Header Ads


DOKUNMAK NEDEN ÖNEMLİDİR?



Aklıma takılan bir soru vardı, binlercesinin içinde, belkide en önemsizi belkide herşeyden önemlisiydi. 
İnsanların dünyada ki beğendikleri ünlü, kutsal,bilge insanlara neden takıntılı bir şekilde bağlandıkları ve onları gördüklerinde çılgınca bir şekilde onlara dokunmak istemelerinin nedeni neydi? 

Üniversitedeyken aldığımız bir derste rölik ve röliker kavramları işleniyordu. Hırıstiyanlar için kutsal sayılan ölmüş kişilerin bedenlerinden veya kıyafetlerinden  oluşan parçalara veya tümüne rölik denirmiş bu parçalara dokunmuş ve değdirilmişler de röliker olarak adlandırılmış ve şifa dağıttığına inanılırmış. Büyük ticaret metaları haline bile gelmiş zamanında ve zamanımızda.
Sorunun cevabı tekrar incili okurken karşıma çıktı, Matta yorumunda o kadar çok dokunma ve sonrasında iyleşme ile ilgili paragraflar var ki o zaman tamam diyorsunuz bunca yıldır öğretilen buydu zaten ve bir şekilde duyanların genlerine kadar işlemiş bir umut olmuştu dokunuş, hastalıklarından, zayıflıklarından kurtaracak. Binlerce yıldır süren bir gelenek aslında, ama en yoğun şekilde bütün dünyaya yayılması bu öğretilerin yanlış yorumlanmasından sonra gerçekleşmiş. Sonra da bu zayıflıklardan çıkarı olanlar, zayıflıkları olanlara, kendi çıkarları için inandırmak istediklerine inanmak için yüzlerce yıldır kendi çıkarları için kullanmaya başlamışlar.

İnsanlığın hepsi için tabiki bu yukarıda yazdıklarımı geçerli değil ama çevrenize baktığınızda bir ünlü için çıldıran insanlar göreceksiniz veya kutsal bir amaç için hizmet ettiğine inanmış ve  inandırlmış bir kişi için canlarını veren vermeye hazır insanlar göreceksiniz. Fark edilen şudur ki insanlar kendilerini eksik hissettikçe medet umarları daha da fazlalaşıyor. Kendilerini hiçbir zaman da başka bir insana ihtiyaç duymayacaklarını fark etmeyecekler ve ne acıdır ki en büyük kötülük hep onlardan gelecektir. En masumca hayran olandan bile...

İnsanlar kendi güçlerini anladıkları zaman yaşarken de cenneti bulacaklar öldükten sonra da, insanın anlayacağı gücü ise kötülerden çok daha fazla iyilerin olduğu ve iyiliğin gelişimi getireceğidir. Düşünün dünyada ki bütün geliri olan insanlar bir günlük harcamalarını bir fonda toplasalar, yüzlerce ülkenin iç ve dış borçlarını kapatabiliyorlar. Ayda sadece bir gün bile yapasalar, dünya da teknolojik gelişimin girmediği yer kalmayacaktır. İşte o zaman insan kendi gücünü anlayacaktır. 
 

Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.