Header Ads


SURİYE GERİLİMİ VE ALİ CENGİZ OYUNLARI

Daha önce de birkaç yazım olmuştu bu Suriye gerilimi konusunda şimdi ise Suriye ve savaş çığırtkanlığı üzerine düşündüklerimi paylaşayım.

Önümüzde anlaşılan bizi büyük bir savaş bekliyor olacak ki büyük devletler dediğimiz İngiltere, ABD, Fransa ve Almanya ile masanın karşısnda bulunan Rusya,Çin, İran ve Kuzey Kore bir şekilde bir anlaşmazlığın anlaşması içinde gibi hareket ediyorlar. 

         
Suriye gerilimine Türkiye Çekilmek isteniyor.
Suriye Türkiye'yi gerilimin içinde görmek istemiyor.
          Şimdilik bu yarışta arap baharını çıkartan ve ona büyük destek veren Batı önde gibi görünüyor çünkü hammade kaynaklarına en yakın bölgeleri üs haline getirdiler, daha önce Irak işgalinde elde ettikleri hammadeyi elde tutmanın zorluğunu fark ettikleri içindir ki Arap baharı ile Afrikanın en zengin petrol yataklarından birini üs haline getirdiler ve arkasına Afrika ile Orta doğuyu bağlayan noktayıda üs haline getirince bu yarışta bir adım öne geçtiler. Daha önce ellerinde bulundurdukları Arap yarım adası ise kendilerine uzak olmasından dolayı Arap baharı stratejisiyle hareket eden batılılar bu stratejiyle üs haline getirdikleri yerleri fiili değil de halk hareketleri ile aldıkları için Doğu bu konuda çokta yapacak birşey bulamadılar.Ta ki Suriye olayına kadar çünkü Suriye olayında hem son kale olma durumu hem de bariz bir şekilde hatta pervasızca ve fütürsuzca zorla bir isyan çıkarttırılmak istenmesi ve bunada halk hareketi adı verilmesi doğunun elini kuvvetlendirdi bu sayede onlarda Suriye lehine (ki devletler herzaman kendi işlerine uygun hareket ederler) doğu hareket etme imkanı buldu. Bu hareketin sonucunda ise Batı Türkiye'yi devreye soktu fakat unuttukları büyük bir sorun vardı zamanın da aynı yöntemlerle Türkiye'de yapay bir halk hareketi olarak başlattığı Kürt Bağımsızlığı şimdi ellerini ayaklarını bağladı. Çünkü zamanın da göz yumdukları örgüt bugün kendi içinde farklı düşüncelere sahip liderler tarafından bölünmüş durumda ve bu yüzden Türkiyede ki bu örgütün varlığını bitiremediklerinden dolayı Türkiye'yi tam anlamıyla Suriye ile karşı karşıya getiremiyorlar ve bu sefer de hilelere başvurup karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Eskiden Fatih Sultan Mehmet bir savaş çıkaracaksa illaki sebep arararmış bir rivayete göre de Memlüklüler ilgili yaşadığı hac yolu sıkıntısında sefer düzenlemek için bir bahane ararmış bir gün Suriye sınırından Anadoluya geçen bir tavuk bu bahaneyi Fatih'in eline vermiş ve savaş açmış fakat o dönem Memlüklüler Osmanlıyı yenmiş ve sorun Yavuz'a kadar Memlüküler lehinde sonuçlanmış 1516 da Yavuz sorunu halletmiş. İşte Türkiyenin uçağının düşme hikayesi de böyle bir bahane aslında,uluslararası kanunda bunun yeri vardır hava sahaları, kara sahaları izinsiz geçilemez geçenlerde uyarı yapılmadan vurulabiler engellenebilir. İşte Batı, Türkiye de ki örgütün gerilla savaşını bitiremediği içinde bu tür ali cengiz oyunlarına başvuruyorlar

Şonuç olarak bir savaş çıkar mı diye sorulduğunda bunun cevabı Doğunun ne kadar hazır olduğu ve Suriyenin durumu ile çok yakından alakalı olduğu bir gerçek var. Suriye düşerse Afganistan ile başlayan üsleşme tamamlanmış olacak ve doğunun batı ile olan tüm bağlantıları batının elinde olacak bu durum da doğu artık hazır olsa da olmasa da savaşmak zorunda kalacaktır,çünkü bir sonra ki adım doğuyu tehtid olmaktan çıkarma için güçsüzleştirme hareketi olacaktır. Türkiye ise kendine bu planda yer bulmaya çalışmamalı tarafsızlığını korumalıdır.

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.