Header Ads


Öyle bir dünya düşünün ki...

Bir ülke düşünün, işlerini yapması gerekenlerin işlerini yapmadığı, kendi işlerini başkalarının üzerine yıkıp, onların iyi niyetiyle geçinen bir ülke düşünün.  

Çok uzaklara bakmadan bir toplum düşünün, bütün hataları devleti yönetenlerde arayan, bu yüzden vergisini ödemeyen, işçisini sigortalatmayan, vergilerle zamlanan, fiyatları artan ürünleri, kaçak tabir edilen denetimsiz yollardan ülkeye giren malları kullanarak kendini avutan, daha da olmadı kendi kaçıran ya da teşvik eden bir toplum düşünün.


Düşünün ki aklınıza gelsin, kimlerin neler yaptığı, kimlerin kimleri ne hale soktuğu ve düşünün ki Adem ile Havva neden kovuldu cennetten, şeytana uydukları için mi, yoksa bahanelerini buldukları için mi? Allah'mı suçluydu onlara yasak koymakla, yoksa şeytan mı haklıydı Allah'a karşı çıkmakla? Peki insan niye ortada kaldı da bir elma yüzünden düştü cenneten? 

Şimdi öyle bir dünya düşünün ki, gelecek korkusu olmayan, düşman var diye tonlarca altına denk gelen varlıkların silahlara değil de, eğitime, sağlığa, üretime, bilime, geleceğe aktarılan,insanın insanca yaşadığı, sınırların kalktığı, nefretin düşmanlığın,ayrımcılığın olmadığı,bir dünya düşünün. Düşünün ki cenneti hayal ederken, dünyayı cennet haline getirin.
27.12.2011 00:44

Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.