Header Ads


Bu yazıdan sonra Nihat Zeybekçi İstifa Edecek mi?

Nihat Zeybekçi İzmir için Hükumet bize az destek veriyor' gibi bahane ortaya konulmasına tepki göstererek yine ekonomi terimlerini ve istatistiklerini kendi çıkarları doğrultusunda kullanmaya devam ediyor. Aynı zamanda Tunç Soyer'in Uyuyan güzel benzetmesini tekrar tekrar haklı çıkartıyor.



Tunç Soyer Aşkla İzmir

Önce Uyuyan Güzel ya da Uyuyan Prenses Masalını can alacı noktası olan lanetlenmeyi hatırlayalım.
Bu güzel neden uyumuş? Hasetlikten, kıskançlıktan dolayı annesinin babasının bir dalgınlığıyla anneye babaya ceza olsun diye lanetlenmiş. Bu kısımda tanıdık geliyor mu?
Yaşlı bir periyi şenliğe davet etmeyi unutmuşlardı. Bütün konuklar neşe içinde eğlenirken yaşlı peri birden ortaya çıkıverdi. Şenliğe davet edilmediği için çok kızmıştı. Öfkeyle küçük prensesin beşiğine yaklaşarak “Onaltı yaşına geldiğinde parmağına bir iğ batacak ve öleceksin” dedi Oradaki herkes şaşkınlıktan donakalmıştı. İşte tam bu sırada henüz dilekte bulunmayan perilerin en genci ileri atıldı. ” Üzülmeyin, dedi yavrunuz ölmeyecek Küçük prenses yüz yıl sürecek derin bir uykuya dalacak ve bir prens gelip onu öptüğünde bu uzun uykudan uyanacak”

İşte bu masalda ölümle cezalandırılacak iken uyuma lanetine çeviren yine İzmir Halkıdır. Onların dileği ve isteği sayesinde devlet bütçesinden alması gerekenden azını alarak ve daha fazlasını devlete vererek bir nevi diyetini ödemiştir. Kendisini öldürmek isteyenlere ise 31 Mart 2019 yılına kadar artık izin verecekler. 

Nihat Zeybekçi öyle bir yanlış ve çarpıtma yaptın ki artık bırakın adaylığı İzmir'de kalacak yeri yok hatta Adalet ve Kalkınma Partisinde bile yeri olmayacak. Sn. Cumhurbaşkanı küplere binecektir.
 "Allah şahit; Türkiye'de tüm belediyelere kişi başına bütçe gelirlerinden pay verilir ve bu şehrin kurumlarından gelen gelirleriyle ilintilendirilir. İzmir'e bütçeden gelen kişi başına gelir, Türkiye'de Kocaeli'den sonra ikinci sırada. İstanbul ve Ankara, İzmir'in çok altında. Komşu iller Aydın'a, Denizli'ye gönderilen, İzmir'e gönderilenin yarısından az, yüzde 40 seviyesinde. İddiamda yanlış varsa çıksınlar söylesinler, huzurunuzda söylüyorum anında adaylığı bırakırım."https://tr.sputniknews.com/politika/201902111037597052-nihat-zeybekci-tunc-soyer-izmir-elestirisi/

Lütfen adaylığını bırak ve İzmir'i terk et iddianda yanlışlık yok öyle bir çarpıtma ve uyutma var ki hala uyuyan güzeli uyutmaya çalışıyorsun masalı biliyor musun sen?  "İzmir'e bütçeden gelen kişi başına gelir, Türkiye'de Kocaeli'den sonra ikinci sırada." ya arkadaş ya sen bütçeden gelen kişi başına gelirin ne demek olduğunu bilmiyorsun ya da ekonomi nedir bilmiyorsun? Ya da uyanacağı günü bekleyen İzmirlileri hepten kandırabileceğiniz ülkemin saf ve gönlü güzel insanlarıyla mı karıştırıyorsun? Ülkemin güzel insanları size oy verirken kandırıldıklarını illaki biliyorlardı ama DYP, ANAP, REFAH, ADALET PARTİSİ, DEMOKRAT PARTİ öyle çok ve derinden kandırmışlardı ki size inanmak istediler ama sizinde onlardan farkınız olmadığını anladılar ve sizde çok iyi biliyorsunuz güzel ve saf insanların sizin ne yapmaya çalıştığınızı anladıklarını o yüzden elinizde ki devletin, halkın olan her şeyle uyutmaya devam etmeye çalışıyorsunuz.


Gelelim bütçeden gelen kişi başına gelir ne demek ne anlama geliyor kısmına. Bu kısım İzmirliler için  gurur kaynağıdır. Aşkla, canla, başla çalışmalarının ülkesini ne kadar çok sevdiğinin ispatıdır. Kocaelinden sonra ikinci sırada olmak hemde devletin 1 verdiğine 5 vererek destek olmak ayrı bir aşk işidir ayrı bir gurur kaynağıdır. Kocaelinin aldığı desteği alsaydı İzmir inanın açık ara birinci olurdu. Aşağıda ki alıntı 2015 yılına ait 2018 yılında da Kocaeli aynı sırada birinciliğini koruyor ama İzmir 2018 de ikinciliğe yükseldi. 

