Header Ads


Kosgeb İş Planı Örneği Yeni ve Eski Tıkla İndir(Kosgeb girişimcilik kursu için örnek teşkil edebilecek eski ve yeni formatta ki iş planıdır.)

Güncelleme 11.03.2017

2017 İŞKUR İŞ KURSLARI (KOSGEB GİRİŞİMCİLİK KURSU ile ilgili güncel 2017 ve eski bilgi ve dosyalara kursa katılmış kişilerin tecrübesi ve yorumlarına ulaşabilirsiniz. 

Kosgeb Kredileri Kimler Veriliyor? Kosgeb Kredisi almak için şartlar nelerdir? Kosgeb hibe programına nasıl katılabilirim?


Şimdi öncelikle bu bizim zamanımızda 27 Bin TL olan ama 2017 yılında 50 bine çıkan hibe Programı Kosgeb girişimcilik kursunun amacına bakmak lazım bu girişimcilik kursunun amacı bilinçli girişimciler yaratarak istihdam oluşturmak ve bunun üzerinden ekonomiyi canlandırmak fakat bizler genelde bu girişimcilik kursunun hibe kısmındayız işte bu yüzden kursa başladıktan sonra bu çelişkiler ortaya çıkmakta... Burada ki yazımızda elimizden geldiğince girişimcilik kursunun asıl amacı ve neler yapmanız gerektiğini yazmaya çalışacağız.



elif ergençtürk,iş planı örneği,kosgeb,hibe,uygulamalı girişimcilik kursu,
27 Bin TL hibe Programı için iş palanı rehberi


(Kosgeb Programı için iş palanı rehberi ,gerekli dosyalar yeni ve eski kosgeb iş planları,girişimcilik raporları ve en önemlisi finansal zaman plan tablosu ve diğer bir çok işinize yarayacak dokümanlar)

Yeni Girişimci Desteği


Sizler eğer gerçek anlamda iş kurmayı aklınıza koyduysanız zaten her türlü  bu bizim zamanımızda 27 Bin TL olan ama 2017 yılında 50 bine çıkan hibe desteğini alırsınız. Yeter ki girişimcilik kursundan aldığınız bilgileri harmanlayarak araştırmalarınızı yapın...


Kosgeb Türkiye genelinde abigem, işkur ortaklığı ile girişimcilik kursları düzenlemektedir.
Detaylı bilgileri KOSGEB adresinden alabilirsiniz.

Programın Amacı
Girişimciliğin desteklenmesi
Girişimciliğin yaygınlaştırılması
Başarılı işletmelerin kurulması
Programdan Kimler Yararlanabilir?
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler(31/12/2017’e kadar),
Girişimciler
İşletici Kuruluşlar (İş Geliştirme Merkezi’ni yönetmek üzere kurulan tüzel kişilik)

Programın Kapsamı
Bu program,
A.Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi,
B.Yeni Girişimci Desteği,
C.İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) Desteği
D.İş Planı Ödülünden oluşur.

A) Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlenir.
Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri;
KOSGEB birimleri tarafından düzenlenen,
Ulusal veya uluslararası projeler kapsamında, KOSGEB tarafından yürütülen,
KOSGEB ile işbirliği içerisinde çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen eğitimler,
Üniversiteler tarafından örgün eğitim kapsamında verilen girişimcilik dersleri’dir.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, en az 32 saat süren, genel katılıma açık ve ücretsiz eğitimlerdir.

B) Yeni Girişimci Desteği
Destekten Kimler Yararlanabilir?

Bu destekten Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan ya da İŞGEM’de yer alacak Girişimciler yararlanabilir.

Girişimcinin başvuru tarihi itibariyle son 1 (bir) yıl içerisinde aynı faaliyet konusunda (Güncel NACE-Ekonomik Faaliyet Sınıflamasında yer alan 4’lü koda göre) şahıs işletmesinin bulunmaması gerekmektedir. Ayrıca Girişimcinin tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir işletmede%50’den fazla ortaklığının olmaması gerekmektedir.
Girişimcinin kuracağı işletme, Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde olmalıdır.
Girişimcinin destek sürecinde; başka bir işletme/kurum/kuruluşta SGK hükümlerine tabi olarak çalışmaması gerekmektedir. Ancak İnkübatör’lerde yer alacak öğretim elemanları için bu şart aranmaz.

Kosgeb girişimcilik kursu için örnek teşkil edebilecek eski formatta ki ve yeni formattaki iş planıdır. Bu formatları paylaşmamın sebebi şu an içinde bulunduğum girişimcilik kursunda kosgeb için bu plan biçiminde hazırlanacak diğer işletme planlarına göre doğruya yakın bir örnek olmasındandır. 


Kosgeb için İş planını hazırlayın kişi Elif Ergençtürk'tür.

1978 yılında Burdur’ da doğmuştur. Nazilli İmam Hatip Lisesini bitirmiş, lise son sınıfta evlenmiştir. İlkokul 2.sınıfa giden bir oğlum vardır. Eşi memurdur. Ticari girişimciliğinin yüksek olduğunu düşünmektedir. Boş durmaktan hoşlanmadığı için ev tekstil ürünleri alıp çevresine, eşine, dostuna satmıştır. Bu sayede geniş bir çevre edinmiş ve pazarlama yönünü geliştirmiştir. Ancak son zamanlarda kardeşi ile kendi işlerini kurmaya karar vermişler ve bu iş fikri üzerinde çalışmaya, araştırma yapmaya başlamışlardır.
Kosgeb girişimcilik kursu için örnek teşkil edebilecek
eski formatta ki iş planlaeı

Kosgeb İş Planı Örneği ve Gerekli Dosyalar  TIKLA İndir

Aşağıdaki yazı http://javam.org/kosgeb-girisimci-destek-programi/ Altan Tanrıverdi'den alıntıdır. Benimle aynı tarihlerde bu kursa katılmış ve ellerine sağlık gerekli her bir şeyi tek tek yazmış.


Kasım ayında başvurduğum KOSGEB Girişimci Destek Programı kapsamındaki İşgem Kursu, 17 Aralık itibariyle sona erdi. bu sırada edindiğim bilgileri bu programa başvurmayı planlayanlar ile paylaşmak istiyorum.
1. Destek Kapsamı:
http://www.kosgeb.gov.tr/Pages/UI/Destekler.aspx?ref=8 adresinde detaylarına ulaşabileceğiniz Kosgeb Destek miktarları, 27.000 TL hibe ve 70.000 TL krediyi kapsıyor. Bu 27.000 TL’nin:
5.000 TL’si şirket kurulum sırasında yapacağınız harcamalar ve iş planı hazırlamak için alacaksanız danışmanlık ücretlerini,
10.000 TL’si şirketi kurduktan sonra ofisiniz için harcayacağınız kira dışındaki harcamalarınızı,
12.000 TL’si ise aylık 1000 TL’ye kadar işletme giderlerini kapsıyor. Bunu Kosgeb'den 24 ayda 500-500 kullanabilirsiniz.
70.000 TL kredi desteği, buraya dikkat edin, sadece makine alım vb. sabit ihtiyaçlarınıza yönelik. Yani bu kredi ile personel giderlerini karşılamak, kredi borcu ödemek, başka bir benzer alanda kullanmak mümkün değil.

