Header Ads


Sami Paşazade Sezai'nin"Küçük Şeyler" Hikayesi

Sami Paşazade Sezai "Küçük Şeyler"dosyasını indir
Sami Paşazade Sezai'nin edebiyat dünyamıza kattığı ve ilk modern hikaye örneği Küçük Şeyler hakkında ödevi olan yeğenim için interneti didik didik ettikten sonra bulduğum özetleri, sesli anlatımları, kitap kapağını, hikayelerin bir kısmını bir dosya haline getirdim ve sizlerle paylaşıyorum.

KÜÇÜK ŞEYLER
 Yazarı: Samipaşazade Sezai
 Yayınevi: Bordo Siyah Klasik Yayınlar
 Basım Yılı: 1892 , 2006
 Sayfa Sayısı: 154
 Kitabın ilk hikayesi Bu Büyük Adam Kimdir?,ikinci hikayesi "Hiç",üçüncü hikaye "Kediler" Dördüncü hikaye "İki YÜZ Elli Kuruşa Bir Asır" beşinci hikaye "Düğün"Küçük Şeyler'in son hikayesi "Pandomima"dır.Ayrıca Alphonse Daudet'e ait Arlezyalı hikayesini de türkçeye çevirmiştir.




Bu dosyanın içinde Kedi,Bu Büyük Adam Kimdir? ve Hiç öykülerinin seslendirilmiş halini bulamayacaksınız maalesef internetin azizliğine uğradı.  Aynı zaman da Kedi ve Pandomima öykülerini yazılı olarak,ve son olarak Dr. Mehmet Törenek'e ait "Küçük Şeyler"in tam bir incelemesini pdf dosyası olarak bulacaksınız. Bu pdf çalışmasında "Küçük Şeyler"in hikaye özeti, ne zaman yazıldığı,"Küçük Şeyler"in konusu,"nereden etkilendiği gibi konular üzerine bilimsel çalışma yapılmıştır.Son olarak Alphonse Daudet,  Sami Paşazade Sezai'nin etkilendiği söylenen Fransız yazarın "Değirmenimden Mektuplar", adlı hikaye kitabından ALTIN BEYİNLİ ADAM MASALI'nı pdf olarak bulabileceksiniz.Tanzimat dönemi edebiyat özelliklerini özetleyen bir pdf dosyasına da ulaşabilirsiniz.

Hotfile sitesinin silinmesinden kaynaklı ana dosyama hala ulaşamadım ama özetler ile ilgili dosyaları buldum ve tekrar sizinle paylaşıyorum umarım işinize yarar.

Özellikle okumak isteseniz bulamayacağınız bu kaynakları bir arada sunmak ve paylaşmak benim için çok keyifli oldu,hikayeleri okuyarak veya dinleyerek alacağınız keyfi düşünmek ise ayrı bir keyif olacak benim için. Okunması gereken bu kısa hikayeler aslında şu an Liselerimiz de 9. sınıfla başlayıp 11. Sınıflara kadar verilen bir ödev,lise öğrencilerimiz için bir külfet gibi görünsede bizim gibi o günleri özleyenler için güzel bir görev oldu.

Aydınlık,hoşgörülü,özgürlükçü öğrenciler yetiştirecek öğretmenlerimizle nice güzel günlere dileğiyle...
 Sami Paşazade Sezai "Küçük Şeyler"dosyasını indir


Yayınlanma tarihi

27 10 2013 18:08
Eastern European Time






12 yorum:

  1. güzel olmuş sağolun yaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekürler, yorumunuz ve beğenmeniz mutlu etti.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  2. Çok yararlı oldu. Elinize sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşinize yaramasına sevindim.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
    2. Paskal hangi iki hayvana benzetilmistir

      Sil
  3. birader açmıyo ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hotfile yasaklanmış bu dosyayı bulayım yeni bir alana yükleme yapayım.

      Düşünmek ve Paylaşmak Dileğiyle...

      Sil
  4. Bende bu paylaşımınızdan yararlanmak istiyorum biran önce tekrardan yükleyebilirseniz çok sevinirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elif Hanım yüklemeyi yaptım umarım işinize yarar

      Sil
    2. Sonunda indirebildim çok teşekkür ederim :)

      Sil
    3. rica ederim işinize yaradı ise mutlu olurum

      Sil
  5. merhaba bağlantıya tıkladığınız zaman açılan sayfada kucuk_seyler_ozet 4 öğe yazan yerin yukarasına farenizi hareket ettirdiğinizde siyah bir alan çıkacak birlikte aç veya indir sekmelerini göreceksiniz oraya tıkladığınızda dosya indirilecektir.

    YanıtlaSil

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.