Header Ads


MÜTHİŞ BİR GÖRSEL ŞÖLEN: 3 Boyutlu Projeksiyon Gösterisi(Projection mapping)

Video Projection Mapping Nedir?

Tam anlamıyla bir görsel şölen sunan Projection Mapping uygulaması, zamanla tanıtımların ve reklamcılığın vazgeçilmez ayrıcalık unsuru olacağı kesin. Neredeyse yapacaklarınızın sınırı sizin hayal gücünüz ve bütçeniz ile sınırlı diyebiliriz. Bir mitolojik hikayeyi,bir tarihi olayı veya masalı çok rahat Projection Mapping ile görsel bir şölen haline getirebilirsiniz.


Daha önceden belirlenmiş bir binanın yapısına  uygun şekilde görsel ve işitsel projeler hazırlıyorlar,bu hazırladıkları yüksek kalitede ki sunumlarını projection mapping olarak gösterime sunuluyor. Kullanılan görsellerin ve uygulamaların ihtişamı, yansıtma yapılan binanın mimarisi ile birlikte müthiş bir görsel şölen olarak izleyicilerin karşına çıkıyor.

Türkçeye çevirdiğimizde Projection Mapping tanım olarak: yansıtarak planlamak, haritalamak veya yansıtarak yapmak anlamına gelir. Uygulama içerisinde ki anlamı ise yansıtmanın yapılacağı yere belli açılar arasına yerleştirilmiş, projeksiyon cihazları ile daha önceden hazırlanmış görselleri yansıtma diyebiliriz. Ama en kısası 3 Boyutlu yansıtma dedik mi tam olur. Dünyada ki diliyle 3D Projection.. 






Dünyada ki diliyle 3D Projection.. 8x4 iki tanıtımında bu yöntemi kullanmıştır izlemek için tıklayın


Holywood film sektöründen alıştığımız, görsel ve ses efektlerini projection mapping ile uygulama olarak izleyebilirsiniz kendinizi açık hava sinemasında gibi hissetmenizi sağlayan bu uygulama ile seyrine doyum olmaz gösteriler izlemek mümkün.

Maliyetlerinin düşmesi ile birlikte ilerde çok rahat bir şekilde havai fişek gösterilerinin yerini alacaktır. Bu sayede güvenliği tartışılan ve çevreye verdiği rahatsızlık ile kirliliğinden dolayı tartışılan havai fişek gösterilerinden bakarsınız kurtulmuş oluruz.

Başta yazdığım gibi çok kısa bir zaman içinde ayrıcalıklarını belirtmek isteyen firmalar bu projection mapping uygulamasını kullanarak tanıtımlarını bu yolla yapacaklardır, benzersiz hazırlanan bir videonun paylaşım sitelerinde bir anda çılgın gibi yayıldığını düşünürsek, bu uygulama şu an için bile eşsiz bir tanıtım olacaktır.

Benim çok beğendiğim uygulamalar, Haydarpaşa Tren İstasyonun mimarisi üzerine yapılan "Yekpare" adlı projection mapping uygulaması, 8x4 Firmasının Galata kulesini kullandığı projection mapping uygulaması ile Rumeli Hisarı'nda uyguladıkları Güzel Ve Çirkin masalanın tanıtımı mükemmel diyebilirim. BMW'den tutun Samsung'a Samsung'dan Renault firmasına kadar bir çok firma bu 3 boyutlu projeksiyon olayını kullanıyorlar. Hatta küçük ölçekli firmalar bile kullanmaktalar.

Aşağıda bu uygulamanın görüntülerine ulaşacaksınız daha fazla görüntüye ulaşmak isterseniz yapacağınız çok basit projection mapping diye aratmanız yeterli olacaktır.
8x4 iki tanıtımında bu yöntemi kullanmıştır izlemek için tıklayın
http://goo.gl/e46KH




‘YEKPARE’ (monolithic) from nerdworking on Vimeo.



Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.