Eğer başvurunuz onaylanırsa, İş-Kur veya Kosgeb tarafından düzenlenen ve İş Planınızı oluşturmaya yönelik bir kurs almanız gerekecek. 

Kosgeb İş planı Örneği Elif Ergençtürk bir zamanlar en popüler iş planıydı.

2. Kurs Kapsamı
Eğer başvurunuz onaylanırsa, İş Planınızı oluşturmaya yönelik bir kurs almanız gerekecek. İllere göre değişse de bizim kursumuz 6 hafta boyunca, haftada 2 gün, 9:00-16:00 arası sürdü. Kurs günlerinde tamamen diğer işlerinizi iptal etmek zorundasınız. Çünkü 2 gün gelmemeniz durumunda başvurunuz hemen iptal ediliyor ve bunun geri dönüşü olmuyor maalesef.
Uygulamalı Girişimcilik kursu  sırasında girişimcilik, iş planı hazırlama konularında bazen zevkli, bazen sıkıcı bir eğitim alıyorsunuz.Uygulamalı Girişimcilik kursuna katılanlar için  Her gün için Ziraat bankasındaki hesabınıza 15 TL yatırılacak ancak bu kursun sonlarına doğru anca yatmış oluyor.
 Uygulamalı Girişimcilik kursunu  bitirdiğinizde çok uçmadığınız bir iş planı ile reddedilmeniz söz konusu değil.
İş planınızda inovatif bir ürün veya hizmet sunmanız gerekmiyor.
Önemli:  Uygulamalı Girişimcilik kursuna  Başvuru yaparken sigortalı iseniz, başvurunuz reddedilecektir, buna dikkat edin.
3. Yazılmayanlar
Şimdi bu İş-Kur veya Kosgeb tarafından düzenlenen ve İş Planınızı oluşturmaya yönelik Uygulamalı Girişimcilik kursu desteğinin  yazılmayan detaylarına girelim:
Girişimcilik kursu desteğinden faydalanmak için şirketi kurmuş olmanız ve cebinizden para çıkması gerekiyor. Yaptığınız her harcamanın faturalarını düzenli şekilde saklamanız şart.
- Uygulamalı Girişimcilik kursu desteğinden erkekler %60, kadınlar %70 destek alıyor. %60 destek demek, harcadığınız paranın yarısını alabileceğiniz anlamına geliyor, çünkü KDV harici kısmın %60′ı ödeniyor. Örnek ile 100 + %18 KDV ile 118 TL’ye mal olan bir ürün veya hizmetin karşılığında 60 TL yardım alacaksınız.
-  Uygulamalı Girişimcilik kursu desteğinden Şirket kurulum masrafları LTD için 2500-3000 TL civarı olacağından 5.000 TL’lik kısmın yalnızca 1.250-1.500 TL’ye denk gelen kısmını alacaksanız. Yani aslında desteğin 23.500 TL olduğu söylenebilir. Danışmanlık ücreti altında daha çok para alırım diyorsanız, eğer fatura kestirdiğiniz yere KDV ödemesi yapacaksınız bundan zarar edersiniz.



- Uygulamalı Girişimcilik kursu desteğinden Aldığınız her ürünü 3 yıl boyunca satamaz veya başkasına kiralayamazsınız. Ürün ofiste olmak zorunda ancak Co-Location sunucular konusunda sorun çıkmayacağına dair Kosgeb yetkilisinden onay aldık. Bunu yine de bulunduğunuz ilin yetkililerine de sorun.
- Girişimcilik kursu desteğinden Ofis için yapacağınız, tadilat vb. şeyler ile PC gibi makinelerin alımı 10.000 TL’nin kapsamına giriyor, bu konuda bir sıkıntı olmayacaktır.
- İş-Kur veya Kosgeb tarafından düzenlenen ve İş Planınızı oluşturmaya yönelik Uygulamalı Girişimcilik kursu desteğinin 12.000 TL kapsamında personelinizin maaşları ve elektrik, su, telefon vs. harcamalar da girdiğinden bunu 12 ayda bitirmeniz muhtemeldir. Diğerlerinde olduğu gibi bunda da yaptığınız harcamanın %60′ına denk gelen kısmı karşılanacak ve maksimum 1.000 TL olacaktır.
- Uygulamalı Girişimcilik kursu desteğinin 70.000 TL lik krediyi almanız o kadar kolay değil. Teminat mektubuna ihtiyaç duyacaksınız ve yeni bir firma olacağınızı düşünürsek bunu alamayacakmışsınız gibi planlarınızı yapın. Bu kredi cash olarak elinize sunulacak bir kredi değil. Al, git harca demiyorlar. Önce 140.000′e patlayan makinenizi faturalandırıyorsunuz, ondan sonra ödeme yapılıyor. Makinenin parasını ödemeden bu parayı alma yolları var tabi ama iki katı harcama yapmanız gerekeceğini unutmayın. Kredi 2 yıl ödemesiz sonraki 2 yılda da 3 ayda bir ödeme ile 8 taksit. 70.000 TL için 3 ayda bir 8.750 TL’ye denk geliyor. Bu ileride sizi zorlayabilecek bir yük olabilir. Son not olarak bu miktarın hepsini kullanmak zorunda değilsiniz, örneğin 20.000 TL’lik kısmını da kullanabilirsiniz.
İş-Kur veya Kosgeb tarafından düzenlenen ve İş Planınızı oluşturmaya yönelik Uygulamalı Girişimcilik kursu desteğinin bitiminde sertifikanız düzenlenecektir. Bu sertifika düzenleme tarihinden önce kesinlikle şirket kurmayın, yoksa kapsam dışına çıkarsınız.
-  İş Planınızı oluşturmaya yönelik Uygulamalı Girişimcilik kursu desteğinin bitiminde her türlü şirket kurabilirsiniz: Şahıs, LTD, A.Ş.
- İş-Kur veya Kosgeb tarafından düzenlenen ve İş Planınızı oluşturmaya yönelik Uygulamalı Girişimcilik kursu desteğinin  Ödemeleri genelde 2-3 ay sonra alacağınızı unutmayın. Cebinizden 2500-3000 kuruluş işlemleri için, 20.000 TL ofis, makine için bir para çıkacak ve bunun yarısını 2-3 ay sonra geri alabileceksiniz. Paranız yoksa acele etmeyin.
- İş Planınızı oluşturmaya yönelik Uygulamalı Girişimcilik kursu desteğinin bitiminde Sertifika 2 yıl için geçerli. 2 yıl içerisinde şirket kurup başvurmanız gerekiyor.
- İş Planınızı oluşturmaya yönelik Uygulamalı Girişimcilik kursu desteğinin bitiminde Sertifikayı İş-Kur eğitimi ile almışsanız, meslek eğitimlerine katılamıyorsunuz. Sana girişimci olacaksın diye eğitim verdim diyerek geri çeviriyorlar 
- Şirket hisseniz en az %30 olmalı.
- Aynı şirket için iki sertifikalı başvuramıyor.
Aklıma gelenler bunlar, sorularınız olursa yorum olarak ekleyebilirsiniz.

