Header Ads


Türkiye'deki gecekonduyu sat ve Miami'de Havuzlu ev al

Ya bu haberi yapanlar Türkiye'de yaşamıyor, ya da Amerika'da yaşamıyor. Sanırım ikisi de çünkü haberde geçen kişiler Türkiye'de yaşamıyor, Amerika'da yaşıyor. Haberi yapanlar ise Amerika'da yaşamıyor, Türkiye'de yaşıyor ya da yaşadığını sanıyor.


Haber başlığı Miami'de Havuzlu Ev Türkiye'deki Gecekondu Fiyatında ne kadar dikkat çekici bir başlık değil mi? 

Miami Evleri 

Evet bizimde dikkatimizi çekti ve bir araştırma yapalım dedik sonuçta nerdenduydun'un amacı bu değil mi? 

İlk önce bu Miami (Mayami diye okunur) denilen yer nasıl bir yerdir diye bilenlerin, yaşayanların, yaşadıklarını zannedenlerin, hayal edenlerin, mundar diyenlerin görüşlerini paylaştıkları sitelerde gezindik. Canlı kameralarla sahillerine baktık, street view ile sokaklarında gezdik. Kısmet olursa bir gün gider deneyimlerimizi canlı canlı paylaşırız.


Miami arka sokaklar

Yorumlar ilginç, ortak nokta doğru olduğuna inanabileceğimiz kesin bilgi yayalım dediğimiz tek bir şey var o da Miami'nin çok sıcak olduğu (doğal olarak coğrafi konum Yengeç Dönencesinin 2 derece yukarısında olmasından kaynaklı) onun haricinde diğer ortak nokta ve kesin bilgi yayalım çok güzel kadınların olduğu ama bütün Miami'li kadınlar güzel değil tabii ki. Son kesin bilgi diyebileceğimiz İspanyolca'nın İngilizceden çok konuşulduğu. Peki ortak değil de ortada kalan düşünceler Miami Beach'leri  çok dalgalı o yüzden Silivri kıvamındaymış(okyanus ile iç deniz kıyaslaması ayrı bir vizyon) ama dalgasız olduğunda çok keyifliymiş, Dünyanın en tehlikeli plajları ile ilgili bir yazımız var sanırım o yazımızda ilginizi çeker. 

Gece hayatı vasat hatta vasatın altındaymış, kimine göre gezilesi görülesi yer, kimine göre 1 haftadan fazla kalmaya gerekecek bir yer değil. Sonuç olarak uçak parası ve vize sorunu olmasa Ha Antalya Kemer'de 5 yıldızlı bir otelde tatil yapmışınız ha Miami'de. 
Bu Miami hakkında yazılan yorum ve paylaşımlardan sonra şunu anladık ki yukarıda ki Miami'de Havuzlu Ev Türkiye'deki Gecekondu Fiyatında haberi yapanlar ile Miami hakkında yorum ve paylaşım yapanlar aynı kafadalar. Kendi alım güçleri ve yaşam koşulları ile Türkiye'nin genelini bir tutan bir zihniyet.

Velhasıl biz Amerika'da yaşamıyoruz ama Türkiye'de yaşadığımız kesin çünkü Türkiye'deki gecekondu fiyatlarını biliyoruz adı üstünde gecekondu bir aile veya arkadaş topluluğu bir araya gelir alt yapısı olmayan, tapusu olan(bazen ona da ihtiyaç yok) ama imar izni olmayan(eskiden tapuda yok) bir araziye derme çatma kurulan barınaklardır. 


Bu yüzden Türkiye'de gecekondu sahibi olmak için en fazla beş bin lira yeterlidir bazı konumsal uygunluklar da çok daha ucuza bile mal olabilir. Özellikle çuval ile ya da kerpiç ile ev yapılacaksa iki bin lira ve 5 kişilik bir iş gücü yeterde artar. Tabii ki bir gecede olmaz ama sonuçta çok uzun zamanda almaz. Bu arada bu çuval ev örneğini görmek istiyorsanız bu sayfayı kesinlikle ziyaret etmelisiniz. 
http://www.alakirinsesi.org/cuva/
Büyük ihtimal o haberlerde geçen gecekondular tabii ki de bu tarz gecekondular değil zamanında tapusu olmadan imece usulu ile yapılmış ve her seçim döneminde yavaş yavaş çarpık alt yapı ve tapu sahibi olan ve şu an Türkiye'de ki büyük şehirlerin başına bela olmuş yapılardan bahsediliyordur özellikle yeni rant bölgelerinde ki gecekondular diyebiliriz. Bu anlamda evet Miami'deki evler daha ucuz olabilir.


Böyle bir tapulu gecekondu Miami'de ki evden pahalıdır
Sonuç olarak Miami'de Havuzlu Ev Türkiye'deki Gecekondu Fiyatında haberleri yine ilgi çekmek ve bunun üstünden reklam geliri ve site hiti oluşturmaya yönelik bir haber olarak karşımıza çıkmaktadır. Aklı başında eli yüzü düzgün çok eski olmayan bir Miami evi hele birde havuzlu ise 300-400 bin dolardan muhitine göre başlıyor gerisini siz hesaplayın gari. Sonra bu haberleri yapan gidip oralardan ev alıyor bizlerde hayalini kurmaktan öteye gidemiyoruz. Ezikmiyiz lan biz...

Haberi okumak isterseniz http://www.amerikaliturk.com/news/manset/100413-floridaya-tuerk-akini/

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.