Header Ads


MUTLULUK TESTİ:Beyniniz hangi Dalgada çalışıyor?

Beyniniz hangi Dalgada (frekans) çalışıyor? 

İnsan beyni hala gizemini koruyor ve bilim insanları bu gizemin cevabını bulmak için her geçen gün yeni araştırmalar ve sonuçlar ile karşımıza çıkıyor. Bizlerde beyin dalgaları ile ilgili mini bir test yapalım dedik. Test sonucunuzdan memnun kalmaz iseniz yorum yapınız memnun kalırsanız dostlarınız ile paylaşınız.


Peki çevrenizdekilerin frekansı sizin ki ile uymuyor ise? 

Mutlusunuz o zaman doğru dalga doğru çevrede çalışıyor. Mutsuzsanız doğru dalga yanlış çevrede çalışıyordur. İşte ufak bir testimiz var ona göre beyin dalgalarınızın ruh halinizi nasıl etkilediğini ve sorunun nereden kaynaklandığını bulabileceksiniz?












Buyurun testimize başlayalım.


Aşağıda ki durumlardan kendinize uygunu olanı bulunuz.

Sabah yatağınızdan zar zor kalkmış küfrün biri bin para, işe gitmek lazım (iş, okul, kalkma mecburiyeti) huzursuzsunuz haliyle de keyfiniz yok. Bu durumu bütün bir gün yaşamamak için aşağıdakilerden hangisi sizi mutlu eder?
a-) Sevdiğiniz biri ile işe gitmek(okula gitmek, kahvaltı etmek)
b-) Müzik dinlemek(kitap okumak,klip veya film seyretmek) daha sonra bunlar hakkında konuşmak, yazmak
c-) Yalnız seyahat etmek(yalnız kalmak)
d-) Sigara içmek(Sevdiğiniz bir yiyecek veya içecek(alkollü, alkolsüz),Cinsel aktivite (partnerli,partnersiz)

Sabahki ruh haliniz yukarıda seçtiğiniz seçeneği yaptıktan sonra öğlene doğru keyfiniz yerine geldi ama hala bir şeyler eksik gibi

a-) Sohbetlere kulak kabartırım(Evde iseniz Haberler arasında gezinmek.telefon internet sohbetleri(magazin,gündem farketmez)
b-)Müzik, kitap, klip film,internet daha sonra bunlar hakkında konuşmak, yazmak devam
c-)Koltuğumda,sıramda,işimin başında hiç bir şey yapmadan dururum(o kanepe senin bu kanepe benim yatarım)
d-)sigara,içki,yemek devam,İşe sarılmak(Ders başında ineklemek,ev temizliği,araba temizliği v.s)Cinsel aktivite (partnerli,partnersiz)

Mutlu görünmek bir görev oldu.
Akşam oldu ruh haliniz sizi şekilden şekle sokmaya devam ediyor. Mesai bitti.(Okul,iş)(Ev:gündelik işler)

a-) İş okul çıkışı arkadaşlarla(eş sevgili) bir yerlere gitmek.Eve davet etmek,(Arkadaşlarını(sevgili,eş) arayıp(konuşup) dışarı çıkmak)
b-) Müzik, kitap, klip film,internet daha sonra bunlar hakkında konuşmak, yazmak devam
c-) Biran önce eve gitmek kimse ile uğraşmadan konuşmadan.(Evde kalmak)
d-) sigara,içki,yemek devam.Cinsel aktivite (partnerli,partnersiz)
Yatakta zaman çabuk geçer

Artık uyuma vakti
a-) Gün içinde yapılanları düşünmek,birileri ile sohbet etmek
b-) Müzik, kitap, klip film,internet daha sonra bunlar hakkında konuşmak, yazmak devam
c-) Vurur kafayı yatarım.
d-) sigara,içki,yemek (Cinsel aktivite(partnerli,partnersiz) devam

Hangisi siz yatmadan önceki haliniz?

BEYNİMİZ BİZİMLE DALGA GEÇİYOR: Beyin dalgaları nasıl yönetilir. yazımız da ilginizi çekecektir.