GİRİŞİMCİLİK DESTEK PROGRAMI

Yeni Girişimci Desteği
“Kendi işinin patronu olabilirsin!”
50.000 TL Geri Ödemesi1.100.000 TL Geri ödemeli olmak üzere Girişimcilere toplam 150.000TL destek?

İŞKUR İŞ KURSLARI (KOSGEB GİRİŞİMCİLİK KURSU)  Kosgeb İş Planı Örneği ve Gerekli Dosyalar Tıkla İndir

   

80 yorum:

  1. Bilgiler için teşekkürler, yardımcı oldu. Şu an bu destekden faydalandınızmı? Veya faydalan kimse oldu mu? Takıldığım konularda destek için dönüş yapacağımdan emin olabilirsin.

    YanıtlaSil
  2. şu an için destekten faydalanmak için yazıda belirttiğim gibi işi kurmak gerekiyor,malesef şuan için sermaye sıkıntım olduğu için iş kurma aşamasına geçemedim,bu programın en ilginç ve kosgeb için akıllıca tarafı işletme kurulduktan sonra yapılacak olan iş planı anlayacağınız illaki iş kurulmuş olacak ve bu sertifika programına katılıp bitirmiş olmak lazım.

    YanıtlaSil
  3. Yardımcı olabileceğim bir konu olursa kesinlikle burdayım,mail yoluylada ulaşabilirsiniz.

    YanıtlaSil
  4. kosgeb gibi yaptım taksit taksit cevap yazıyorum adanada kullanacak bir kişi var neden bir kişi diye sorarsanız ilk mezunlardan sadece o başvurduğu için,onunda bir kaç kez iş planı revizyondan geçmiş diye duydum.

    YanıtlaSil
  5. mrh bende basvuru yaptım ama 2 ay sonra dosyamın bazı sayfaları eksık diye geri gönderildi üretim kısmı il ilgili bana yardımcı olbilecek birini arıyorum nasıl yardım edebilirsiniz

    YanıtlaSil
  6. merhaba

    bu konuda endüstriyel mühendisi olan arkadşlardan faydalanmanızı önerebilirim,bu konuda onlar çok fazla bilgiye sahipler,umarım yardımcı olabilmişimdir.

    YanıtlaSil
  7. Öncelikle bu güzel paylaşımın için teşekkür ederim.Aslında destek çok güzel ancak sen paranı harca sonra gel benden al demek bence çok saçma bir yaklaşım.İnsanın cebinde parası olduktan sonra zaten ihtiyaç duymaz ki böyle bir şeye.He tabi sonradan gelecek bir para olması ve geri ödemesiz olması da ayrı bir güzellik ama ilk başta paranın verilmemesi bir çok insanı iten bir durum bence.Hali ile burada destek değil köstek oluyor devletimiz.Bunun uzmanları bunu bu şekilde nasıl düşünemiyor anlamıyorum.Ana babasından desteği olmayan 3 kuruş para ile geçinmeye çalışan hemde üniversite mezunu bir insanın günün birinde aklına hiç yapılmamış süper bir fikir gelecek onda da devlet destek oluyomuş diye duyup gittiği yerde "sen paranı harca sonra gel al benden" denecek.Cidden çıkmaza sürüklüyor insanı ve vazgeçiyor insan.Tıpkı ben gibi
    Her neyse işin veryansın kısmını geçeyimde bir soru sorayım o halde;
    Bu işi aslında cüzi paralar ödeyipte şişik fatura ile yapanlar olduğunu duydum.Devletimiz buna karşı bir önlem almıştır elbet diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeni mezunlara veya mezun olmak üzere olan öğrencilere %100 hibe destekli farklı kurumlardan destekler var, kosgeb eğitimine katılırsanız desteklerinin kobiler için olduğunu görebilirsiniz. Destekler konusunda Tübitak, Kosgeb, Kalkınma Ajansları şeklinde araştırma yaparak bilgi kosgeb ile sınırlı olmadığınızı görebilirsiniz.

      Sil
  8. Değerli yorumlarınız için ben teşekkür ederim kaya bey,tespitleriniz gerçekten çok doğru ve isabetli malesef elinizde sermayeniz yok ise bu kurs çokt akıl karı görünmüyor,sorunuza gelecek olursak bu devirde herşey tanıdıklık ve çiğ süt emmişlikle doğru orantılı olduğu için illaki şişik fatura olayları vardır diye düşünüyorum,bu konuda çözüm benim bildiğim hiçbir devlette ve kurumda olmuyor. Açıklar olduğu sürece değerlendirmek isteyen uyanıklar hep olacaktır.Saygılarımla

    YanıtlaSil
  9. halil safa sağlık (thzbr)4 Eylül 2011 20:04

    ben fabrika kurmak istiyorum ama fabrikadan önce ofis kurucam her şey ofisten yönetilecek yaklaşık 600 bin türk lirasını buluyor girişimcilik desteklerinde büyük meblada destekde var ondan yaralanmak istiyorum bu mümkün mü ? şirket kolelktif şirket olucak annem kurucak kurulurken beni ortak olarak alacak yaşım 17 6 ay var 18 ime girmeme bu problem yaratır mı?

    YanıtlaSil
  10. Halil Bey merhaba, öncelikle bu destekten faydalanmak için açılmış olan kursa kayıtlı olmanız ve bitirip sertifika almanız gerekmekte daha sonra işinizi kurmalısınız ve hazırladığınız raporu ki bu raporu hazırlamyı bu kursta gösteriyorlar)kosgebe sunmalısınız onlarda onayladıktan sonra destek kullanılabiliyor, ama asıl öenmli konu siz fabrika kurmayı düşünüyorsanız ve elinizde bunu karşılayabilecek veya destekleyebilecek sermayeniz varsa bu destek haricinde bulabileceğiniz bir çok destek vardır,ihracatcılar için eximbank,kobiler için kosgeb,yatırım bölgeleri içinde ise devletin kendi destek programları vardır,daha sağlam bilgileri yapacağınız işle ilgili topladığınız ve hazırladığınız belgelerle en yakın kosgeb bürosuna uğrayıp daha detaylı ve ciddi bilgi alabilirsiniz. Not: Hazırlayacağınız ön raporun ciddeyeti bilgi almak istediğiniz kurumu size karşı daha açık ve yardımlaşan bir tutuma sokacaktır haberiniz olsun...
    Başarılar

    YanıtlaSil
  11. halil safa sağlık (thzbr)5 Eylül 2011 01:25

    yardımınız için çok teşekkür ederim de ön raporda ne gibi şeyler bulunması lazım ona göre elimdeki bilgi, araştırma ve dökümanları bir dosya yapıp götüreyim

    YanıtlaSil
  12. Ön raporda bulunması gerekenler başlıca şirketin faaliyet konusu,nerede ve nasıl yapacağın,kaynaklarını nereden bulduğun veya bulacağın,müşteri potansiyeli,rakiplerin durumu,daha önceki tecrübelerin özellikle kuracağın işle ilgili,bilgilerini hazırlarsan sana yetkililer daha iyi yardım vereceklerdir.Burada bulunan elif ergençtürk'ün raparunu incelemeyide ihmal etme kısmen sana yardımcı olacaktır.
    Başarılar

