Header Ads


Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun

Petrol şirketi SOCAR Türkiye, #BirlikteyizGüçlüyüz başlığıyla yayınlanan reklam filminde Türk ulusunun  hep beraber ve kardeşçe ne kadar kuvvetli olduğunu tarihi kayıtlara dayanarak anlatılıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel olarak hazırladığı reklam filminde Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu’daki kardeşleriyle omuz omuza bağımsızlık için canları pahasına uğraş veren Azerbaycan halkının özverisine ilgi çekiyor.

Özellikle Azerbeycan'ın kurtuluş savaşımızda ki özverisini çok güzel anlatan bu kutlama reklam filmi hakkında bulduklarımı sizlerle paylaşıyorum. 

Cumhuriyet, düşüncesi hür,anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister.

Azerbaycan'ın Anadolu'da yaşayan kardeşlerine yönelik ilişkisi, Mustafa Kemal Atatürk tarafından da "Azerbaycan'ın sevinci sevincimiz, kederi kederimizdir." biçiminde söylenmiştir.  Dost Azerbaycan'ın bağımsızlık için verdiğimiz kurtuluş savaşımıza katkıları inkar edilemez  gerçektir, 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun doksan altıncı yılına özel hazırlanan reklam filmi ile Türkiye ve Azerbaycan arasındaki can bağı ve dostluğu bir kez daha onurlandırılıyor. Kurtuluş Savaşı’nda Türkiyeli kardeşleriyle omuz omuza savaş veren  Azerbaycan halkının gösterdiği özveriye ilgli çekilen reklam filmi 27 Ekim’den itibaren sinema ile bütün dijital ortamlarda  #BirlikteyizGüçlüyüz başlığıyla yayınlanmaya başladı.

Türk milletinin beraber ve kardeşçe ne kadar güçlü olduğunu tarihi kaynaklara dayanarak anlatan filmde Türkiye ve Azerbaycan için ‘Bir millet, iki devlet’ vurgusu yapıldı. Reklam filmi, Kurtuluş Savaşı’nda Anadolu insanının yardımına koşan, canlarını veren Azerbaycan ulusu ile Türkiye’nin arasındaki kopmaz bağı ortaya çıkardı.

Kutlama Filminin kısa bir özeti:

Azerbaycan,  Türkiye'nin bağımsızlık kurtuluş savaşı için elinde avucunda neyi varsa verdi.
on binlercesi cebindeki 3-5 kuruşu anadolu'ya gönderdi. Binlercesi de kardeşleriyle beraber canını verdi.
Zira biz bir millet, iki devletiz. Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun...



Sakarya Meydan Savaş'ında  Türk askeri güçlerine  hareket emrinin gelişiyle başlayan kutlama reklam filminde, birbirleriyle vedalaşan askerlerin arasında Anadolu’da savaşmaya gelen Azerbaycanlı askerin durumuna dikkat çekiliyor. Filmde savaştan sonra aradan geçen iki yılın sonunda Azerbaycanlı askerle helalleşen Türk askeri, elinde mektup ile Azerbaycan’da bir köy evinin kapısında görülüyor. Kötü haberi alan Azerbaycanlı anne; “vatan sağ olsun” diyor.
Vatan Sağ olsun!

275 OYUNCU OYNADI, AZERBAYCAN VE TÜRKİYE’DE GÖRÜNTÜLER ÇEKİLDİ

Her Azerbaycanlı için Anadolu’nun tek vatan toprağı olarak görüldüğüne ilgi çeken reklam filminde 275 oyuncu yer aldı. Azerbaycan ve Türkiye’de üç günde çekilen filmde bulunan siperlerin kazılması da üç gün sürdü. Filmde kullanılan dönemin giysileri, silahlar, çadırlar ve cephe tamamiyle dönemin koşullarına uygun olarak ortya çıkarıldı. Reklam filminde Azerbaycan Devlet Sanatçısı Rashad Hashimov danışmanlığında tekrar kaydedilen, Ömer Ahunbay;ın müzik direktörlüğünde düzenlenen, şair Abbas Sehhet’in Veten (Vatan) şiiri, ses sanatçısı Memmed Necefov’un sesinden Bayatı Şiraz makamında izleyiciyle buluşturuldu.


Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.