Header Ads


Sağlıklı Yaşamak İçin GDO'dan Şarbondan Nasıl Kurtuluruz?

Ekmeğin içinde GDO var. mısır, domates, patates, pirinç, soya, buğday, kabak, bal kabağı, ayçiçeği, yer fıstığı, bazı balık türleri. Bunların dışında çalışmaların devam ettiği ürünler: muz, ahududu, çilek, kiraz, ananas, biber, kavun, karpuz, kanola. Bu ürünlerin hepsinde GDO varmış ne yiyeceğimize ne içeceğimize şaşırdık. Birde üstüne şarbonlu et çıktı vay ki halimize...



Türkiye'de Yasalar GDO'lu ürünleri sadece
Hayvan yemleri için serbest bırakmış.



GDO'lu gıdalar ile ilgili haberleri ve paylaşımları okuyan vatandaşın sağlıklı yaşamak için neler yaptığına inanamayacaksınız.



Geçenlerde misafirliğe gittik, sofra hazırlandı. Herkes sofraya buyur edildi.

Aman Allah'ım ne görseniz beğenirsiniz sofranın iki başında hatta oda yetmemiş birde ortasında ekmek sepetleri içime bir kuşku dolmaya başladı. Birkaç ay önce bizi davet eden arkadaşla ufak bir kırgınlığımız olmuştu sonrasında hiçbir şey olmamış gibi bizi ailece yemeğe davet ettiler şimdi anlıyorum bu ekmekleri görünce hain ve sinsi planını ama ben bu planı bozarım arkadaş ekmek yemem olur biter, çocukla hanıma da çaktırmadan tembih ederim onlarda ekmek yemez olur biter. 
Bu arada karnımda fena aç ah akılsız kafa neden karnını doyurup gelmezsin ki bilmediğin evde yemek mi yenir hem de kırgınlık yaşadığın neyse bakalım başka ne yemek yapmışlar. Çorba geliyor off mis gibi de kokuyor. Hayda domates çorbası yapmışlar, domates genetiği ile oynanmış ürünlerin başında yer alıyor hormonu ayrı dert. Yok yok bu adamın derdi anlaşıldı. Bir yolunu bulup bu sofradan kalkmak gerek. Aha ana yemekte geldi yanında pilav ve türlü. Sen nasıl bir insanmışsın arkadaş türlü türlü huyların çıkmaya başladı. Yaptıkları tüm yemekler bizim sağlımız bozacak vay hain vay sinsi. Ne yapsam da bu oyunu bozsam aman Allah'ım çocuklarda hanımda çorbadan içmeye başladı. Allahım sen bana yardım et bir fikir bulmam lazım aha buldum. 
Ambulans! Ambulans çağırın! Yandı çocuk! Vallahi, herif gözün kör olmaya koca masayı nasıl devirdin? Yaktın bizi de çocuğu da Ambulans! Ambulans yok mu? Ambulans!!!


Neyse yukarıda ailemizin başına gelenler aslında görsel ve işitsel basında ve haliyle internette de bol bol karşımıza çıkan onu yemeyin bunu yemeyin haberleri sonucunda toplumun bir kısmının deyim yerinde ise kafayı yemesini mizahi bir şekilde anlatmaya çalıştım.

Bu yazıyı yazalı aslında bir kaç yıl olmuştur. Tekrar güncellememin sebebi şarbonlu et güzel ülkemin başına bir bela oldu. Şarbonlu et vak'aları İzmir, İstanbul, Edirne, Bitlis derken artık uydurma mı gerçek mi olduğunu anlayamayacağımız kadar çoğalmaya başladı. Akıl sağlığımıza mukayet olmak iyice zorlaştı.

Onu yeme bunu yeme?
Gözümüz aydın, ekmeğimizde de GDO çıktı. 

Aslında ekmeğimizin katkı maddesinde çıkmış, bu arada Danimarka zaten GDO'lu bir mayayı ekmeklerinde kullanıyormuş hatta bir rivayete göre aynı miktar undan daha fazla ekmek çıkarmaya yaradığı için göz yumulmuş ama rivayet olduğu için geçerliliği ispat istiyor. Zaten Avrupa Birliğinin yarısı da bu GDO'lu ürünlere karşı ikiye bölünmüş gibilermiş. Tohum firmalarının tehditleri ile uğraşmaktalarmış.
GDO zararlı ama haberler daha da zararlı

Bu arada haberiniz vardır değil mi? Bu kadar GDO'lu gıdaya rağmen Dünya da özellikle gelişmiş ülkelerde insan ömrü uzamaya başlamış. 


Her dört yılda bir Türkiye'de 3 yıl insanların ömrü uzamakta hatta 2016 yılında Dünya Sağlık Örgütü'nün yaptığı çalışmada  yaşam süresi kadınlar için 78,9 yıl, erkekler için ise 72,6 yıl, ortalama yaşam süresi ise 75,8 yıl olarak çıkıyor. 1990'lara baktığınız zaman erkeklerde 70 yaşı görmek çok yaşamak ile eş değermiş bu arada Türkiye'de ortalama yaşam süresi en düşük Yozgat ilimizdeymiş hayır olsun inşallah.
Türkiye'de ortalama yaşam süresi

Sağlıklı yaşayacağız derken ruh sağlığımız bozacağız. Elimize neye atsak ya hormonlu, ya GDO'lu ya da şişmanlatıyor. Peki arkadaş bu insanların ömrü nasıl oluyor da her geçen yıl daha da uzamaya başlıyor.

Neyin doğru neyin yanlış olduğu birbirine girdiği şu günlerde bizlerin yapacağı en önemli iş internette aramayı doğru yapmak (sizin için daha önce yazdığımızı yazıda okuyabilirsiniz) çünkü artık üzerimizde sosyal deneylerin (bu yazımızı mutlaka okumalısınız) çok fazla yapıldığı dönemdeyiz.


Hiç yorum yok

YORUM BIRAKMAK DÜŞÜNMEK VE PAYLAŞMAK İLE İÇ İÇEDİR. LÜTFEN DÜŞÜNDÜKLERİNİZİ PAYLAŞIN. YORUMLARINIZLA DAHA ÇOK PAYLAŞILALIM.

www.nerdenduydun.com. Blogger tarafından desteklenmektedir.