    YanıtlaSil
  13. Mrb Paylaşımınız için çok teşekkürler çok faydalı oldu. Aklıma takılan şey ekte vermiş olduğunuz örnek planı tamamen kursta öğrenip de mi hazırlıyoruz ve hepsini mi? Çünkü bayağı uzun bir rapor olmuş bu bunların hepsine ihtiyaç var mı? Örneğin ben eğlence(spor ağırlıklı paintball,tırmanma duvar gibi)ve kafeterya tarzı birşey açmayı düşünüyorum ne gibi araştırmalar yapmam gerekiyor sonuçta farklı sektörler. Ve açan arkadaşınız varmı bu tarz proje hazırlayan ve kabul olan. Biraz baktım ve genelde bu alanda yapanı henüz bulamadım. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  14. Rica ederim yardımcı olabilmek beni mutlu ediyor. Gelelim sorularınıza birincisi evet kursta öğretiyorlar ama adam akıllı takip etmeniz ve hiçbirşeyden çekinmeden eğitimi veren danışmanlara sorularınızı sormanız gerekmekte aksi halde çok debelenirsiniz ve daha sonra raparu hazırlatmak için para bile ödemek zorunda kalabilirsiniz.Raporda yazılanların %90 nına ihtiyaç var,bir önceki yorumda yazdığım araştırmalrı yapmanız gerekiyor,açan arkadaşlarım yok,ama kabul edilenler var fakat çok sıkı rapor hazırladıklarını söylüyorlar,Bu girişimcilik destek kursunu alanlar ilk etapta paranın hemen verileceğini düşündükleri için kursa katılıyorlar fakat daha sonra işin öyle olmadığını anlayınca kursa katılanların %10 anca işletmelerini açıyorlar bundan dolayı sizin açmak istediğiniz alanda bir çalışma yapan bulmamanız normaldir diye düşünüyorum, ben teşekkür ederim başarılar

    YanıtlaSil
  15. halil safa sağlık (thzbr)6 Eylül 2011 03:45

    ön rapor hazırlamayıpta anlatsak olur mu derdimizi rapor baya yorar.

    YanıtlaSil
  16. Anlatarakta olur ama benim demek istediğim kısım ciddiyetinizi karşı tarafa tam anlatmak çünkü düşündüğünüz iş küçük meblalarla olmayacak bir iş anladığım kadarıyla,birde naçizane bir tavsiyem olacak yorulmadan kazanç çok az kişiye nasip olur onun için mutlaka bu süreçleri hazırlamak gerekiyor zaten ön rapor sadece destek almak istediğiniz kurum için değil sizin işinizinde temel direği gibi düşünmekte fayda var.
    Başarılar

    YanıtlaSil
  17. halil safa sağlık (thzbr)6 Eylül 2011 15:21

    anladım çok teşekkür ederim bana çok yardımcı oldunuz. Raporumu hazırladım 3 saatte baya bir sayfa tuttu ama olsun.

    YanıtlaSil
  18. merhaba. verdiğiniz bilgiler çok değerli. benim sorum şu; acaba sertifikayı alan herkese kredi veriyorlarmı?

    YanıtlaSil
  19. Merhaba,Bu koskeb kredilerinde ön şart sertifikayı almaktır ama malesef sertifikayı aldınız diye size hemen kredi vermiyorlar,sertifikayı alırken öğrendiğiniz bilgilerden oluşan rapor hazırlayıp kosgeb çalışanlarını işinizin ve sizin krediye olumlu olduğunuza ikna etmeniz gerekiyor.Kısaca sertifika tek başına yeterli değil ama o olmaz ise bu destekten yararlanamazsınız.

    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle

    YanıtlaSil
  20. Değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim. Aynı zamanda KOSGEB hakkında kredi hibeleri takip ettiğim bir siteyi de önermek isterim. www.dtajans.com gerçekten hibe ve kredileri izlemek için iyi bir sistem kurmuş. Paylaşmak istedim.

    YanıtlaSil
  21. Değerli yorumlarınız için biz de teşekkür ederiz ve paylaşım için ayrıca teşekkürler.

    YanıtlaSil
  22. EŞSİZ BİR KAYNAK!!!!!

    2010-2011 KOSGEB TARAFINDAN ONAYLANMIŞ 100'LERCE ÖRNEK İŞ PLANI VE PROJE ÖRNEĞİ .KOSGEB GİRİŞİMCİLİK DESTEĞİ DETAYLARI.KOSGEB KOBİ PROJE DETAYLARI, KOSGEB PROJE HAZIRLAMA, GİRİŞİMCİLİK DESTEK BAŞVURUSU, DESTEK BAŞVURU HAZIRLIKLARI, DESTEK SÜRECİ KONUSUNDA HER TÜRLÜ GERÇEK, DOĞRU VE GÜNDEN BİLGİ, GİRİŞİMCİLİK KURS DUYURULARI

    www.girisimciisplanihazirlama.com

    YanıtlaSil
  23. müştak güney19 Ocak 2012 22:31

    biz yemek sektörü üzerine bi girişimde bulunmak istiyoruz.. bunun için gerekenker neler acaba??

    YanıtlaSil
  24. Genel anlamda yapacaklarınız yukarıda yazılanlarla aynı,her yapılacak iş için önemli olan olan hususlar şunlardır:
    Finansal planlar
    (sermaye,özsermaye,maliyet ve kazançlar diye kısaltabiliriz)
    fizibilite çalışmaları(işletmenin yeri konumu,)
    piyasanın durumu(yapmak istediğiniz,yerde ki rakiplerin durumu,müşteri potansiyeli gibi...)
    ve son olarak sizin kararlılığınız.
    Bu tarz çalışmlar için ise çevrenizde bulunan mali müşavirlerden,avukatlardan,işletme okuyan veya mezunlarından yararlanabilirsiniz.
    Umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Başarılar...

    YanıtlaSil
  25. şu yazıları okuduktan sonra şüphelerim doğru çıktı kazın ayağı hiçte öyle değilmiş.ben işletme mezunuyum veeşim maden mühendisi mühendislik ayaklar altında ülkemizde işsiziz.kendi işimizi kurmak istiyoruz tek birikim yok. kosgeb bizi biraz heycanlandırdı böyle hibe veren başka kuruluşlar varmı
    sermayesi 20 bin olan takı dükkanı açmak istiyorum eşimin de ileriye dönük planları var(tabi para kazanırsak)kaya beyin dediği gibi paramız yok eğitimliyiz iş fikirlerimiz var aileden zaten destek yok devletin desteğide ölme eşeğim ölme herkese başarılar

    YanıtlaSil
  26. Aslında bu şekilde başka hibe veren kurumlar var ama hepsi hali hazırda kurulmuş bir işletme ve sağlam bir işletme raporu istiyorlar,bu yüzden sizlerin önceliklle yapacağınız işle ilgili,rapor sürecini yapmanızda fayda görüyorum hem bu sizin için doğru adım atmanızı sağlayacaktır hemde size destek vermesini istediğiniz kuruluşları ikna etmenenizi sağlayacaktır.

