Header Ads


ÖDESENDE ÖDEMESENDE VERGİNİ ÖDÜYORSUN,ÖDETİLİYORSUN.

VERGİ HAFTANIZ KUTLU OLSUN TÜRKİYE,ÇÜNKÜ VERGİ HAFTASINI KUTLAMAYA TOPLUMCA HAK KAZANDIK.

Vergide eşitlik kanunu diye bir kanun vardır,yani herkes kazancına göre vergi vermek zorundadır, ama ülkemizde bulunan birkaç özel vergi bu eşitlik ilkesine uymaz ama bizlerde zaten çok ta umursamayız yani umursarız ama sadece çok olduğu için onun haricinde umursamayız. Mesela ülkemizde KATMA DEĞER VERGİSİ denilen özel vergi %1 ile başlayıp %18'e kadar çıkar. 

Bu oranlar son dönemde çok değişikliğe uğramıştır,özellikle ekmek gibi temel ihtiyaç maddelerinde %18 lerden %1 lere inmiştir ki bunda da sebep yukarıda yazdığım eşitlik ilkesine aykırı davranışı göze batmadan nasıl devam ettiririz çabasıydı. Yani millet düşünüldüğünden yapılan indirimler değildir tam tersi tamamen politik bir karardır hoş keşke bütün politik kararlar belli bir oranda milletin işine de yarasa şimdiye birçok sıkıntımız bitmişti.
ÖZEL TÜKETİM VERGİLERİ olayına ise girdik mi çıkamayız ki bunların içinde aklınıza gelemeyecek yuh arkadaşım bundan da mı özel tüketim vergisi alınıyor diyeceğiniz mal ve hizmetlerden alınan özel tüketim vergileri. Örneklerden bir tanesi "KOLALI GAZOZ, ALKOLLÜ İÇEÇEKLER VE TÜTÜN MAMÜLLERİNE İLİŞKİN ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ" diye karşımıza çıkmakta listeyi incelemek isterseniz yazının sonunda bağlantısı var. Doğrudan vergiler ve dolaylı vergiler olarak ta ayırabileceğimiz devletin vergi alma yöntemlerinde uyguladığı bu dolaylı vergiler işte bizler fark etmeden vergilerini ödemeyenler tarafından çıkan açığın cezasını tüm topluma uygulanmasıdır. Geliri yüksek olanların ve vergisini düzenli ödeyenlere her zaman saygım sonsuzdur ve bu tür kişilerin hep ödüllendirilmesi gerektiğini de savunmuşumdur. Yalnız gelirleri yüksek olup ta inatla bu gelirlerini düşük gösteren gruplar o kadar fazla ki ülkemizde  şöyle bir araştırma sonucunda ortaya çıkmakta 2011 yılı tahakkuk eden 300 küsür milyarın 253 küsür milyarı tahsil edilmiş ama bu tahsil edilen 253 küsür milyarlık verginin sade 4.5 milyar küsürlük kısmı doğrudan vergi yolu ile tahsil edilmiş ve 246 milyar küsürlük kısmı gücü olandan da olmayandan söke söke tahsil edilmiş. Bu diğer yıllarda da aynı. Beyan edilen verginin toplam vergi tahsilatı için %1.7 gibi bir orana denk geliyor ki bununda açıklaması şu bizim ülkemizde millet ölmüş de kimsenin haberi yok adrese dayalı nüfus sayımında çıkan son rakamlara göre 73 milyon küsür Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve bunun 50 milyon küsürü seçmen olarak görünüyor yani 50 milyondan fazla 18 yaş ve üzeri vatandaşımız var ama beyan edilen vergi tahsilatı 4 milyar hadi tahsil edilemeyen 50 milyarı da ekleyelim 54 milyar vergi 50 milyona bölün demeyeceğim 10 milyona bölmeniz bile yeter 5400 liralık bir ortalama vergi yapar. Yani ödediğimiz vergi yıllık bazda bu kadar az. İşte vergi kaçıranlar,kaçak mazot,sigara, elektronik eşya kullananlar,sigortasız çalışanlar ve sigortasız işçi çalıştıranlar akıllarınca vergi ödemiyorlar. Ama her türlü şekilde devlet onların cezasını bu şekilde hem onlardan hemde vergisini ödeyen düzenli vatandaşından da söke söke alıyor.

Yani devlet baktı ki ödemesi gerekenden alamayınca vergiyi ki bunlar toplamda 25-30 milyonluk bir kesim, onun yerine 73 milyon kişiye çıkararak gelirini bu şekilde arttırıyor. Kaçağı önleyemediği içinde biz normalde kat be kat ucuz alabileceğimiz hizmet ve ürünleri vergilerle daha da pahalı olarak alıyoruz. Maaşlarımız çok daha yüksek olacakken daha düşük maaşlarla çalışmayı lütüf sanarak yaşamaktayız. Olmayan "Olan"a daha fazla destek atıyor. ne yapacaksınız "olan"ın dediği gibi para öyle kolay kazanılmıyor kardaşımmmmm.

Vergi Haftanız Kutlu Olsun....


Kaynaklar:

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.