Header Ads


BU JAPONLAR İŞİ BİLİYOR. Cosmo isle Hakui Uzay Bilim Müzesi

 Gökyüzünü izlerken, aklımdan geçen sorular, uzayın derinlikleri hakkında bilinmezlikler, uzayda bizden başka akıllı canlı var mıdır? Evren nasıl oldu, falan filan, birçok insanın bu soruları kendine sorduğuna eminim ve cevapları da sanırım ortaya çıkana kadar yok olarak kalacak. Uzayda başka akıllı canlıların olma ihtimaline inanların en büyük sıkıştıkları durum, varlıklarını ispat edememek...

Bugüne kadar UFO’nun (Tanımlanamayan Uçan Nesne) ne olup ne olmadığı hakkında çok şey yazılıp çizildi. Şimdi uzayın bilinmeyenleri hakkındaki merak Mars’a ayak basılmasıyla da daha bir pekişti. Hatta öyle bir başladı ki Mars'tan arazi satmaya başlayan adamlar bile ortaya çıktı. 




Cosmo Isle 

Cosmo isle Hakui Uzay Bilim  Müzesi

Japonlar’ın UFO kasabası UFO’lar eğlence dünyasına sadece Amerikan sineması sayesinde girmedi. Hiç bir şeyin altında kalmayan Japonlar da UFOya fena sarmış: 

 Bir UFO kasabası kurdular. Deniz ürünleri ve kumsallarıyla uzun zamandır ünlü olan Hakui şehri şimdi dünyanın her köşesinden turistleri; UFO takıntısıyla, UFO isimli restoranları. “Paçinko" denilen bir tür tilt oyun merkezleri, barlar ve sıcak su tesisleriyle kendini çektiriyor. Kasabanın ileri gelenleri engellemelere rağmen müze için özel fon ayırıyorlar. 
Kasabanın en ilgi çeken yeri UFO ve uzay müzesi olan, büyük bir uçan daire şeklindeki Cosmo isle Hakui. Müzenin kurucusu olan Johsen Takano ise. UFO’ya olan İlgisini hobiden mesleğe dönüştürmüş bir bilim adamı. UFO Bilim Müzesi Bölge Müdürü Takano. Reuters muhabiriyle yaptığı röportajda üç amaçları olduğunu söylüyor. Birincisi uzay ve uzay gelişimi. 



Uzaylı maketi
İkincisi karada yaşayanlar üzerine zeka araştırması, sonuncusu ise UFO’lar..." Müze Amerika’dan ve Rusya'dan gelen uzay bağlantılı ekipmana. UFO bağlantılı materyale, kütüphaneye ve araştırma merkezine sahip. Ayrıca zeka araştırmasına bağlı olarak uzaylıların kaçırılması. UFO bağlantıları ve radyo yaylarıyla uğraşıyor. Müdür yardımcısı Takaşi İşiyama UFO’larla bu kadar ilgilenmelerinin sebebinin özellikle genç nüfusun şehirlere göçüyle sessizleşen kasabayı canlandırmak UFO’culuk pek karlı Müzenin köşesinde, uzaylı şeklinde ahtapot toplarıyla süslenmiş şehriye çorbası hazırlayan bir Japon restoranı var. Uzun bir müze gezisinden sonra konuklan dinlendirecek bir başka yer de kasabanın kaplıcası Euphoria. Daha kuzeyde özellikle Tayvan'lı turistleri çeken, bölgenin en zengin kaplıcaları var.





 Rus uzay kapsülü Vostok'un yanmış kabuğunu gözleyen ev kadını Masako Minanıi. "UFO’lara inanmıyorum ama yine de bu olanları İlginç buluyorum." diyor ve ekliyor: 'Ben uzay ırkının çocuğuyum." Takano ya göre müzenin amacı sadece turist çekmek değil. 

1961’de ilk uzay uçuşunu gerçekleştiren Vostok'tan geriye kalan kapsül



UFO'ları incelemeye ve bu konuda araştırma yapmaya istekli insanlar için yönlendirici bir araştırma merkezi olabilmek. Hakui bugüne değin birçok uluslararası uzay ve UFO konferanslarına ev sahipliği yaptı. Mayısta müzede gerçekleşen son konferansta Birleşmiş Devletler Deniz Araştırmaları Merkezi ve NASA'nın SETİ Enstitüsü'nden bilim adamaları ve araştırmacılar toplandı. Eğlenmek istiyorsanız artık sıradan barlara, lokantalara veya filmlere gitmek olmaz. Bir yerlerden mutlaka bir UFO yakalamalısınız. Sıradan olmayan bir yerler derken HUNAN EYALETİ: MAO, AIZHAI KÖPRÜSÜ, VE DÜNYANIN EN TEHLİKELİ YÜRÜYÜŞ YOLU yazımızı da okuyabilirsiniz.

 Kaynak: 07.09.1997 Milliyet Pazar Postası

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.