    Kosgeb Destekeleri

    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle

    YanıtlaSil
  27. Selamlar, bilgilendirmeler için teşekkürler. Bende iki gün evvel telefon ile randevu aldım, mülakat için arayacaklarını belirttiler. Sorum şu olacak; mülakat için herhangi bir done, veri götürmemize gerek var mı? Telefondaki bayan herhangi bir şey getirmenize şu anda gerek yok dedi, sadece girişimcilik ruhunuzu ölçeceğiz dedi. Tavsiyeleriniz nelerdir, mülakat için? Bir diğer sorum, ben yurtdısında pazarlama masterı yaptım. Şimdide bilgilerimle birlikte alışveriş merkezinde bir satış işi gerçekleştirmek istiyorum. Kuracağım işte reklamcılık, görsellik ve marketing boyutu çok önemli ve epey masraf yapmayı düsünüyorum. Aklımdaki rakam herşey dahil 70-80 bin. Benim ekleyeceğim sermaye ne kadar olmalı sizce?

    YanıtlaSil
  28. Teşekkürler, yazılarınız çok güzel

    YanıtlaSil
  29. Selamlar, yazılarınız için öncelikle teşekkürler. Ben üç gün evvel Kosgeb'den görüşme için randevu aldım. Görüştüğüm kişi beni tekrar arayıp görüşme zamanını bildireceğini soyledi. Mülakat için hazırlıklı gitmelimiyim? Yani herhangi bir plan, evrak v.s. Telefondaki bayan yüz yüze mülakat yapacağımızı, girimcilik ruhumun ölçüleceğini ifade etti. Bir diğer sorum; Kurmak istediğim iş için 70-80 bin civarında sermaye gerekiyor. Alışveriş merkezinde bir stand (kiosk) açmayı düşünüyorum. Reklam giderleri fazla olacaktır. (konsept, broşür, kiosk dizayn, ekipmanlar, promosyonlar v.s) Ne kadar sermayem olmalı kendime ait?

    YanıtlaSil
  30. Şimdi sistem sanırım değişmiş,önceden şirket kurmak gerikiyordu ama anladığım kadarı ile siz şirket kurmamışsınız,eğer randevuyu kosgeb verdiyse size söylenen doğrudur,sizin ciddiyetiniz ölçülecektir ki bu da yapmak istediğiniz işle ilgili ön hazırlıklarınızın tam ayakın olması demektir,sorulara net cevaplar işinizi kolaylaştıracaktır.yok eğer iskur çağırdıysa yine aynı ciddiyeti göstermeniz yeterli olacaktır. kosgeb en son 27 bin liraya kadar destek veriyordu onun için 70-80 binlira için başka programlarına başvurmanız gerekecek,haliyle sizin de en az bir 40 bin lira sermayeniz olması gerekir. Yine de bir mali müşavir ile görüşüp netleştirmenizi tavsiye ederim.

    Umarım kosgeb yardımları hakkıında yardımcı olabilmişimdir.
    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

    YanıtlaSil
  31. Kosgeb Kurslarına Katılabilmek İÇin yapmanız Gerekenler:
    Merhabalar
    Koskeb kurslarına katılmak için,bulunduğunuz bölgede ki işçi bulma kurumundan bilgi alabilirsiniz. yada http://iskur.gov.tr adresinden kayıt olup oradan kurslara bakıp bulunduğunuz bölgede kurs olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
    İlginiz İçin Teşekkürler

    YanıtlaSil
  32. MERHABALAR BEN EMRE ESKİŞEHİRDEN YAZIYORUM ŞEHRİMDE CAM FABRİKASINDA İŞCİ OLARAK CALISIYORUM FAKAT ÜLKEMİZ İŞLİĞİNİ BİLİRSİNİZ EMEĞİMİZİN KARSILIĞI COK AZ BU DURUM İNSANLARI KENDİ İŞLERİNİ YAPMA AZİMİ İÇİNE GİRMEYE YÖNLENDİRİYOR BAKTIM Kİ SON ZAMANLARDA BEN KENDİM İÇİN BİR İŞ KURMA KARARI ALDIM VE BAŞLADIM ARAŞTIRMAYA TANIDIGIM BÜTÜN ESNAF VE ŞİRKET SAHİBİ CERVREME SORULAR SORDUM BU İŞİ SORGULADIM VE SORGULUYORUM BİRDE BENİMLE AYNI FİKİRDE OLAN BİR ARKADAS BANA KATILDI ŞİMDİ BERABER BİR İŞ KURMAK İSTİYORUZ TÜKETİM SEKTÖRÜ ÜZERİNE ŞİMDİ SİZDEN RİCAM BANA DEVLETİMİZİN GİRİŞİMCİ NİTELİĞİNDEKİ VATANDAŞLARA SAGLADIGI VE SAGLAYACAGI İMKANLAR NELERDİR BU ARADA DEVLETİMİZ KENDİ KAMU İSTİHDAM BOŞLUĞUNU YARATMAK İÇİN GİRİŞİMCİ SAHSİYETLERE ÖN AYAAK OLUYORMUS DİYE DUYUYORUM SÜREKLİ ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM BİRAZ UZUN AMA KUSURA BAKMAYIN :)

    YanıtlaSil
  33. Merhaba Emre Bey yorumunuz için teşekkürler,söylediğiniz durumlar bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için çok geçerli bir tespit. Bu yüzden emeğinizin karşılığını almanız biraz zorlaşıyor bu durumda eğer girişimcilik ruhunuz varsa bu tür araştırmlara girmeniz çok doğru olmuş, ama en başından bu yana dediğimiz gibi araştırmalrınızı en iyi şekilde yapmanız gerekmektedir,Ticaretin mantığı unutmayın batmak değildir aksine yapılan işten kar elde etmek üzerine kurulur. Bunun içinde yukarıda yazdıklarımız ve yorumlara verilen cevaplarda göreceğiniz gibi baştan savma hiçbirşey yapmamaktır. Desteklere gelince bu konuda sizlere en iyi yardımcı olacak kurumların başında kosgeb büraları gelmekte bulunduğunuz bölgede kikosgeb bürolarına gidip yaptığınız veya yapacak olduğunuz iş ile ilgli araştırmalrınızı,çalışmalarınız sunar iseniz sizlerin ciddiyeti karşısında mutlaka yardımcı olacaklardır. Oradan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

    Kosgeb Hibeleri, Girişimcilik Kursu ve İş Planı ile ilgili Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle

    YanıtlaSil
  34. Merhaba Emre Bey yorumunuz için teşekkürler,söylediğiniz durumlar bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için çok geçerli bir tespit. Bu yüzden emeğinizin karşılığını almanız biraz zorlaşıyor bu durumda eğer girişimcilik ruhunuz varsa bu tür araştırmlara girmeniz çok doğru olmuş, ama en başından bu yana dediğimiz gibi araştırmalrınızı en iyi şekilde yapmanız gerekmektedir,Ticaretin mantığı unutmayın batmak değildir aksine yapılan işten kar elde etmek üzerine kurulur. Bunun içinde yukarıda yazdıklarımız ve yorumlara verilen cevaplarda göreceğiniz gibi baştan savma hiçbirşey yapmamaktır. Desteklere gelince bu konuda sizlere en iyi yardımcı olacak kurumların başında kosgeb büraları gelmekte bulunduğunuz bölgede kikosgeb bürolarına gidip yaptığınız veya yapacak olduğunuz iş ile ilgli araştırmalrınızı,çalışmalarınız sunar iseniz sizlerin ciddiyeti karşısında mutlaka yardımcı olacaklardır. Oradan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

