Header Ads


Gerze Termik Santrali Üzerine...

 Akıllı kullanım çevreye ve insana zararı en az seviyeye indirmeyi sağlar, bilinçsiz yapılan herşey ise zarardan başka birşey getirmez.

Aşağıda ki yazımı http://www.gerzeenerjisantrali.com/ a biraz değişiklik yaparak gönderdim. Birkaç gündür Sinop Gerze ve Termik santralleri ile ilgili yapılan kampanyalar üzerine yaptığım araştırmaları hem sizlerle hemde konunun baş muhattabı olan Anadolu Grubuyla paylaşmış bulunmaktayım. Cevabı gelir gelmez sizlerle paylaşacağım

Greenpeace'nin Gerze ile ilgili kampanyalarından sonra bu konu üzerinde araştırma yapmaya başladım ve yoğun araştırmalarım sonucunda http://www.gerzeenerjisantrali.com/  ulaşabildim,Bu araştırmaları yapmamda  ilk önce ki amacım Tuncay Özilhan'nın nasıl olurda herhangi bir açıklaması olmaz üzerineydi.

Google'nın diplerine kadar girerek http://www.sabah.com.tr//Ekonomi/2010/02/20/gerzeye_termik_yapacagiz_zarari_olursa_aninda_birakirim haberini bulmam ile birlikte http://www.gerzeenerjisantrali.com/  bilgilendirme çalışmalarına ulaşabildim ve artık konuyu tek taraflı olarak algılamaktan ve bilgilendirilmekten kurtuldum.

http://www.gerzeenerjisantrali.com/  da yazılanlar,benim sorularıma cevap olmakla birlikte polis müdahaleleri ile ilgli bir haberin yalanlaması olmadığını gördüm. Bu durum gerçekse burada yapılan güzel açıklamalar ve bilgilendirmenin eksik kaldığını belirtmek isterim. Eğer bu durum doğru değilse lütfen o zamanda kamuoyunu yanlış bilgilendirenlerin yayın yaptıkları mecralarda http://www.gerzeenerjisantrali.com/  olarak bilgilendirmeleri yapmalıdır. Çünkü birçok toplumda olduğu gibi bizim toplumumuzda da kışkırtma haberleri çok çabuk yayılmaktadır.
Şunuda belirtmek isterim ki, şiddet ne olursa olsun kabul edemeyeceğim bir davranıştır. İnsanların düşüncelerini belirtmekte özgür olduklarına ve fiili olarak zarar vermeye dönüşmemiş her düşüncenin de söylenip ve yazılmasına inandığımı belirtmek isterim. Düşüncelerden korkulmamalı,tartışılmalıdır. Bu konu hakkında http://www.gerzeenerjisantrali.com/  olarak  lütfen bilgilendirme yapınız aksi halde yaptıklarınız ve yapacaklarınız boşa gidecektir.


http://www.gerzegundem.com/guncel/sinop-ticaret-odasindan-tuncay-ozilhana-mektup-var.htm adresinde ki "Sinop Ticaret Odası Başkanı Erol Derici, termik santral yapmaktan vazgeçmesi için Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’a bir mektup yazdı." haberinde ki mektup yazısına cevabınız hazırladığınız bu http://www.gerzeenerjisantrali.com/  sitede genel olarak cevaplanmış olsada özel olarak Erol Derici'ye ve Kamuoyuna gönderdiğiniz mektup açıklaması varsa paylaşırmısınız,yoksa neden böyle bir açıklama ve cevap verilmediği hakkında bilgi verirmisiniz.

Greenpeace'ye yaptığınız açıklamaları da http://www.gerzeenerjisantrali.com/ da paylaşırmısınız,onlara herhangi bir açıklama yapılmadıysa sebebi nedir?

Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berkant Ödemiş, Dörtyol ilçesinde kurulması palanlanan Termik santraliyle başımıza sülfirikasit  yağmurlarının yağacağını verimli tarım arazilerinin yok olacağını ayrıca bacalara Filitre takmanın bir aldatmaca olduğunu Filitrenin sadece külleri tutacağını Asit yağmurlarını oluşturan gazları tutamayacağını belirtmiş. Bu görüş doğrumudur,yanlış ise neden yanlıştır. Kaynak: http://www.dortyolum.com/okp/sayfa.asp?x=haberdetay&haber_id=1318&etiket=termik-santrallerinin-zararlari-anlatildi


Son olarak http://www.havaizleme.gov.tr/Default.ltr.aspx adresinde Sinop için hava kalitesi çok iyi olduğu ve bu değerlerin santral kurulduğunda hangi değerlere çıkabileceğini paylaşırmısınız.

