Header Ads


Bu savaş planını tarihte ilk kez Romalılar kullanmıştır,

 SURİYE GERİLİMİ VE ARAP BAHARI ÜZERİNE BİR KARALAMA...

Çünkü plan işlemeye başladığında pimi çekilip, yutulmuş bir bomba gibidir durdurulamaz

Plan şu şekilde işlemeli,eskiden kendi eğittiklerimizi,kendi beslediklerimizi, ele geçirmek için istediğimiz bölgeye daha önceden hazırlanmış istihbarat raporları eşliğinde gönderirdik,ondan sonra gücümüze ve karşı tarafın gücüne göre oluşan zararlarımızla o bölgeleri ele geçirir yada geçiremezdik.

Peki artık durumun değişmesi gerektiğinin farkındasınız değil mi? Bundan sonra ele geçirmek istediğimiz bölgeler de kendi güçlerini birbirlerine karşı kullanacağız böylelikle kendi içimizde yetiştirdiğimiz nitelikli elamanları kaybetmemiş olacağız,hem de ele geçirememe riskini ortadan kaldırmış oluruz. 


Bu planı uygulamak eski plandan daha uzun olmadığı gibi daha kısa ve başarısı daha yüksektir. Bu plan aslında bilinen bir plandır ama bilinmesi demek karşı konulabilir demek değildir. Çünkü plan işlemeye başladığında pimi çekilmiş ve yutulmuş bir bomba gibidir durdurulamaz ancak savuşturulabilir ve eninde sonunda mutlaka zarar vericidir. 

Bu SAVAŞ planını tarihte ilk kez Romalılar kullanmıştır,özellikle uzak yerlerde ki zenginliklere ulaşabilmek için çok uzun ve zahmetli yollardan geçerek o yerlere savaş açmak akıl karı olmadığı anlaşılınca bu planı bulmuşlar. Romalıların savunma ve savaşma planlarının temeli bu plan için kullanılmıştır. Bu temel basit bir sisteme dayanmaktaydı. Birbirilerini koruyan askeri bölgelerden oluşan legion sistemi,bir legion savaşa gittiğin de ona yakın legionlar onun bıraktığı bölgeyi de korumaya başlıyordu böylelikle romalılar savaşa çıktıklarında bölgelerini terk etmiş görünmediği gibi olası bir yenilgide kayıpların yerine çok kısa süre de diğer birlikleri taşıyabilmekteydi,fakat bu sistem topraklar genişledikçe çok ta işe yarar bir sistem olmamıştır. Bunun üzerine savaşma kısmını bir kenara bırakıp savunmada ki destek kısmını yeni plana dahil eden romalılar bu destek birimlerini ele geçirmeyi düşündükleri bölgelerin yakınlarında bulunan tarafsız bölgelere yakın konumlandırılmasıyla başlıyarak ilk önce bu tarafsız bölgelerin kullanımına sunuyor,çok uygun koşullarda bu tarafsız bölgeler bu güçlerden faydalanabiliyorken Roma da yavaş yavaş tarafsız bölgeyi keşfederek istihbaratını topluyordu bu şekilde ele geçirmek istediği bölgeye düşman sıfatıylada yaklaşmamış oluyordu bu planı uygularken genelde muaazam gücünden faydalanıp tarafsız bölgelerde ki yönetimleri ihtişamlarıyla bir nevi kör ediyorlardı diyebiliriz. Bu yerleşimler yapıldıktan sonra artık sınıra iyiden iyi ye yaklaşdıldığından kaynaklı artık ele geçirelecek bölge ile yakınlaşmalar ve alışverişler de başlıyor,ele geçirelecek bölgenin halkı yavaş yavaş romanın muazzam gücünü tanımaya ve hayranlık duymaya başlarlar ve aynı zaman da o dönem içerisinde bitmeyen taht ve yönetim kavagalarından dolayı bir şekilde taraf olan halk bu tanışmayla beraber yönetime karşı kendilerine güçlü bir müttefik bulduklarını düşünmeye başlarlar ve artık Roma yerine tanıtımı onlar yapmaya başlar. Bu tanıtıma Roma artık mali destek ve tarafsız bölgede oluşturduğu düzenli ordunun hazır olduğu şeklinde bir yardımdan başka şekilde karışmaz. Belli bir süre sonra isyanlar baş göstermeye halk ayaklanmaya başlar,işte bu süreçten sonra Romanın hazır ordusu işe karışır ve yönetimi değiştirir. Artık Roma yeni bir kayanağın daha sahibididir yorucu, uzun ve zehmetli bir savaş olmadan,kendi kaynaklarından çok ama çok az kayıp bırakarak,çok zengin topraklar artık ona hizmet etmeye başlamıştır.

Savaşın acımasızlığını taşımak keşke bu kadar kolay olsaydı.

Bizim yeni sistemimizde bu plan doğrultusunda olacaktır. Tarafsız bölgelerin ihtiyaçları doğrultusunda onlara destek verilecek ve bu desteklemeler yapılırken gizli bir şekilde örgütlenmeler tamamlanacaktır. Daha sonra yönetimin eli kolu bağlanarak bizim istediklerimizi yapar hale getireceğiz, toplum nezdinde ama sanki bize hizmet edilmesini istemiyorlarmış gibi gösterilecek,hatta yeri geldi mi bize ve müttefiklerimize kafa tutulması sağlanacaktır ki bu sayede ele geçirilmek istenen bölge halkı da dahil olmak üzere tarafsız bölgenin halkı da yönetimin doğru yolda olduğuna inanacaklardır. Bu şekilde daha sonradan yapılacak ve alınacak kararların farkına varmadan yerleşimler tamamlanacaktır. Ele geçirilen tarafsız bölgelerden yavaş yavaş diğer bölgelere destekler verilecek ve sonrasın da o bölgelerde baş gösteren tepkilerde en büyük destekçi olarak boy gösterecek zaten daha önceden bize takındıkalrı tavırdan dolayı ele geçirelecek bölgelrde ki halk tarafından sempati ile karşılandığı için bizim yerimize onlar desteklemeleri yapacaklar,bizler uluslararası bir güç olarak arkada varlığımızı gösterip olaylara sadece kınamalar ve hak,hukuk,eşitlik ilkeleri üzerin den yer vereceğiz ve ordaki insanların tepkilerinin haklılığı üzerinde yorumlarda buluncağız orada olan çatışmalarda ki görüntüleri de en çabuk yoldan dünya ya vahşetin izleri,direnişin sembolleri olarak göstereceğiz. Bu sayede kendi halkımızı da kendi hayatlarının kutsallığına ve güzelliğine dair inandırmış olacak aynı zaman da kendi içimizde çıkacak mualif sesleri de bastırmış olacağız.

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.