Header Ads


MARMARA FORUM" NASA SERGİSİ "


NASA Sergisi 21 Eylül 2012 tarihinde açılmış yoğun ilgi sonunda Nisan ayına kadar uzatılması düşünülen sergi benim dikkatimi daha yeni çekti bunun üzerine NASA A HUMAN ADVENTURE sergisi hakkında bilgileri araştırdım ve sizlerle paylaştım.

NASA koleksiyonuna ait 100'den fazla parça ve özel maketlerin yer aldığı, insanlığın uzay yarışını anlatan sergi.İstanbul Marmara Forum'da 2500 metrekarelik bir alanda açılmış sergidir. Bilet fiyatları: öğrenci 20 tl - yetişkin 25 tl'dir. Uzaya çıkmış olan çok fazla araç ve parçanın sergilendiği muhteşem bir görsel şölen, Şubat 2013 sonuna kadar ziyaret edilebilecek fakat Nisan ayına kadar uzatılma ihtimali varmış.


Serginin ana konusu uzay mühendisliği ve tarihi ek olarak uzay çalışmaları ve uzaya gönderilen araçların replikası ve orjinallerinin içinde bulunduğu sergide, maketler üzerinde insanlığın geliştirdiği uzay cihazları sergileniyor ve anlatılıyor. Beş salondan oluşan sergide ki salonlarda, uzayı düşleyenler başlığı altında, uzay yolculuğu henüz hayalden öteye gidemediği ama bunu ayrıntılı biçimde yazan ve çizen futurist sanatçıların bilgileri yer alıyor. Bir başka salonda uzaya yolculuğun başlangıcı olan soğuk savaş dönemi ve ABD-SSCB rekabeti anlatılıyor. Bir diğer salonda uzay taşıtları ve maketleri hakkında bilgi alabilirsiniz.
Uzay Teknolojisi ve Uzay hakkında meraklı için ilginç bir sergidir, Hubble uzay teleskobu ve James Webb uzay teleskobu maketleri bulunmaktadır, sergi sonunda 10 tl. karşılığında 1,5 dakikalık uzay yolculuğu simulasyonu ilginizi çekebilir.
Sputnik uydusunun tavanda asılı modeline görebilirsiniz bu uydu ilk uzaya çıkan nesne olarak bilinir.Saturn 5 roketinin bütün kapsüllerinin ayrı ayrı halde replikasını görmeniz, atmosfer boşluğundan düşen katı yakıt roketi, sıvı yakıt roketi, sonda ve astronot kapsülünü hepsini ayrı ayrı inceleyebilirsiniz.
Astronot kıyafetlerini merak ediyorsanız gezmek için başka bir neden daha...Apollo 13 ile Ay'a gönderilen Ay aracı replikasına bakıp,Eski Sovyetler Birliği'nin yaptığı ama göndermediği Ay keşif aracını görebilirsiniz.Büyük bir roket modülü ile karşılaştığınızda onun gerçek olduğuna şaşıracaksınız.

Atlantis Uzay Mekiği'nin birebir ebatta replikasını görebilirsiniz.Hubble teleskobu ve uluslararası uzay istasyonu replikaları da sergi salonunda, Daha detaylı bilgi almak isterseniz ki bundan daha detaylısı yok:) http://www.nasasergisi.com/

Sergi Adresi: Expo center ,Marmara forum / Bakırköy, ziyaret gün ve saatleri: pazartesi - cuma: 10.00-21.00 cumartesi - pazar: 10.00-22.00 Nasa Sergi Tarihi: Şubat sonuna kadar açık büyük bir ihtimal Nisan 2013'e kadar uzatılacak.
Sponsor Yandex Twitter kampanyası ile ara ara bedava bilet dağıtıyor. https://twitter.com/YandexComTr 19.02.2013 tarihinde yaptığı kampanya.
Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.