Güneydoğu Üniversitesi ekibinden Profesör Zhou Qi projeye katıldı ve projenin teklifini kazandı. 2010 yılı başında, yapımına başlandı ve 2015 yılında bina tamamlandı.    
Asıl ilginç kısım bana göre bize göre burada başlıyor çünkü binanın şekli “人”halk anlamına gelen bu harften Çin sözcüğünden türetilir ve Halkın Günü unvanını yansıtır. Bina organik ve dinamik mükemmel bir şekil gösteren dik açı oluşturmuyor ve bu organik eğri şekli düzenli geometrik değişikliklerden kaynaklanıyor. Tasarım sürecinde, Güneydoğu Üniversitesi ekibi, yenilikçi inşaat teknikleri, sismik teknoloji ve geleneksel Çin cam çubuk malzemeleri kullanmışlar 20 milyon tane. Milan Uluslararası Tasarım Ödülü (A'DESIGN ÖDÜLÜ), "uluslararası tasarım ödülünün boyutu ve etkisi" için küresel tasarımcı olan Oscar Ödülü tasarımı olarak bilinir. Bu bina bu ödülü almıştır.

İlk yapımı sırasında Fallus biçimi ile dalga geçilen Pekinde bulunan Çin Halkının Günlüğü Merkez Binası


İşte arkadaşlar internet bu anlamda hem çok tehlikeli hemde çok yararlı bir icattır. Siz siz olun internette gördüğünüz her şeye inanmayın araştırın, araştıramıyorsanız bize bildirin biz sizin için araştıralım.  Artık facebook bile illallah etmiş bu tür paylaşımlardan. Bu günlerde facebook böyle asılsız paylaşımlar için bir dizi tespit ipuçları vermiş onların uyarısı daha çok asılsız haberler ve bağlantılar ile ilgili ama bizim yazımız olan FACEBOOK'UN ASILSIZ PAYLAŞIMLARLA İLGİLİ İPUÇLARI yazımızda ilginizi çekeceğini düşünüyoruz.
İlk yayın tarihi:9 10 2017 22:45

3 yorum:

  1. , Facebook gerçekten ilginç olmaya başladı aslanla Facebook mu yoksa insanlar mı O da tartışılır Geçenlerde hesabımda doğum günümü farklı yazmam gerekti farklı yazdıktan sonra çok yakınımda beni tanıyanlar bile doğum gününün zannedip benim doğum günümü kutladılar yani çok ilginç bir şeklinde düşünmeden gördüğümüzü üzerinde hareket etmek aslında Sadece bizim toplumumuzda özgü bir olay değil o yüzden düşünmemek düşünmeden hareket etmek kimin işine yarar dersiniz Bunu bilen ve bunun üzerinden nemalanan kişilerden Başkasının değil diyebilirim Facebook üzerindeki yanlış bilgiler hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz Sosyal medyadaki bilgi kirliliğine dikkat çekmeye çalışmış sınız Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. Esenler Otogar Camii'nin yapımı otogar ile birlikte 1994 yılında bitti. O zaman AKP diye bir parti bile yoktu. Yazıda 2002 Ali Müfit Gürtuna filan diye bilgi kirliliği oluşturulmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba aynı camii'den mi bahsediyoruz. Bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak için yazılmış bir yazıyı tam okumadan bu şekilde itham etmeniz ayrı bir kirlilik konusu olmuş.
      https://www.milliyet.com.tr/pembenar/bir-milyon-dolarlik-cumhuriyet-camii-364556 Bir milyon dolarlık Cumhuriyet Camii
      06.11.2002 - 00:00 | Son Güncellenme: 06.11.2002 - 00:00 Güncelleme: 06.11.2002 - 00:00
      Bir milyon dolarlık Cumhuriyet Camii
      Büyük İstanbul Otogarı, yeni mimari anlayışla 1 milyon dolara inşa edilen dev bir camiye kavuştu. Törenle açılan camiye Cumhuriyet adı kondu...
      Caminin sadece bir ibadet mekânı olarak değil, bir külliye olarak inşa edildiğini ve yeni bir mimari tarz getirildiğini anlatan Yılmaz, bunun sevindirici olduğunu söyledi. Son zamanlarda yapılan camilerde sanatsal yönün dikkate alındığına işaret eden Yılmaz, mimarların bundan sonra yapacakları projelerde eskiyi taklit etmeyip, yeni mimari anlayışları ortaya koyacaklarına olan inancını dile getirdi. Yılmaz, "Her dinin bir ibadethanesi vardır. Müslümanları da camisiz, ezansız, Kuransız düşünmek mümkün değildir" dedi. Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği tarafından Esenlerdeki Büyük İstanbul Otogarı içinde yaptırılan Cumhuriyet Camii, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtunanın katıldığı törenle açıldı. Niçin Cumhuriyet? "Cumhuriyet Bayramı gelince birçok nutuk verilir. Ama cumhuriyet ve demokrasi gibi kavramların içi doldurulduğunda ve hizmetlerle yüceltildiğinde anlam ifade eder. Biz de kendimize Cumhuriyetin 100. yılını bir konsept olarak seçtik. Cumhuriyetin 100. yılına vardığımızda dünyanın en modern şehrini yaratırsak, Türk milletine gerçek manada hizmet etmiş oluruz."Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk de, cumhuriyet yönetiminin önemini vurgulamak için camiye bu ismi verdiklerini söyledi. Dualar okunarak açılan camide, törene katılanlar hep birlikte öğle namazı kıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna da, hem geleneksel çizgiler, hem de yeni mimari anlayışı yansıtan caminin, Türk mimarisinin yeni şaheseri olduğunu söyledi. Gürtuna, camiye Cumhuriyet adının verilmesini de şöyle açıkladı: Külliyede yok yok Mimarlığını Prof. Dr. Mehmet Çubukun yaptığı cami, yaklaşık 1 milyon dolara (1.6 trilyon lira) maloldu. Camide aşevi, kütüphane, çayevi, dini kitap ve obje satış mekânları, sosyal amaçlar için salon, imamevi, kurban kesim yeri, gasilhane, spor ve taziye evi de bulunuyor. Toplam 3 bin 590 metrekare alan üzerine, 2 bin 688 metrekare inşaat alanına sahip camide, bin 350 kişi aynı anda ibadet edebilecek.

      Sil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.