Header Ads


HAYALİ HABERLER VE İNANANLAR. BATIK ŞEHİR ATLANTİS MERSİNDE ORTAYA ÇIKTI

İnternet te gördüğümüz her habere inanmamamızı gösteren haberler. 

İnternet ortamı her geçen gün gereksiz bilgiler tarafından dolup taşıyor daha önce ki yazılarımızda da bu konuya değinmiştik fakat artık eğlence olsun diye hazırlanan yazılar bile olmadık siteler tarafından ciddiye alınmaya başlandı ki artık doğru bilgi ile kurgu mizahi hikayeler birbirine karışmaya başladı. . Bazı site sahipleri bilerek veya bilmeyerek kurgu hikayelerini bilimselmiş gibi hazırlıyorlar ki tehlike burada başlıyor çünkü konu ile ilgili makam veya kişiler bile kendinden şüphe ediyor birde bu kurum ve kuruluşlarda ki kişiler bulundukları mevkinin gerektirdiği bilgi ve birikime sahip değil ise seyreyleyin cümbüşü. Aşağıda paylaşcağımız haber sizlere örnektir.

Batık şehir Atlantis Mersin’de ortaya çıktı


Mizahi bir haber nasıl ciddiye alınır?

Bu haber ilk olarak 5 Kasım 2015 tarihinde  burada yayınlandı http://www.kirpice.com/mersinde-batik-sehir-atlantis-bulundu/ ve büyük bir hızla internet aleminde yayılmaya başladı insanlar akın akın facebook ta 16.7k paylaşım almış 16700 paylaşım birde bunların kendi içinde paylaşıldığını düşünün vay başımıza gelenler sonrasında google, yandex, bing, yahoo gibi arama motorlarında arattığımız zaman birçok ciddi sitenin özellikle konuyla ilgili şehir ve bölgenin kuruluşları tarafından haberin gerçekmiş gibi yayınlandığını görmekteyiz işin en komik tarafı ise Mersin Üniversitesi resmi sayafasında basında mersin üniversitesi ile ilgili haberlerin içinde bile bu haber vardı neyse ki sonradan silmişler birazcık izi kalmış. Mersin Üniversitesinin bu hatayı yaptığını ilk fark eden sitenin yazısını okumak isterseniz http://adilyilmaz.blogspot.com.tr/2016_04_01_archive.html 11 Nisan 2016 tarihinde kaleme almış. Üniversitelerimizin durumuna da biraz yorum yapmış.
 Karşımıza çıkan siteler için denizcilik ile ilgili haberleri ile bilinen portallardan tutunda kamu kuruluşlarına kadar ne ararsanız var ve ilginçtir hala sitelerinde durmaktadır. Bu mizahi haberin geçtiği sitenin en altında ise şu uyarı yazmakta işin komik tarafı.

Sitede yer alan haberlerin hepsi, kişilik bölünmesi yaşayan, şizofren bir yazarın kafasında yarattığı hayali olaylardır. O yüzden bu haberlere inanabilirsiniz ama ciddiye alıp dava açan dombilidir.




Arama motorlarında derinlere inmeden artık haberin doğru mu yanlış mı, mizahi bir kurgu, ya da roman denemesi mi olduğunu anlamak çok zor oldu? İşin kötü yanı ise haberin ya da bilginin hayali olduğunu bas bas bağırsanızda yapılan yorumlar inatla haberin gerçek olarak algılandığını gösteriyor. Bir üstte haberin hayali olduğunu yazan yorumcuyu adam es geçmiş olayı gerçekmiş gibi yorumlamaya devam ediyor ve birde şu soruyu soruyor? Hangi kullanılmayan aklın işi?

Hangi kullanılmayan aklın işi?
Bu durum o kadar çok karşımıza çıkıyor ki bizlerde bunları buradan teker teker paylaşacağız.



Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.