    Kosgeb Hibeleri, Girişimcilik Kursu ve İş Planı ile ilgili Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle

    YanıtlaSil
  35. Merhaba Emre Bey yorumunuz için teşekkürler,söylediğiniz durumlar bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için çok geçerli bir tespit. Bu yüzden emeğinizin karşılığını almanız biraz zorlaşıyor bu durumda eğer girişimcilik ruhunuz varsa bu tür araştırmlara girmeniz çok doğru olmuş, ama en başından bu yana dediğimiz gibi araştırmalrınızı en iyi şekilde yapmanız gerekmektedir,Ticaretin mantığı unutmayın batmak değildir aksine yapılan işten kar elde etmek üzerine kurulur. Bunun içinde yukarıda yazdıklarımız ve yorumlara verilen cevaplarda göreceğiniz gibi baştan savma hiçbirşey yapmamaktır. Desteklere gelince bu konuda sizlere en iyi yardımcı olacak kurumların başında kosgeb büraları gelmekte bulunduğunuz bölgede kikosgeb bürolarına gidip yaptığınız veya yapacak olduğunuz iş ile ilgli araştırmalrınızı,çalışmalarınız sunar iseniz sizlerin ciddiyeti karşısında mutlaka yardımcı olacaklardır. Oradan sonra gerisi çorap söküğü gibi gelecektir.

    Kosgeb Hibeleri, Girişimcilik Kursu ve İş Planı ile ilgili Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle

    YanıtlaSil
  36. Merhabalar. Öncelikle belirtmeliyim ki paylaşımınız, kur ile ilgili aklımdaki tüm sorulara cevap oldu. Bunun için size çok teşekkür ederim. Kursdan alamadığım cevapları sizden aldım.
    Bendeniz şu anda bir üniversitede devam etmekte olan İŞKUR destekli KOSGEP'in Uygulamalı Girişimcilik Kursuna devam etmekteyim. İş fikrim inovasyon değil, ancak pazar durumu oldukça müsahit olduğundan fırsat niteliği taşıyor. Yeterli miktarda sermayem de var. Ancak gel gelelim bu "İş Planı" hazırlamam konusunda büyük sıkıntı yaşıyorum. Çünkü ismini vermek istemediğim kurs hocamız x bir kurumdan emekli olan, tamamen iyi niyetli olmasına karşın bu işi zerre kadar bilmediğinden, eğitimlerimiz muhhabet etmek ve hayat hikayeleri dinlemekten öteye gidememiş durumda. Bu sebepten ötürü ben bu iş planını hazırlama hususunda hiç bilgi sahibi değilim.
    Eğer lütfederseniz size bir sorum olacak. Ben bu iş planını yaklaşık 1 haftadır hazırlamaya başladım. Hazırlarken de iş planı örneklerine ve internette yayınlanan iş planı hazırlama klavuzları yardımlarına bakmaktayım. Ancak aklımın bir tarafında hep şu soru var. Bir kişinin anlattıkları, karşıdakinin anlayabildiği kadardır. Yani ben ne kadar bu planı iyi hazırladığımı zannetsem de acaba bu plandan KOSGEP yetkilileri ne kadar tatmin olacaktır? Bu sebeple acaba bu işleri yapan danışman firmalara mı yaptırsam, yoksa araştırmalara devam ederek kendim mi planımı tamamlasam? Bu soruma cevap verebilir misiniz? Şimdiden çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  37. Bu güzel yorum için ben teşekkür ederim,kurs hocanızın eksikliği adına üzüldüm ama şuna da inanın kosgeb sizin işinizi kolaylaştırmaktır,siz araştırmalrınızı yaptığınıza inanıyorsanız onalra sunmakla kaybedeceğiniz birşey yok aksine onlar sizi eksiğiniz var ise yönlendirecektir benim tavsiyem ilk olarak sizin araştırmalrınızla başvuruyu yapmanızdır,uzman desteği her zaman iyidir,ama ilk etapta siz tek başına da bu işi yapabilirsiniz. Revizyon dedikleri yeniden gözden geçirme verirlerse takıldığınız yerde uzmana başvurur böylelikle bütün insiyatifi ona bırakmamış olur beraber bu işin üstesinden gelirsinizi. Son olarak uzman ile yapılan iş planlarının da ilk etapta geri döndüğüne şahit olmuşluğum vardır. Bu yüzden siz yaptığınız işe güvenin gerisi çok rahat yoluna girer.
    Kosgeb girişimcilik kursu ve iş planı hakkında düşünmek ve paylaşmak dileğiyle...

    YanıtlaSil
  38. Kesinlikle devam edin derim,çünkü hayatın size ne getireceğini bilemezsiniz. Sertifikayı almadan bırakmayın. Son olarak zorluklara katlanmadan ticarette kar çok zordur. Uzakdoğu döğüş filmlerinde hani sensei çekirgesine der ya "güç senin içinde" bende aynısını size diyorum ne olursa olsun siz yapmak isterseniz yaparsınız. Girşimcilik kurslarında beklentilerinizi biraz düşürürseniz aslında işleirnde o kadar zor olmadığını göreceksiniz.
    Son oalrak tekrarlıyorum, Siz bunu gerçekten isitiyorsanız ,kesinlikle yaparsınız ve başarırsınız. İstediğinizi zannedip,yaptığınızı da sanarsanız işte o zaman sıkıntı peşinizi bırakmaz.
    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle..

    YanıtlaSil
  39. kolay gelsin ii çalışmalar ben trabzondan yazıyorum konu beinm değil eğitime yolladığım yiğenlerimle alakalı. benim şirketim var temizlik hizmeti sektörü üzerine. yiğenlerimi yolladım kursa (4 kişi) ve hepsi sertifikalarını aldı.oto yıkama , halı yıkama, çamaşır yıkama ve diğeride temizlik hizmeti olarak iş kurcak ve benim şirketimdeki malzemeleri aktarcaz onalrın şirketine. (arkadaşlara tavsiyem önce sertifika sonra iş kurun şahıs şirketi ve muhakkak kosgebin desteklediği eğitimi veren kişiler danışman şirket aynı zamanda onlara dosya hazırlatın kendiniz hazırlamayın yorulursunuz ve kurula en fazla 2 kere girebilirsiniz. zaten danışmana verdiğinizin %70 ini geri alıyosunuz. kesinlikle aldığınız malzemelerin faturalarını kosgeb kurulundan sonra alın ayrıca.) biz şöle yapmayı düşünüyoruz olurmu acaba
    benim şirketimdeki malzemeleri yiğenlerime aktarcam kendi şirketimden fatura etcem ve kendi hesabıma onların adına yatırcam sorun olurmu. ayrıca birbirlerinin şirketinde sigortalı göstercem maaş desteği alabilirmiyim. saygılar.