Gelelim test sonuçlarına


A'lar çok ise beyniniz Beta dalgasında çalışmaya alışmış. Sizin için iletişim çok önemli,heyecanı seviyorsunuz, stres çaktırmadan alışkanlık haline gelmiş,korkularınızdan besleniyorsunuz.
B'ler çoğunluktaysa bulunduğunuz çevre sizi daraltıyor insanların günlük koşuşturmacaları ve konuşmaları rahatsız ediyor. Bu yüzden bilinçli olarak daha entelektüel ve sanatsal davranışlar Alfa dalgalarının yoğun bir şekilde yayıldığını gösteriyor.
C'ler çoğunluktaysa hayattan her şeyden sıtkınız sıyrılmış bilincinizi yok edip başka bir boyuta geçip sizi sizden almak isteyen theta dalgalarında boğulmak üzeresiniz. Ne yazık ki çevreniz size hazır değil
D'ler çoğunlukta ise dünya yardımcı maddesiz olmadan çekilir bir halde değil, yaratıcılığınızı veya mutluluğu ancak bu şekilde tamamlayabiliyorsunuz çünkü Delta dalgalarına sahipsiniz ama koşullar bunlarsız sizi mutlu etmeye  müsait değil.



Sonuçları yorumlayalım şimdi.

Beta dalgaları sizi hep tetikte tutar bulunduğunuz çevre dedikodu yapmayı, kulaktan dolma bilgilerle konuşmayı seven, olayların ve konuların derinine inmeden fikir beyan eden ya da sahip olan kişilerden oluşuyor ve dini inançları yarım yamalak bilgilerden oluştuğu için hurafelere inanmayı tercih eden topluluğa ayak uydura biliyorsunuz. ne mutlu size onlarla ve bu koşullarla mutlusunuz demektir. Ha yok ben mutlu değilim diyorsanız o zaman yarım yamalak bilgilerden, hurafelerden, asılsız konuşmalardan kendinizi uzak tutup daha akılcı ve sizi geliştirmeye teşvik edecek ortamlar yaratmaya bakmanız lazım


Beta dalgalar kolay inanmanıza sebep olur




Alfa dalgaları çevrenizde sizin gibiler çok ise şanslı azınlıktasınız ama Beta dalgaları olan bir topluluk içinde iseniz ne yapıp edip oradan topuklarınızı kıçınıza vura vura kaçmanız gerekmekte. Onları değiştirmeye çalışmak ne yazık ki sizi daha çok yoracak ve mutsuz edecektir. Unutmayın Mevcut sorunlar,mevcut bakış açıları ile çözülmez.
Alfa dalgalar, betaların yanında aykırıdır
Theta dalgaları zenginliği(maddi manevi) yakalmış ve çevrenizde bu şekilde iseniz cennete bir kala durağındasınız ama mutsuz iseniz; üzülerek şunu belirtmemiz gerekiyor daha Alfa dalgaları çoğunlukta olan topluluklar azınlıkta iken siz yalnızlıktan medet ummaya devam edeceksiniz.
Yalnızlık benim eski sevgilim
Gelelim Delta dalgalarına hayat ile ilgili her şeyi yedim yuttum, hayatın anlamını biliyorum ve yaratıcılık artık benim göbek adım bilincimi istediğim zaman olumsuz faktörlere kapatırım çünkü ben beynimi kontrol edebiliyorum modunuz var. Siz bir Budha'sınız, Konfiçyus veya Tao'sunuz ama mutsuz iseniz bu modu ancak keyif verici maddeler veya bağımlılıklar ile açabiliyorsunuz ki çoğu zaman alışkanlık yarattığı için onlarda sizi uçurmaya yetmiyor o yüzden türbülansa girmiş pilot gibisiniz beyniniz sizin kontrolünüzde değil.
Delta dalgalara sahip olabilirsin
 ama dünya buna hazır değil

1 yorum:

  1. C'ler çoğunluktaysa hayattan her şeyden sıtkınız sıyrılmış bilincinizi yok edip başka bir boyuta geçip sizi sizden almak isteyen theta dalgalarında boğulmak üzeresiniz. Ne yazık ki çevreniz size hazır değil kesinlikle doğru mutluluk ve beyin dalgaları ile ilgili ilginç bir paylaşım olmuş.

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.