Header Ads


TÜRKİYE USULÜ İŞÇİ BAYRAMI

1 mayıs işçinin emekçinin bayramı. Bu öyle bir bayram ki işçilerin dışında herkes kutlayabiliyor. Kimi vatandaş piknikte, kimi evde istirahatta, kimisi alanlarda. Asıl bayram sahibi işçiler fabrikaların yağlı odalarında sabahı bir simit bir çay ile karşılayacaklar.



   Bu 1 Mayıs kaç işçi iş kazası geçirecek, Kaç işçi işten çıkarılacak, kaç işçi haksızlığa uğrayacak.  Bu 1 Mayıs kaç tane sarı sendika başkanı mercedesinden inip, kürsüden yağıp gürleyecek. Bu da bize göre kutlama diyecekler.  Ya 23 Nisanda çalışan çocuklar: O çocuklara ayakkabı boyatıp harçlık veren devlet adamları.  Pervasızlığın, cehaletin,  insanı hor görmenin, dünyadan kopmuşluğun son noktasıyız diyecekler.












    23 Nisanı es geçmiş işçi çocuklarımız 1 Mayısı da es geçip yağlı elleriyle umut söndürecek. Bu 1 Mayıs da milyonlarca işçinin hakkı yenilecek. Sigortasız işçiliğin önüne geçemeyen bakan: müjde müjde size parizyenden müjde diyecek. Ve hop bir anda kıdem tazminatları gidecek. Ve zavallı işçiler mutluluktan çılgınca alkışlayacak. Ve biz yine şarkılara sığınacağız. 

1 yorum:

  1. Güzel ülkemizin sorunlarını çok güzel anlatan bir yazı olmuş. İşçi hakları adı var kendi yok. İşçiler kendş haklarını korumayı ve sahiplenmeyi kabullenmediği sürecede maalesef bu böyle devam edecektir. Hak verilmez alınır, alınan hakka da sahip çıkılır.

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.