    YanıtlaSil
  40. Yorumunuz için teşekkürler.
    Benim zamanım da kurs hocamız bize şunu söylemişti,eş dost ve akrabanın şirketine ortak da olamıyormuşuz onların mallarınıda alamıyormuşuz,bu yüzden bu konuyu sizin dolaysız bir şekilde kosgeb ile görüşmeniz gerekmekte ve onlara sormalısınız belki sizin durumunuz farklıdır.
    Yoksa onun haricinde faturalı olan malların faturasını ibraz ediyorsunuz ve onun parası sizin hesabınıza değil malı aldığınız kişinin hesabına yatıyor yani kosgeb aslında size hiçbir şekilde elden para vermiyor.
    İşte bu yüzden malı alacağınız yer ile önceden bu durumu konuşarak mal almaya dikkat ediniz.

    Diğer taraftan çalışan olarak görünmenizde bize söylendiği kadar sıkıntı yok,siz maaşlıve sigortalı çalışan olarak bulunabilirsiniz bu konuda bize bir sıkıntı olacağı söylenmedi. Yine net bir bilgiyi almak için sgk ile görüşmenizde fayda vardır. Sonuçta bende kursiyerdim bu konular üzerinde net bilgi sahibi değilim. Sizleri yönlendirme açısından yardımcı olmaya çalışıyorum ve bu tür konularda en son bu işin uzmanlarıyla görüşmeden,son çıkan kanunlara bakmadan yapmayın derim.

    Düşünmek ve Paylşmak Dileğiyle

    YanıtlaSil
  41. • KOSGEB Girişimcilik Desteği hakkında ;
    -Destek alan sektörler nelerdir
    -Girişimcilik desteği şartarı
    -Girişimcilik desteği süreci nedir
    -Girişimcilik desteği ne kadardır
    -Hangi iş fikirleri destek alır
    -Örnek girişimci iş planları
    -Destel almış iş planı örnekleri
    -Başarılı bir iş planı nasıl hazırlanır
    -Girişimcilik eğitimlerine nasıl karılabilirim
    vb KOSGEB destekleri ve desteği için
    www.isplaniornekleri.com

    YanıtlaSil
  42. Merhaba
    Benim merak ettiğim sorular şunlar;

    - Para hesabımızamı yatıyor yoksa nedir? Ve ne zaman bir sürede gerçekleşiyor bu işlem ?

    - Bu hibe desteğini alan başka kredilerde alabiliyor mu ?

    Cevaplarsanız çok memnun olurum.
    Saygılar ...

    YanıtlaSil
  43. Merhaba
    Benim merak ettiğim sorular şunlar;

    - Para hesabımızamı yatıyor yoksa nedir? Ve ne zaman bir sürede gerçekleşiyor bu işlem ?

    - Bu hibe desteğini alan başka kredilerde alabiliyor mu ?

    Cevaplarsanız çok memnun olurum.
    Saygılar ...

    YanıtlaSil
  44. aldığınız mallarda ve hizmetlerde faturayı kim kesmiş ise onun hesabına yatar,kuruluş işlemleri ile ilgili harcamlar sizin hesabınıza ki o çok büyük mebla değil.Kredi onayınız verildiğinde bir kaç gün içinde hesaplara yatmaya başlar... Başka kredilerden de faydalanabilirsiniz.

    Aslında yukarıda bütün merak ettiğiniz soruların cevapları var...

    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

    YanıtlaSil
  45. Aldığınız mallarda ve hizmetlerde faturayı kim kesmiş ise onun hesabına yatar diyorsunuz da ben telefon açtım dediler ki hesabınıza yatar. Ve bizden orjinal fatura istemiyorlar dikkatinizi çekerim ...

    YanıtlaSil
  46. Katıldığım kurs zamanın da şartlar bu şekildeydi. Size verilen bilgi daha güncel olduğu için sizin ki geçerlidir. Zaten en başta dediğim gibi ben başımdan geçenler üzerine bilgi veriyorum asıl teyit edilecek kurum illaki kosgeb dir...

    Paylaşımınız için çok teşekkürler...

    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

    YanıtlaSil
  47. Yardımlarınız ve böylesine güzel,faydalı,yardımcı bir blog açtığınız için ben teşekkür ederim :)
    Saygı Sevgilerle ...

    YanıtlaSil
  48. bilgiler için teşekkürler fakat ben bu plan ve projeyi nasıl hazırlayacağı mı bilmiyorum neler gerekiyor hiç bir bilgim yok bunun hakkında bana bir bilgi verir misiniz rica etsem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba yukarıda yazdıkalrım ve yorumlarda gereken bütün bilgilere ulaşabilirsiniz.
      Teşekkürler
      Okumak Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
    2. Merhaba ben kosgeble ilgili bir şeyi ögrenmek istiyorum benim sermayem ama yok iş planım var iş kurmak için burdan sermaye alıp sonradanda bu kuruma ödemek istiyorum bu mümkün mü acaba ?

      Sil
    3. Net bir bilgi veremeyeceğim ama benim kurs dönemimde böyle bir uygulama yoktu çünkü işi kurmadan para alamıyordunuz. En güzel cevabı bulunduğunuz bölgenin kosgeblerden alabilirsiniz. Başarılar
      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  49. Çok değerli girişimci arkadaşlar;

    BSM İş Geliştirme Merkezi olarak Ankara merkezli danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunan kuruluşuz. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri konusunda uzun yıllardır uzmanlarımız eğitimler sunmakta ve başarılı projeler geliştirmektedir. Bildiğiniz üzere KOSGEB İş Planı Hazırlıkları için danışmanlık desteğini kaldırdı. Bu nedenle projeniz onaylandıktan sonra danışmanlık bedelini KOSGEB'den destek olarak alamıyoruz. Uygun fiyatlar ile firmamızdan profesyonel destek alabilir, işletmenizin kurulumundan, belli bir aşamaya gelinceye kadar da ücretsiz danışmanlık hizmetinden yararlanabilirsiniz. Bunun yanı sıra, Avrupa Birliği hibe ve kredi imkanları, Kalkınma Ajanslarına ve TÜBİTAK Arge desteklerine başvuru yapabilmeniz için proje fikir geliştirme aşamasından finansman bulunmasına kadar tüm işlemleri farklı dallarda kendini yetiştirmiş mühendislik ve işletme mezunu ekibimiz ile sizlere sağlıyoruz. Referanslarımıza ve detaylı bilgilerimize ulaşmak için lütfen www.bsmbsm.com web sitemizi ziyaret ediniz. Hayallerinizi ötelemeden doğru ekip ile kısa zamanda hedeflerinize ulaşın.

    Herkese saygılar.

    BSM Ekibi

    YanıtlaSil
  50. Bu kadar faydalı bir blog açtığınız için gerçekten çok teşekkür ediyorum.Gerçekten çok faydalı yazılarınız bulunmakta..

