Header Ads


1 SAAT KARANLIK, MİLYONLARCA SAAT AYDINLIK

5 yıl önce başlamış bir hareket, bugün dikkatimi çekiyor aklın yolu birdir hikayelerine örnek bir adım. Ben aslında hep uç noktaları düşünerek hareket ettiğim için bana bir gün aslında yetmiyor yılın 365 gününün 1 saatini  bu tür etkinliklere ayırsa insanlar çok yararlı işlere imza atabilirler. Neyse acele etmeme gerek yok bunu yapan insanoğlu yavaş yavaş o seviyeye de gelir hatta gün gelir 1 saati ayırmaya bile gerek kalmaz. Kampanyaya katılmak için Tıklayın


31 Mart 2012 tarihinde yani bugün hava kararmaya başladığın dan itibaren İstanbul merkez alındığında 20:30-21:30 arası ışıklar 1 saatliğine küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacı ile kapatılacak,o sırada kullanmak zorunda olmadığınız başka elektrikli eşyalarınız var ise onlarıda kapatabilirsiniz bu da sizlerin ayrıca katkısı olacaktır ama şuan ki hedef ışıkları kapatmak. Gün geçtikçe Dünya üzerinde katılım sayısı artmakta,Sembolik bir kampanyayla başlayan hareketin kısa sürede tüm dünyaya yayıldığını belirten WWF TÜRKİYE BAŞKANI Baştak, ''Kampanyanın ilk senesinde 2 milyondan fazla bireyin Dünya Saati'ne katılması büyük bir başarıydı. Her sene yeni bir rekora imza atan Dünya Saati'ne, geçen yıl 135 ülkeden binlerce şehir, 100 milyonun üzerinde hane ve 1500'den fazla sembolik yapı, ışıklarını kapatarak destek verdiğini" belirtmiş. 31 Mart Dünya Saati kampanyasının altıncısına başlanacağını açıklayan Baştak, ''Türkiye de ve Dünya da yaşayan herkesi, iklim değişikliğiyle mücadelenin ötesine geçerek 'yaşayan bir dünya' için bir saatin ötesinde, sürdürülebilir bir gelecek için neler yapabileceklerini, neleri değiştirebileceklerini düşünmeye davet ediyoruz. Her yıl daha fazla ülkeyi, kurumu, insanı, sembolik yapıyı bu güç birliğine katan Dünya Saati, küresel iklim değişikliği başta olmak üzere, çevre sorunlarına dikkat çekmeyi ve yaşam tarzımızda değişim ve dönüşüm yaratmayı amaçlıyor'' diye açıklamalar da bulunmuş.http://www.cumhuriyet.com.tr/?hn=324618

Bu yıl kampanaya birçok devlet kurumu ile özel kuruluşlar destek olmakta bunlardan bazıları Sabancı holding,zorlu holding,arçelik,iş bankası,deniz bank gibi büyük kuruluşlardır.Genel liste için http://dunyasaati.wwf.org.tr/kimler-katiliyor.html

Dolmabahçe Sarayı Işıklarını Kapatıyor Dolmabahçe Sarayı Dünya Saati sembolleri arasına katıldı.

Dünyanın en önemli mimari yapıları arasında yer alan Ayasofya Dünya Saati için ışıklarını ilk kez kapatacak. 

Küçüksu Kasrı'nın ışıkları iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekmek için kapanıyor.

Boğaziçi Köprüsü Dünya Saati için 3. Kez Işıklarını Kapatacak, Bu sene Boğaziçi Köprüsü’nün yanı sıra Fatih Sultan Mehmet Köprüsü de Dünya Saati’nin Asya’dan Avrupa’ya geçişini simgeleyecek.

Yeni Sembol, Beylerbeyi Sarayı Dünya Saati için ışıklarını ilk kez kapatıyor.
Birimiz Hepimiz, Hepimiz Gezegenimiz İçin!

Kampanyadaki yerini aldın, şimdi sıra arkadaşlarını kampanyaya davet etmeye geldi. Olabildiğince fazla kişiyle kampanyayı paylaşarak desteğini arttırabilirsin.
Fotoğrafçıların Dikkatine!
31 Mart Gecesi bu tarihi ana tanıklık etmek ve bu anı belgelemek isterseniz tugur@wwf.org.tr adresine mail atabilirsiniz.
İzmir Karşıyakalı’lar Gezegenimiz İçin “Biz de Varız!” dedi.
Karşıyaka Belediyesi’de kampanya katılım formunu doldurarak ışıklarını kapatacağını belirtti.
WWF Türkiye olarak ise sadece karanlık ortamda belirecek bir websayfası dizanıyla bizlere bir süpriz yapma hazırlığında akşam 20:30 ila 21:30 arası bizleri http://dunyasaati.wwf.org.tr/earthhour.html adresine bekliyor. Şimdiden girip kampanyaya katılacağınızıda bu adresten bildirebilirsiniz.
http://dunyasaati.wwf.org.tr/earthhour.html








Son olarak güzel bir video çalışmasıda hazırlanmış hem dünya geneli hemde Türkiye için...





Kampanyaya katılmak için Tıklayın

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.