Header Ads


İNTERNET YALANLARI VE ASPARAGAS HABERLER

Yine çok sinirlendim facebook ve yalan haberler,kolanın içinde alkol var yalanı ya arkadaş siz niye böylesiniz demeden edemiyorum neyin peşindesiniz diye sormadan duramıyorum. Milleti aydınlatma amacındayız derken kandırmanızın anlamı ne yoksa reklamın iyisi kötüsü olmaz deyip bu yalan ve yanlış haberleri üreticiler mi çıkarıyor onu da anlamıyorum. İlk önce güveni sars sonra sağlam delillerle bu yalanı çürüt ve ardından  ta taaaa çok daha kuvvetli çık. Bundan sonra birleri bunun içinde bu varmış şunun dışına bunu koyuyorlarmış yalanlarını ya da doğrularını egale et, durumu mu yoksa düşman olalım herkese her şeye saldıralım mı psikolojisi...


Bir tüketici dergisi tarafından yapılan araştırmada Fransa da bulunan 19 meşrubat firmasının analizleri üzerine çıkan sonuçlarda pepsi ve Coca Cola da binde bir oranında alkol varmış meyve sularında  bile daha fazla arkadaş:) neyse Fransa da zaten %1.2 ve üzeri olunca alkollü oluyor orası da ayrı bir konu bu haber abartılıp da bu hale nasıl geliyor anlamak ayrı bir sıkıntı yukarıda bazı komplo teorilerine yer verdim ama beni korkutan en tehlikeli teori bu tarz haberleri araştırmadan körü körüne ve hemen doğrudur yaftası ile orada burada paylaşan konuşan insanların dünyada ve ülkemizde sandığımızdan daha fazla olduğu gerçeği...

Aşağıda verdiğim alıntı ise Portakal yedi alkollü çıktı haberi ve aslında altından çıkan büyük yasal boşluk ve yanlışlığı üzerine yapılan haber...

PROF. DR. HAMİT HANCI
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı:

Alkollü pamukta bile 0.10 etkiler
Hiçbir yiyecekte alkol bulunmaz. Meyve sularında ise çok az, eser miktarda, ihmal edilebilecek kadar alkol bulunabilir. Bu da 0.01-0.02 promil ancak olabilir. İlaçlarda da alkol yok. Eskiden öksürük şuruplarında alkol bulunurdu ama şu an bulunmuyor. Kişiden kan alınırken, kolu alkollü pamuk ile silinmiş olabilir. Alkollü pamuk ise 0.10 promil civarında etkileyebilir.

PROF. DR. ÖZER ERGÜN İstanbul
Üniversitesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Anabilim Dalı Başkanı:

Hiçbir meyvede alkol yoktur
Bildiğimiz hiçbir meyve alkollü değildir. Ancak fermante edilirse alkole dönüşürler. Meyvelerde alkolitler vardır ancak bu madde, meyve çürümeye, kokuşmaya yüz tuttuğunda ortaya çıkar. Bu bile kandaki alkol oranını yükseltmez. 'Meyve yedim, kanımdaki alkol bundan' demek inandırıcı değil. Böyle bir şey söz konusu olamaz. Yiyeceklerin hiçbiri kanda promil şeklinde bir alkol oranı yaratmaz. Sadece kefir ve kımızda alkol vardır. Bunları çok yüksek oranda tüketmek gerekir ki kanda çıksın.

FAİK YILMAZ İstanbul
Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı:

İlginç, ilk kez duyuyorum
Daha önce böyle bir sıkıntıyla karşıma gelen olmadı. Portakal kabuğunda çok küçük miktarda alkol bulunduğunu duymuştum ama bunun trafikte sorun yaratabilecek şekilde kanda görülebileceğini düşünmemiştim. Çok ilginç.
http://www.sabah.com.tr/Yasam/2012/03/17/portakal-yedi-kaninda-alkol-cikti-iddiasi

Yalnız bu facebook ve twitter de veya diğer sosyal paylaşım alanlarında bu iş artık çok sıkıcı bir hal almaya başladı ve hiç ummadığım kişiler bile bu yalan haberleri yaymıyor mu asıl kafamı bulandıran kısmı bu oluyor.

Eskiden hotmail ve messengerin popüler olduğu dönemlerde e-postalarımızda ne felaket senaryoları vardı,şimdi ise facebook, google plus(G+), twitter derken paranoyaklık genlerimizi dahada kuvvetlendirme için son sürat ilerliyoruz.

Araştırmayan insanlar,fırsatçıların en büyük destekçileridir. Araştırma yapmak için illaki okumuş olmak artık gerekmiyor,hiç bir şey bilmiyorsan google amcaya sor olmadı bing dayıya daha da olmadı yahoo halıya...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.