    YanıtlaSil
  51. Merhabalar. Öncelikle gerçekten çok faydalı bir blog olmuş teşekkürler. Ben üniversiteden bu yıl mezun oldum. Uygulamalı girişimcilik eğitimi için 1 ay önce Kütahya KOSGEBe uğrayıp form bıraktım ve onlar da temmuzda kurs olabilir tam net bir şey söyleyemiyoruz biz sizi arayacağız demişlerdi, bekledim bir haber çıkmadı. Temmuz başında arayıp sordum, bizim eğitimimiz geç olacak fakat Kütahya TÜMSİAD ile işbirliği yaptık onlar bizden önce kurs düzenleyecekler siz oraya başvurun dediler. 2 gün önce de oraya başvuru yaptım 1 hafta içinde ararız dediler. Benim sermayem hazır ve işin ilginç tarafı tam da benim istediğim tarzda her şeyi hali hazırda olan devren satılık bir iş yeri buldum bugün. İşyerinin sahibi devretmek için 2 hafta gibi bir süre tanıyor ama eğitimlerle ilgili bir haber çıkmadı. Sertifikayı almadan şirketi kurmayın demişsiniz. Bir tanıdık, eğitimler devam ederken bile kursan olur diye biliyorum dedi. Bu ne kadar doğru acaba? Benim nasıl bir yol izlemem gerekli? Bir bilginiz varsa eğer yardımcı olursanız çok sevinirim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım yanlış anlaşılmışım,eğer bütün şartlarınız uygun ise zaten hiç durmayın işinizi kurun. Benim anlatmak istediğim hibeye bel bağlayan sermayesi olmayan kişiler için sizin sermayeniz var kafanızda bir iş planı var o zaman kurs açılırsa sizin için fazladan bir yardım gibi olur. Ama sizde bu kursun verdiği hibeye bel bağlarsanız zaten bende derim ki o zaman sakın sermayesiz bir işe girmeyin çünkü bize kursta gizliden gizliye öğretilen aslında sermayenin ne kadar güçlü olduğuydu...

      Son olarak ben kosgeb girişimcilik kursunu bitireli 2 yıl oldu bu yüzden bilgilerim çok güncel olmayabilir. Detaylı bilgileri kosgeb bürolarından alırsanız sizin için daha yararlı olacaktır.

      Sil
  52. yorumlar çok yardımcı olmus tesekkrler öncelikle. elinizde eğer varsa daha önce sunulup kabul edilmiş bir proğram proje örneği paylaşırsanız sevinirim..

    YanıtlaSil
  53. Yorum için teşekkürler fakat elimde böyle bir projeyi yok. bu konuda size yardımcı olamadığım için özür dilerim.
    Düşünmek ve paylaşmak dileğiyle

    YanıtlaSil
  54. çok teşekkür ederim. peki başvuru formunda dikkat etmem gereken neler var yardımcı olablir mısınz?

    YanıtlaSil
  55. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başvuru hakkında dikkat etmeniz gerekenler aslında yukarıda yazıyor tekrar olsun diye tek şey yazayım sizin ciddiyetiniz önemli bunun içinde raporunuz düzenli olmalı başarılar

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  56. slm arkadaşlar ben turgut tosun kosgep iş planları yapıyorum yüzde yüz kurul geçişli ve sistemi çok iyi biliyorum ben danışmanım 0542 779 96 91

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turgut bey yorum ve destekleriniz için teşekkürler,küçük ipuçları paylaşırsanız sevinirim.

      Düşünmek ve paylaşmak dileğiyle...

      Sil
  57. kosgeb son dönemde çok büyük işler yapıyor doğrusu geri ödemesiz krediler girişimcilerin yüzünü güldürüyor

    YanıtlaSil
  58. parayı yatırıp daha sonra alma meselesine kafam takıldı..bu kursları işsizlere vermiyolarmı...işsizde para ne arar DALGA GEÇMEK İİÇİNMİ YAPIYORLAR??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşsizlere veriyorlar ama sermayesi olan, bunuda aslında girerken belirtiyorlar, yani bu kurs sermayesi olupta cesareti olmayanları destekleme amaçlı ama bizim beklentilerimiz farklı olduğu için bizler bu kurslardan malesef yeterli şekilde faydalanamıyoruz.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  59. Eğitimler büyük şehirlerde zorlaştı ve test yaparak alıyorlar 25 soruluk.İnternette sorular ve cevapları var.Benim sormak istediğim şey hala kurmak zorundamıyız şirketi veya dükkanımızı.Başka türlü kredi alamıyormuyuz?

    YanıtlaSil
  60. Son gelişmelerden haberim yok, bu konuda en güncel bilgiyi kosgeblerden alabilirsiniz.

    Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

    YanıtlaSil
  61. selam arkadaşlar bende şuan issizim. ve bıraz bırıkımlerım var bunlarla ankarada bir kafe açmak istiyorum . belkı iki ortak da açabılırım. bende bu kosgeb kurslarına katılmak istiyorum ama suan amsyada ikamet edıyorum bu kursa ankaradanmı amasyadamı katılmam gerek ayrıca devren kafe alırsam gene bu hibelerden yararlana bılırmıyım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Kayıtlı olduğunuz işkurun bulunduğu bölgeden katılmak zorundasınız. Devren aldığınızda da faydalabanbilirsiniz iki şartlı olarak birincisi kursu başarı ile bitirmek ikinicisi ise kosgebe sunacağınız iş planının kabul edilmesidir.
      Detayları işçi bulma kurumundan alabilirsiniz.

      Sil
  62. Öncelikle eşsiz bilgileriniz,paylaşımınız için teşekkürler,
    Ben mersindenyaşıyorum fakat bodrumda bir iş kurmayı planlıyorum,bodrumdaki(muğla)da ki kosgeb şubesinemi başvuru yapmam gerekiyor ve o ildemi kursa gitmeliyim,teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorum için teşekkürler. En son bıraktığımda kurs için kayıtlı olduğunuz işkur bölgesi zorunlu idi ama sertifikayı aldığınızda ise nerede iş yerinizi açtıysanız oranın kosgebine başvurmanız gerekiyordu. Detaylı ve güncel bilgi için işkur ver kosgeb aranabilir.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  63. ben elli yaşında emekli aşçıyım kosgeb ten girişimci kıredisi alabilirmiyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En yakın kosgeb'e başvurabilir cevabı net alabilirsiniz.
      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle....

      Sil
  64. hotfile kapandığı için linkler uçmuş. linkleri yenilerseniz. şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu durum benimde canımı sıkmakta eski dosyalarıma ulaşmaya çalışıyorum bulduğum anda yenilemelerini yapacağım.
      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  65. Öncelikle bu güzel paylaşımın için teşekkür ederim.Kosgeb'den 24 ayda 500-500 kullanabiliriz bu cok iyi.
    www.sistemhibetesvik.com

    YanıtlaSil
  66. Girişimci vizyona sahip işletmecilerimiz için verilen destekler günden güne artmaktadır. İşletmecilerimizin hayallerini gerçekleştirebilmeleri için ihtiyaç duydukları profesyonel desteği sağlayarak devlet politikaları kapsamında kendilerine sağlanan desteklerle, gerek işletmelerini kurarken gerekse büyürken Kobilerimizin başarı hikâyelerine imza atmalarına katkıda bulunmanın sevincini yaşıyoruz.
    www.sistemhibetesvik.com

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.