Bütçeye kişi bazında en fazla katkı sağlayan kent ise Kocaeli oldu. Bunda Tüpraş'ın vergi ödemeleri önemli rol oynadı. Geçen yıl hazineye 40 milyar 632 milyon lira aktaran sanayi kentinin devlet bütçesinden aldığı pay ise 4 milyar 98 milyon lira olarak gerçekleşti. Böylece, Kocaeli devletten aldığı her 1 liranın karışlığını 10 lira olarak geri ödemiş oldu.  Kocaeli ve İstanbul'un ardından devletin kişi bazında en fazla gelir elde ettiği kent 10 bin 17 lirayla İzmir olurken, bu ilde kişi başına 2 bin 380 lira harcandı. https://www.trthaber.com/haber/ekonomi/devlet-butcesine-en-buyuk-katki-kocaelinden-170369.html

Yani  bütçeden gelen kişi başına gelir ne demekmiş? Ne anlama geliyormuş? Devlet sana 1 lira veriyor ve sen kent olarak çalışıyor çabalıyor kazanıyor, kazandırıyorsun ve devletten aldığını 5 hatta 10 misli olarak geri ödüyorsun. 

Ayrıca devletin verdiği para direk büyükşehir belediyesine aktarılan bir para değil. Bu paranın verildiği yerler valilikler, kaymakamlıklar, onların kanalıyla hastaneler, okullar vb. dağıtılıyor o yüzden İzmir Büyükşehir Belediyesi başkanlığının açıklaması bize yapılması gereken desteğin en az şekilde yapıldığıdır. Engellemeler, proje bekletmeler, onay sürelerini uzatmalar da ayrı bir durum o yüzden Sn. Zeybekçi hükumetin dağıttığı kömürün parasını bile İzmirli fazlasıyla geri ödedi ama Sizin biz Allah'ı şahit gösterirken hükumeti olarak İzmir'e bugüne kadar yaptığınız yatırımlarla Ankara'ya, İstanbul'a Denizliye, Kayseri'ye, Kırşehir'e ve diğer tüm kendi iktidarınızda olan ve kayyum atadığınız belediyeler için yaptıklarınızı karşılaştırın ondan sonra Allah'ın şahitliğine sığının. 

Devlet olarak tabii ki geliri az olan şehirlerimize destek olmak gerekiyor. İyide arkadaşım yine size demezler mi Niye o gelir az olan şehirlerimiz de geliri arttıracak yatırımlar yapmadınız da geliri çok olandan paraları alıp alıp sosyal yardım adı altında paraları balık tutmayı öğretmek yerine sürekli balık vererek harcadınız. 

Kısacası verilen para belediyenin kasasına ya da yararına olan bir para değil ki konu belediye sen başkan adayı ama yine aynı zihniyetle iktidar da olmanın rahatlığı ile onu yapacağım bunu yapacağım  adama demezler mi iktidar olarak bugüne kadar neredeydiniz.




Kocaeli bile sizden şikayetçi biliyor musun Sn. Zeybekci? 


“ORTADA ADALETSİZLİK VAR” Kocaeli’nin 2018 yılında kişi başına ödediği vergi geliri de 38 bin 529 lira olduğunu da sözlerine ekleyen Zeytinoğlu, “Türkiye ortalamasının 7 bin 577 lira olduğu düşünüldüğünde, Kocaeli ödediği kişi başı vergi ile ortalamanın kat kat üzerine çıktı. Fakat buna karşılık ilimizde kişi başına düşen devlet harcaması ise 3 bin 767 lira seviyesinde. İlimiz, ülke bütçesine kişi başına 38 bin 529 lira vergi öderken, burada kişi başına yapılan harcama sadece 3 bin 767 liradır. Bu harcama 10 bin 127 lira olan Türkiye ortalamasının altındadır” dedi. https://www.kocaeligazetesi.com.tr/haber/1794518/zeytinoglu-kocaelinin-hizmette-hak-ettigini-alamadigini-soyledi
Devletin bütün imkanları ile saldırsanız da İzmirli ona ve değerlerine sahip çıkacak.

Sen şimdi diyorsun ki İzmir Uyuyan Güzel miş biz mi uyuttuk evet Sn. Zeybekçi siz uyutmadınız siz öldürmeye çalıştınız İzmir'in güzel insanları sizin gibi kıskanç ve hasetlerin adaletsiz cezalandırmalarına  karşı çıkmak adına uyumak zorunda bıraktı kendini ama uyurken de büyümeye, gelişmeye ve güzelleşmeye devam etti. Şimdi Tunç Soyer Aşkla İzmir'i uyandırmaya geliyor. Size de artık İzmir'den tek çıkış olan denize doğru gitmek kalıyor.

TUNÇ SOYER VE AŞKLA İZMİR: Bir Başarı Hikayesi Seferihisar 

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.