Header Ads


Yüksek Telefon ve İnternet Faturalarına Son

 Telefon Faturalarınız Artık Sizi Şok Etmeyecek

Kamuoyu Görüşü Almaya Yönelik Dökümanlar

Başlık güzel,demek ki bizlerinde görüşü alınıyormuş ve ona göre hazırlanacak yasalar,uygulamalar çıkmaktaymış, BTk bununla ilgili bu tarz bir uygulama başlatmış tüketicileri ilgilendirecek birçok konuda bu tarz uygulamalrı varmış en son olarak ta 4 kasıma kadar görüş bildirelebilcek  FATURA ÜST SINIRI UYGULAMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR adlı bir usul ve esas hazırlamaya çalışıyor yaklaşık üç sayfa ve amaç kullandığımız internet,telefon ve benzeri iletişim hizmetlerinde birçoğumuzun başına gelen şok faturuları engelleme çalışması,bunun içinde bizlerden de bu esasları belirlemek için görüşlerimizin bildirilmesi isteniyor.

 Yukarıda dediğimiz gibi bu Usul ve Esasların amacı, abonelerin faturalarına üst sınır getirebilmesine ilişkin usul ve esasları belirlemektir.Yani bundan sonra farkına varmadığınızdan dolayı başınıza gelinebilecek olan yüksek meblalı faturlardan korunma yöntemi.

FATURA ÜST SINIRI UYGULAMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR başlıca ana maddeleri.

Fatura üst sınırın belirlenmesi: Abone tarafından aylık kullanımların kontrolünün sağlanması amacıyla asgari olarak, 1. Kademe 30 TL 2. Kademe 50 TL 3. Kademe 75 TL 4. Kademe 100 TL
kademelerinden biri veya bu kademeler dışında işletmeci tarafından uygun görülen ve abonelere sunulan seçenekler arasından tercih yapılarak fatura üst sınırı belirleyebilmesi.

Kamuoyu Görüşü Almaya Yönelik Dökümanlar BTK


Hizmetin sunumu: Abone tarafından tercih edilen fatura üst sınırının %80’ine ve %100’üne ulaşılması durumunda mobil telefon işletmecileri abonelerini kısa mesaj yöntemi ile Türk Telekomünikasyon AŞ ve internet servis sağlayıcıları ise kısa mesaj ve/veya aboneye daha kolay ulaşabilecek diğer etkin yöntemler aracılığı ile bilgilendirilmesi. Bu bilgilendirmede ise: Yapılan bilgilendirmede abone, aşağıdaki hususlarda talebi olmaksızın bilgilendirilir,
a) Bilginin güncelliği,
b) Fatura üst sınırı uygulaması kapsamındaki hizmetler,
c) Ulaşılan fatura üst sınırı değeri,
ç) Fatura üst sınırına ulaşıldığında hizmet kullanımına devam edilmesi
halinde ücretli kullanımların faturaya yansıtılacağı.
Gerçek zamanlı ücretlendirme: Gerçek zamanlı ücretlendirmeye geçiş sonrasında, fatura üst sınırına ulaşılması halinde hizmetin kısıtlanması esas olup abonenin onay vermesi halinde hizmet sunumuna devam edilmesi.
Bu şekilde kısaca özetlediğim bu bilgilere detaylı olarak BTK nın Resmi sitesi http://www.tk.gov.tr/kamuoyu_gorusleri/kog.php?ID=38
ulaşabilirsiniz. Sizinde fikriniz varsa görüş formuna düşüncelerini yazarak bildirimde bulunabilirsiniz.

Düşünmek vePaylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.