SINOP,Son Alınan:08.12.2011 13:00,PM10 - 7 µg/m³,SO2 - 7 µg/m³,Hava Sýicakligi - 9.8 C,Ruzgar Yonu - 158 Derece,Ruzgar Hizi - 1.7 m/s,Bagil Nem - 103.5 %,Hava Basinci - 1019 mbar,

Hava Kalitesi İndeksi:Çok iyi,N/A,İstasyon Sahibi:T.C.ÇEVRE VE SEHIRCILIK BAKANLIGI

Çevre ile ilgili duyarlılığa sahip biriyimdir ve çevremde de öyle bilinirim. Bilgilendirme çalışmalarınızı okudum yapacağınız işlerde çevreye olan duyarlılığınız sadece doğa anlamında değil halk üzerinde ki geçim kaynaklarına yönelik iyileştirmeler ve istihdam garantili olduğunu okumaktayım,çalışma şartları hakkında bilgilendirmelerinizde paylaşırmısınız?
Yaptığınız çalışmaların sonuçlarından emin olduğunuzu ve toplamda 49 yıllık bu işletme sürecinde çevreye ve topluma zarar vermeyeceğinizi lafta değil,yazıda ve gönülde kabul ettiğinizi görmekteyim. Bu yazdıklarınızın ilerde olmasını istemediğimiz kötü durumlar karşısında aleyhinizde delil olarak Tüm dünya ve Türkiye Hukuklarında kullanılacağınıda ayrıca  bilmenizi isterim.


Kamuoyunu yanlış yönlendirmelerin önüne geçmek için düşünceye ve bilgiye özgürlük adına vereceğiniz cevapların doğruluğuna ve samimiyetine inandığım anda bu çalışmalarınızın en büyük destekçilerinden olacağıma inanabilirsiniz.

Asıl amacım günümüz de sıksık başımıza gelen yanıltmacalı haberlerden olup olmadığına dair olmasıdır. Kendimden başka kimseyi ikna etmeye çalışmıyorum,neyin iyi neyin kötü olduğuna dair söylenenleri araştırıyorum ve ona göre kendi kararımı veriyorum.Türkiyede en başta geçim derdi ile uğraşan bölgelerde ve özellikle bu bölgeler semt bazında bile olabiliyor, kış aylarında yaktıkları kömür,odun,plastik,tezek,mazot,benzin ve aklınıza daha gelmeyen birçok madde ile çevreyi kirletmektedirler, Birçok küçük boyutlu fabrika adı altında ki çevre ve insan mezbahaneleri yarı ruhsatlı ve ruhsatsız olarak çevrenin ve insanlığın katili olmaktadırlar. 

Ülkelerin milli gelirleri yükseltilmedikçe de bu durumlardan kurtulmak imkansız denecek kadar zordur. Dünyada ki tek termik santraller bizim ülkemizde olmadığına göre ve  
"2010 Avrupa Birliği Elektrik Üretimi ve Enerji Profili yüzdelik dağılımına bakıldığında(Kaynak:www.fmo.org.tr/_yayinlar/faydali-bilgiler) , Kömür kullanan termik santraller %26,Doğalgaz çevrim santralleri %24,Nükleer santraller %15 Hidroelektrik santraller (HES) %15,Rüzgar kaynaklı santraller (RES) %10 Fuel-oil santralleri %6 Güneş santralleri jeotermal santraller vb %4 Ayrıca Nükleer Santralerle ilgili istatistikler için bakınız http://www.trt.net.tr/haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=869b2718-c828-4e1a-9a74-3bbd26967c54"

Son olarak "http://www.theengineer.co.uk/channels/process-engineering/emerson-nets-%2495m-contract-at-europes-largest-thermal-power-plant/1007288.article adresinde CO2 (200 mg / 111 ppm (200 mg / m³) ve NOx altına düşürecek ve 106 ppm altında yeni bir proje ile 320.000 saat çalışacak   ve emisyon indirimleri katkıda bulunacak m³), toplam altı adet birimin yapılacağını belirtmekte."

Akıllı kullanım çevreye ve insana zararı en az seviyeye indirmeyi sağlar,bilinçsiz yapılan herşey ise zarardan başka birşey getirmez.
Sonuç olarak Ülkelerin enerji ihtiyaçları için iyi enerji ve maliye politikalarına ihtiyaçları vardır.Enerji ve maliye politikaları uygulanırken ülkeye ve bölgeye zarar vermeyecek politikalar üretilmelidir. Türkiye’de de enerji ihtiyacının karşılanması için doğayı katletmeden ve bütçeyi bahane etmeden mevcut enerji santrallerinin etkin kullanımları için çözüm aranması ve daha akılcı ve çevreci politikalar uygulanması yerinde olacaktır.

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.