Header Ads


Rio Celeste: Mavi Nehir

Kosta Rika vahşi doğasında bulunan Rio Celeste, Suyunun entresan mavi tonları onu popüler doğa noktasına dönüştüren çarpıcı bir tropik bölge olmasına neden oluyor.


Kosta Rika vahşi doğasında bulunan Rio Celeste,
Tenorio Volkanik Milli Parkı


Celeste Nehri İspanyolca telaffuz: Seleste, anlamı ise Gök Mavisi demektir.
Tenorio Volkanik Milli Parkı'nın girişindeki şelale yürüyüşü yaklaşık bir saat sürmektedir. Tenorio Volkanik Milli Parkı'nın ormanlarının ortasında yer alan uzun bir nehir Rio Celeste nehri boyunca görebileceğiniz birden fazla kaplıca ve etkileyici bir şelale vardır ve şelalenin oluşturduğu göletin suyunu görenler aynı noktada birleşiyor bu suyun rengi doğal olmaz. parlak seramik mavisi, yüzme havuzlarında görmeye alışık olduğumuz mavi rengini koruyarak vahşi doğayı sarar ve döner. Nehrin suyunun bu rengi, yakındaki yanardağından suyuna dökülen veya serpilen kükürt ve kalsiyum karbonat karışımından bu mavi rengini alır.



parlak seramik mavisi, yüzme havuzlarında görmeye alışık olduğumuz mavi renk Rio Celeste(Seleste Nehri)

 Daha bilimsel bir açıklama yapmak gerekirse: Nehrin belirgin turkuaz renginin kaynağı, kimyasal bir türe değil, Mie dağılımı olarak bilinen fiziksel bir olaydan kaynaklanıyor . Celeste Nehri, iki renksiz nehir, Buenavista Nehri ve Sour(ekşi)Dere tarafından besleniyor. Buenavista Nehri, büyük bir yoğunlukta alüminosilikat ile doludur. Sour Creek, adından da anlaşılacağı gibi, volkanik aktiviteye bağlı olarak yüksek bir asiditeye sahiptir. Bu iki su akıntısı karışarak Celeste River'in rengini oluşturmaktadır.

Bu güzel mavi nehirin suyunu görmek isterseniz yaz aylarını ve yağmursuz bir günü yakalamanız gerekiyormuş, yoksa sıradan bir nehir görüntüsü sizi hayal kırıklığına uğratabilirmiş çekilen fotoğraflar ve bilimsel açıklamalara bakıldığında ise havanın güzelliği sadece güzelliğe güzellik katıyor. Yağmurlu havalarda da çekilen fotoğraflar suyun güzelliğini gösteriyor. Uzun ve yorucu bir yol sonunda toplam 10 km yol insanları yorduğu için beklentiler fazla oluyor sanırım. Aydıncık Aynalı Göl mağarasından yorgun ve bitap çıkanların düşünceleri aklıma geldi. Onların o yorgunluk ile yaptıkları yorumlara inansaydık Dünya'nın Üçüncü En Büyük Mağarası Aynalı Göl'ü göremeyecektik.


Rio Celeste ve Mavi Renk
Dünya'yı gezebilmek için artık yerinizden bile kalkmaya gerek kalmıyor. Umarız bu kolaylık yerinden kalkmayı kolaylaştıracak yeniliklere yol açar. Çünkü Nazım'ın dediği gibi
seni düşünmek güzel şey 
seni düşünmek ümitli şey 
dünyanın en güzel sesinden 
en güzel şarkıyı dinlemek gibi bir şey 

seni düşünmek güzel şey 
seni düşünmek ümitli şey 
fakat artık ümit yetmiyor bana 
ben artık şarkı dinlemek değil 
şarkı söylemek istiyorum

Dünyayı bırakın güzel ülkemizi gezmek için bile bizi o kadar yoruyorlar ki o yüzden bazen soruyorum kendime internet olmasa daha mı mutlu olurduk? Nasıl olsa görmedim, duymadım, bilmiyorum. Yok Yok Yinede Bilmek, Görmek, Duymak Güzeldir, İnanmayın Siz Cehalet Mutluluktur Diyenlere:)



Nehrin tüm suyu Mavi Değil

Rio Celeste Doğa Harikası

Rio Celeste Şelale

2 yorum:

  1. Müthiş bir doğa harikası Rio Celeste, Yazınızda belirtiğiniz gibi Türkiye'mizde de muazzam doğa harikaları var. Gezmeye fırsat ayırabildiğimiz anda hepsi bizleri bekliyor.

    YanıtlaSil
  2. KENDİ YAŞADIĞIMIZ SEHRİ GEZEMEYEN İNSANLARIZ EN AZINDAN RESİMLERE BAKARKEN İÇİMİZ FERAHLIYOR

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.